Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (399)

plakát

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) 

Dobrému příběhu a snaživému dabingu podráží nohy předpotopní animace a absolutně nesympatické postavy, jak hlavní tak i vedlejší. Postavy vypadají jako deformované karikatury, jež umí jen hýbat pusou a kulit oči. Snímek vznikal pět let a o to je těžší poslat ho k šípku, nic jiného si bohužel nezaslouží. Nezachrání ho ani ta animovaná Máca s výstřihem od Dolly Buster.

plakát

Králova přízeň (2008) 

Historické drama moderního střihu, natočené podle známého příběhu z hodin dějepisu. Vznikl napínavý film s řádkou vynikajících herců, z nichž vyčnívá především N. Portman, coby rozporuplná Anne Boleynová, která se ke konci snímku stává téměř zápornou postavou. Johanssonová je od začátku za tu hodnější a ctnostnější (i když realita byla trochu jiná) a E.Bana vypadá jako jeden velký chodící hormon. Není to ani tak jejich vina, jako spíš chyba scénáře, který jim nedopřává takový vývoj jako Portmanové. Stydět se za tenhle snímek, ale nemusí nikdo z tvůrců.

plakát

Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008) 

Není mi deset, a tak mě tahle otravná přehlídka infantilních vtipů nechala docela chladným. Opakovaný vtip není vtipem navíc když ani na poprvé za moc nestál.

plakát

Max Payne (2008) 

Nudná historka o pomstě, zabalená do vizuálně efektního kabátu. Mark Wahlberg je toporný, Mila Kunis nepřesvědčivá a Beau Bridges nedostatečně démonický. Scénář (potažmo i celý film) je šíleně ubíjející, klišovitý a nelogický. Takový blábol jsem teda dlouho neviděl.

plakát

Město Ember (2008) 

Poctivě natočená sci-fi pro mladší a pokročilé, jež dá vzpomenout na zašlý lesk Verneovských dobrodružství. Děj se trochu vleče a kulisy občas vypadají jak od Hallmarku, na druhou stranu dětští herci se hodně snaží a atmosféra podzemního města je magická. Ve výsledku stravitelná rodinná zábava, hlavně pokud vám už všudypřítomný obličej Harryho Pottera a ratolestí z Narnie leze krkem.

plakát

Milk (2008) 

Výborný a překvapující Sean Penn v životopisném filmu s příjemnou dobovou stylizací. Tvůrci sice hrají na jistotu, ale vkusně a nenásilně. Zajímavý pohled na nepříliš známou kapitolu amerických dějin.

plakát

Můj báječný rozvod (2008) (divadelní záznam) 

Můj báječný divadelní zážitek. Velké sólo pro Elišku Balzerovou, která bez jediného zaváhání nebo škobrtnutí předvádí vyrovnaný výkon. Ačkoliv hra brnká i na vážnější strunu, neuvěřitelně mi zvedla náladu. Dokonalá one-woman show, kterou chci zhlédnout naživo.

plakát

Muka (2008) 

Rádoby komplikovaný a drsný thriller. Cole Hauser opravdu není moc dobrý herec a zkušení herci jako Fishburne, Cromwell nebo drsný Robert LaSardo tu nemají co hrát. Konec není překvapivý, ale spíš nelogický a nepředpokládám, že si zítra vzpomenu, o čem že to bylo.

plakát

Nakažení smrtí (2008) 

Béčko s několika povedenými scénami a originálním nápadem s psychiatrickou léčebnou. Jess Metcalfe a Kiele Sanchez hrají dobře, za to Stormare se moc nepředvedl. Kdyby Insanitarium vzniklo tak před dvaceti lety mohlo se jednat o kultovní záležitost, dnes už působí poněkud zastarale.

plakát

Náš vůdce (2008) 

Sice předvídatelné, ale hlavně strhující a působivé drama, o tom jak lehce se dá zmanipulovat dav, a že slova jako diktatura nebo vyvyšování vůdce (jedince) jsou stále aktuální. Tvůrci se naštěstí vyhnuli přehnanému filozofování a moralistickému kázání. Další důkaz toho, že v Německu vznikají i výživnější věci, než nesmrtelná Kobra 11 a otravný ovčák Rex...