Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (294)

plakát

Katarína Knechtová - Isabel (2013) (hudební videoklip) 

Vlastní píseň je krásná a zaslouží si 5 hvězd, ale za videoklip jako celek nejvyšší hodnocení dát nemohu, bohužel. Film jsem neviděl, ale předpokládám, že to nebude můj šálek kávy a obrázky z klipu tomu odpovídají. Naštěstí je tam ještě ta Katarína u piána :-) U vlastní písně se mi moc líbí její gradace a dynamika, včetně vznosného, do dálky znějícího finále. To prostě Katarína umí. .../... Tak jsem viděl film a byl - zvláštní. Asi trochu lepší, než jsem čekal. A nejlepší jeho složkou byla jednoznačně hudba. A tak přidávám tu chybějící hvězdičku.

plakát

Peha - Diaľkové ovládanie (1999) (hudební videoklip) 

Začátky Pehy nemají chybu. Krásně jednoduché. Energie z toho sálá. A Katka je živel. Paráda.

plakát

Peha - Krajinou (2001) (hudební videoklip) 

Líbí se mi takové jednoduché, prosté videoklipy. A když už jednoduché, tak jakou lepší krajinu byste si chtěli představit, než maďarskou pustu? Koně, tráva, močály, studny s vahadly, vodní buvoli, placka Hortobagy. A bahno a komáři. To je krajina s velkým K. K? Když K - koukněte, kterak krásně kráčí Krajinou kouzelná Katarína Knechtová...

plakát

Kristína: Jabĺčko (2012) (hudební videoklip) 

Vlastní písnička by byla krásná i bez těch elektronických aplikací (a asi ještě víc). Ale - jsou tam a dávají jí zase jiný rozměr a jiný šmrnc. A k tomu se myslím právě velmi dobře hodí zvolený - jistě záměrně - "kýčovitý" videoklip. Celé to chápu jako velmi svěží úsměvnou nadsázku a legraci. S krásnou slovenskou "lidovkou" a neméně krásnou Kristínou.

plakát

Spomaľ (2006) (hudební videoklip) 

Líbí se mi ten minimalismus, kdy pár tónů a pomalé tempo vytvoří atmosféru napjatou jak kšandy. Je to fakt magie, jak se dá pracovat s publikem. A musí to, i přes všechnu únavu, neskutečně nabíjet... To teda se lidem v drtivé většině profesí nepoštěstí. Nedokážu si představit, jak by se mohl při své práci nabít třeba takový úředník. A mohl by přitom zpomalovat, seč by mu síly stačily... Ne, nechci to zlehčovat, vím, že Katka tenkrát byla unavená, přetažená a že ta píseň je vlastně dost o ní samé. Také to byl zřejmě hlavní důvod jejího odchodu z Pehy.

plakát

Muoj bože (2008) (hudební videoklip) 

Nádherná hudba i hlas Kataríny Knechtové, nebesky čistý i temně barevný. V kombinaci s vizuální složkou, jež se mi líbila už ve filmu, jsem unešen. A nesmím zapomenout obě krásné tváře, Katčinu jemnou a Anninu tajemnou. ... Ještě k té vlastní písni: asi přeci jen lehkou výhradu bych měl k poslední třetině, která je na můj vkus příliš orchestrální a skoro jakoby rozjuchaná. A ano, jak píše Marek1991, i lehkovážná. Takže raději mám jen Kataríninu klavírní "unplugged" verzi. Ta je skutečně úchvatná.

plakát

Na tuhle nemám (2010) 

Přemýšlím, kolikátka asi tak jsem? A kolik to hodí, když přičtu dvě... Asi to bude celkem dost, mám totiž bod navíc za to, že jsem byl v Evropě.

plakát

Smrt talentovaného ševce (1982) 

Mám rád elegantní postavu kapitána Exnera. Sice se mi více líbil v podání Jiřího Valy v byzantském kupci, ale i nesmělý Kodet je dobrý. Méně se mi však líbilo vlastní zpracování celé kriminálky. Jinak pěkná titulní písnička v podání Petry Janů.

plakát

Za zavřenými dveřmi (2012) 

Film má mnoho různých významových vrstev. Pro mne třeba bylo nejvýraznější zpodobnění studu. Nebo lépe řečeno studu u postav, které se za co stydět neměly, a na druhé straně nestydatost těch, kteří by se stydět měli.