Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Za zavřenými dveřmi byl natočen podle úspěšného románu maďarské spisovatelky Magdy Szabó. Film vypráví příběh dvou osamělých žen, které jsou ze svých světů vytržené různými okolnostmi a mezi kterými se, napříč jejich životními drahami, vytváří nepravděpodobné přátelství. Film se odehrává v polovině dvacátého století v Maďarsku, zemi, která je poznamenána následky války a zahalena do přetrvávajících stínů nedůvěry a pochybností. Film Za zavřenými dveřmi pomalu poodkrývá velice spletitý vztah mezi zámožnou, rodící se spisovatelkou Magdou a její tajemnou, stále odměřenou, hospodyní Emerenc. Zatímco Magda míří k profesionálnímu úspěchu a uznání, Emerenc dohánějí hrůzy z minulosti, které vedou k emotivnímu odhalení s tragickými následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

cineman 

všechny recenze uživatele

Film o jedné postavě/herečce. Helen Mirren to s koštětem umí stejně dobře jako s královskou korunou. Ať je její výkon sebezářivější a ostatní herci sebepřesvědčivější (kromě doktorů v nemocnici), film sráží na kolena rozkouskovaný děj. Měl jsem pocit, jako by scény byly vybírány podle toho, jak se povedly na place. Je škoda, že na místo vtipných, ale bezcenných pasáží nešel film ještě více do hloubky. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

38.Letní Filmová Škola - Uherské Hradište = http://www.lfs.cz (21.-28.7.2012). Najlepší film (mnou videný) na LFŠ 2012. Neviem, či som si to všimol iba ja, ale LFŠ 2012 bola NEPOCHOPITELNE (sic!) odignorovaná na ČSFD - a pritom sa jedná bezpochyby o 2.NAJlepší a NAJkvalitnejšie obsadený filmový festival v ČR - už XY rokov. Nuž - fakt škoda! Anyway - Istvána Szaba som doteraz poznal iba z počutia, a toto bol prvý jeho film, ktorý som videl. A môžem povedať, že som bol milo prekvapený. Skutočne pozitívne hodnotím hlavne výkony Helen Mirren a Martiny Gedeck. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tak takovéhle filmy by měly dostat Oskara! Jestli je knižní předloha M. Szabóové stejně čtivá jako je koukavý tenhle film, tak ji budu shánět. Psychologický snímek nejvyšších kvalit. Do ulice se přistěhuje spisovatelka se svým těžce nemocným manželem a aby se mohla věnovat své práci, přizve si na výpomoc starou sousedku. A pak se odvíjí děj, v němž se nám jako skládanka od začátku až do konce přibližují životní osudy samotářské podivínské ženy, která nikoho nepustí přes práh svého domu. Ač je navenek zatvrzelá, postupně v ní poznáváme mnohem vřelejší city a moudrou životní filozofii, než má maloměšťácká rodina, která ji zaměstná. Magda si jen postupně a obtížně nachází cestu k této ženě, ale až pozdě pochopí, že odtržení stařeny od dosavadního způsobu života ji zahubí... Čtyřicet minut jsem si potřeboval odskočit, ale od televizoru jsem se nedokázal ani na ty dvě minuty odtrhnout... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Helen Mirren je famózní herečka, díky čemuž vydržíte i slabší chvilky tohoto ne úplně vydařeného dramatu. Za ně nemůže ani režisér, ale prostě mi některé zákruty příběhu připadaly až moc nepravděpodobné a moc přitažené za vlasy. Buď nerozumím ženské psychice nebo maďarské nátuře (nejspíš obojí – 70%). ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Helen Mirren je pani herečka a úloha komplikovanej Emerenc jej nesmierne sedí. Prvá polovica filmu je zaújmavá, zvláštná Emerenc postupne odkrýva svoje tajomstvá a desivé zážitky svojej domácej, spisovateľke Magde. Jej komplikovaná povaha a čudáckosť pramení z jej minulosti a pre Magdu je viac než zaújmavá a určite je zaújmavá aj pre diváka. Lenže keď sa film dostane do druhej polovice, výrazne stráca na sile. Slabne a Szabovi sa vymyká z rúk. Zrazu príde koniec, i keď by ste vydržali pozerať ešte ďalšiu polhodinu, keby sa samozrejme nesie v podobnom tempe ako prvá polovica filmu. Ako by si štáb povedal, nás už to nebaví, rýchlo to dotočme. A to je na škodu, pretože to mohol byť silný film a neskončil by ako priemer. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 8. března v Budapešti, které se účastnila i představitelka hlavní postavy Helen Mirren. (topr harley)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v maďarskej Budapešti a tiež v nemeckých mestách Kolín nad Rýnom a Lipsko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama