Reklama

Reklama

Nesmrtelní

(seriál)
  • Slovensko Nesmrteľní
Slovensko, 2010, 12 h 29 min (Minutáž: 63–85 min)

Předloha:

Jane Austen (kniha), Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha) (více)

Hrají:

Jiří Langmajer, Elena Podzámska, Lívia Bielovič, Juraj Loj, Martin Horňák, Ivan Krúpa, Rasťo Piško, Martin Vrána, Lucia Spanělova, Marko Krosbak (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Filmový projekt Nesmrtelní je cyklem deseti snímků ze současnosti, které rozehrávají dramatické příběhy inspirované literárními klasiky. Okamžiky plné lásky, nenávisti, žárlivosti i dalších lidských citů získávají v podání plejády vynikajících herců nový rozměr, a přesto znovu dokazují to, že i dnes zůstávají ve společnosti hodnoty s nadčasovou platností. Novodobý donchuán v podání Maroše Kramára, schizofrenický lékař Miroslav Noga, cynický podnikatel Milan Kňažko nebo vášnivý gambler Jiří Langmajer. I to jsou hrdinové Nesmrtelných… (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10 Skvělý koncept, zajímavá realizace, pestré herecké obsazení, žánrově kypré. Jediné tedy, co lze celému cyklu vytknout je opakování některých herců ve více dílech, ale takových chyb se dopouštěli i tací jako Oldřich Daněk, takže je to prominutelné. Měli bychom se začít obávat konkurence moderní původní tvorby našich východních sousedů a nevzpomínat jen na slovenské pondělky. ()

Tinush 

všechny recenze uživatele

Kromě projektu Alfa, který mi prostě nesedl a Emy B., který mi přišel prostě nezáživný, asi mi vadil výběr herců, škoda, jinak příběh silný, schválně jsem si knihu pak hned přečetla a řekla bych, že se z této předlohy dalo "vymáčknout" o dost víc! Ostatní příběhy: Fejs, Kvety a Lucia, Náramok, Dlhá cesta domov i zbytek, to byla prostě balada - moc se mi to líbilo, pořád někde zkouším najít soundtrack, ty písničky byly všechny moc pěkné, fakt jsem si tento cyklus až na výše zmíněné dva příběhy, užila na max.... ()

Reklama

martanka_m 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad veľmi odvážny a ambiciózny projekt s prekvapujúcou spoľahlivosťou vyvoláva rovnaké pocity a dojmy ako pôvodné diela a možno niekoho k prečítaniu aj motivuje. :) Veľmi osviežujúcim prekvapením boli výkony hlavných hrdinov a hudba v dieloch Náramok (4*) a Ema B.(4*) Tiež oceňujem snahu o komediálne adaptácie - Kontrola a Dlhá cesta domov (obe skôr 2,5*). Maroš Kramár sa konečne a paradoxne pre mňa zbavil nálepky miláčika stárnuceho publika v Hone na legendu. (3*) Cyrano resp. Fejs stvárnený Kubovčíkom jedným dychom za 5*, a to nenávidím rap. ()

cure 

všechny recenze uživatele

--- /1/ Náramok --- Vizuálne výborne zvládnuté dielo s nadpriemernou kamerou. Žial scenáristicky a herecky veľmi slabý snímok. Zas a znova z toho na sto honov smrdelo, to typické slovenské "amatérske" herectvo. Snáď jediný, kto to herecky zachraňoval bol český herec Jiří Langmajer. Tiež mal však svoje možnosti dané veľmi slabým scenárom a tiež réžia skúseného Emila Horvátha ml., ktorú si priniesol z dosiek Národného divadla je málo platná vo filmovom alebo televíznom formáte. Vyzdvihnúť treba hudbu od Richarda Müllera a veľmi vhodne vybranú a upravenú skladbu "Monogamný vzťah" k záverečným titulkám. Priznávam, že až tu som snáď pochopil jej skutočný význam. 40%. --- /2/ Ľúbi neľúbi --- Znova pekná kamera. Avšak herecky a scenáristicky podstatne na lepšej úrovni, ako v prvom filme. Je vidieť, že režisér Róbert Šveda má talent a jeho réžia je moderná, uvoľnená a je odchovaný viac na filmovej ako divadelnej réžii. Tak ako som v minulosti moc nemusel Pavla Višnovského, tak ten zreje, ako dobré víno. Aj tu zahral s prehľadom spolu so svojim menovcom, českým hercom Pavlom Batekom. Elena Nováková ako Mariana mala nevďačnú úlohu emóciami zmietanej devy, ktorú úspešne doviedla do afektovanej polohy. Naopak Stanislava Pazmányová ako Elena tiež aj vďaka svojej úlohe, tej rozvážnej, bola veľmi presvedčivá a jej herectvo bolo prirodzené. Podľa mňa veľký talent od Prešova a rád ju uvidím v daľšom filme. Veľmi pekne a uvoľnene pôsobila posledná scéna v triede. Napriek tomu, že znova nechýbali už tradičné scény slovenských filmov ako nahé telá na lúke, zasnené pohľady a infantilné vložky bol snímok podstatne na vyššej úrovni ako prvý film Náramok. Na počudovanie dokáže snímok romantickejšej duši aj slzu z oka vytlačiť, čo u slovenských filmov zvykom nebýva. 60% --- /10/ Alfa projekt --- Karol Vosátko je zručný režisér reklám a na filme to bolo vidieť. Scenáristicky a herecky to bol najslabší film zo série. I keď treba vyzdvihnúť presne to, čo je najdôležitejšie v reklame, a to je strih a kamera - to sú tie dve veci, ktoré Karol Vosátko ovláda na slušnej úrovni, žial bez príbehu a hercov sa film točí veľmi ťažko. 30% ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Chybějí kvalitní současné scénáře, takže se našlo řešení, i když nijak původní, Moderní předělávky klasiky většinou nedopadnou dobře, ale výjimky se najdou, což je i případ této série. Oceňuji také snahu točit něco jiného než x-tý detektivní seriál nebo nějakou rádoby sociologickou sondu do naší současnost. Hodně se mi líbí, že herci mluví svým rodným jazykem - žádný trapný a zbytečný dabing. Působí to naprosto přirozeně. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • Niektoré scény sa nakrúcali v podzemných garážach nákupného centra Eurovea či v bratislavskom diskotékovom klube Dopler. (ludovit14)
  • V Eme B., keď pani Bóryová nakupuje v obchodnom centre, si môžete v niektorých záberoch všimnúť plagát filmu Legenda o lietajúcom Cypriánovi. Hlavnú úlohu v ňom stvárnil Marko Igonda, ktorý si zahral aj v tejto epizóde. (Johnny.ARN)
  • Rozpočet na jednu epizódu predstavoval 116 tisíc eur. Štát prispel celkovo na projekt sumou 1,161,790 eur. (ludovit14)

Reklama

Reklama