Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (16)

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Skvělý film, výborné herecké výkony nejen Reginy a Karla, ale i ve vedlejších rolích (a souhlas s tím, že Kanócz měla mluvit slovensky, na tohle jsme asi my Češi háklivý). Příběh, který se stal a děje stále,  nezáviděníhodné rozhodování,  zda pečovat sám nebo svěřit péči druhým...a tady mě zamrzela jedna věc a sice nevyužitý osvětový potenciál, který mohl film v oblasti sociálních sluzeb týče mít. Chápu, že tvůrce vycházel ze své negativní zkušenosti a je mi líto,  že nekápl na služby a zařízení, která to dělají dobře, kvalitně a lidsky. Nicméně z toho tak sociální služby (i sociální pracovnice) vyšly dost nepěkně a celkově to na ně vrhlo stín. Sama dělám v terénních službách, jezdíme poskytovat péči k lidem domů a v domácích podmínkách nezřídka doprovázíme lidi až do konce. Jsme pomocí a podporou nejen pro ně ale i pro jejich blízké. Nicméně, film krásně a citlivě odráží rodinné vztahy, zejména mezi matkou a synem. Rozhodně byl pro mě (a mé kolegyně-kamarádky) podnětem k zamyšlení nad touto svinskou chorobou i tématem péče v domácím prostředí z té druhé strany.

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Tři hvězdy za filmek, výkony, dialogy, atmosféru a čtvrtá navrch hudbě - ten úžasný gejzír skvělé muziky, fakt nádhera! Velký pokrok od tragických Pusinek, které byly pro mne spíš utrpením než cokoli jiného příjemného filmového...takže vlastně jo, milé překvapení

plakát

Ententýky (2012) (seriál) 

Tři hvězdičky protože: 1) je to fakt z těch podzimních novinek nejkoukatelnější 2) neurazí 3) i pobaví 4) taky jsem byla chvíli tak pitomá jak ta Arny - díky seroši to teď konečně vidím v barvách ;oP 5) hvězda navíc, jak už tu někdo psal, po shlédnutí kousku Gymplu a spol. se nedá než nepřihodit Chvílema to zabolí, ale celkově to je pohodovka, oddychovka a vovovo tom to je ;o) (teda alespoň pro mne)...

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

cirkus afro, cirkus afro, puntiky, puntiky puntiky afro - tohle si zpíváme s klukama od pátku :P ...bylo to moc prima, i já - dospělák jsem se dost nasmála, super fórky :oD, hudba parádní, opět nezklamalo! A to jsem šla do kina dost skeptická 8o)

plakát

Nikdy neříkej nikdy (2009) (seriál) 

První série byla prima, bavila mě, bavili mě herci a dějové zápletky, nicméně druhou sérii jsem doslova - a to díky Joj archívku - shltla, bylo to napínavé, splavné a hlavně mě dostávaly vtipné dialogy...herci je podávali tak reálně, že mi nedělalo problém jim jejich slova věřit..jo a fakt moc se mi líbila hudba - jak původní, tak i výběr různých songů, které děj podmalovávaly či doprovázely. Tentokrát bych řekla, že druhá série s přehledem první přebíjí :o) (a to není zas až tak časté)..

plakát

Nesmrtelní (2010) (seriál) 

Kromě projektu Alfa, který mi prostě nesedl a Emy B., který mi přišel prostě nezáživný, asi mi vadil výběr herců, škoda, jinak příběh silný, schválně jsem si knihu pak hned přečetla a řekla bych, že se z této předlohy dalo "vymáčknout" o dost víc! Ostatní příběhy: Fejs, Kvety a Lucia, Náramok, Dlhá cesta domov i zbytek, to byla prostě balada - moc se mi to líbilo, pořád někde zkouším najít soundtrack, ty písničky byly všechny moc pěkné, fakt jsem si tento cyklus až na výše zmíněné dva příběhy, užila na max....

plakát

Sviňky (2009) 

Zpočátku pohodička a pak když už jsem tušila, že pohodička končí a nastupuje tvrdá realita, jsem nedokázala telku vypnout. Na jednu stranu jsem ráda, že jsem to viděla do konce, ten klučina, co hrál Tomka byl neskutečně přesvědčivej, 100% jsem mu vše věřila - jen uvěřit, že mu je patnáct, mi teda trochu problém dělalo...na druhou stranu jsem ještě za hodinu po skončení nemohla usnout, honilo se mi to všechno v hlavě...fakt silnej zážitek pro mě tento film vidět..no a rozhodně ne k smíchu, jak tu někdo psal :( ...jo a z mého pohledu byly i výborné dialogy.

plakát

Tarbíci (2011) (seriál) 

Možná mě tu označíte za dementa, ale mně se ten večerníček líbí, dokonce se u něj společně s dětmi hlasitě směji a písnička Afrika, Afrika a zvlášť pasáž Marabu, Marabu, Marabu...prostě nemá chybu :D ...více takových vtipných nových večerníčků...Linda byla fajn, ale tohle předčilo mé očekávání (které bylo po shlédnutí ukázky fakt mizerné)...jo a ta animace je v poho na zvyknutí ;o) ... děcka se baví, je to pro děti, takže úspěch u nás je fakt hodně velký ;o) ..dejte Tarbíkům a Marabu ještě šanci ;o)

plakát

Sama v čase normálnosti (2010) (TV film) 

Moc pěkné, dobře napsané, super výkony - Boudová, Ševčíková (nejlepší kamarádka), Herfortová...moc mě překvapilo, jak mě to chytlo, moc jsem tomu totiž šance před sledováním nedávala...prima počin ČT a kol.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Skvělé, vtípky, skvělé situace, skvělí herci a jejich výkony, skvělá hudba, skvěle jsem se bavila..jediné co bylo na mě moc, byla scéna, kdy po nich stříleli němčouři (píši schválně s malým) - to byl pro mne jediný tmavý okamžik filmu....nicméně scény z vlaku, na poníkovi apod. celkový dojem naštěstí převažily..jsem moc ráda, že jsem na film zašla ;o)