Reklama

Reklama

VOD (1)

Jesse Metcalfe (TV seriál “Zoufalé manželky”) se představuje ve děsuplném hororu o muži, který se podvodně dostává do ústavu pro mentálně nemocné pacienty, aby odsud vysvobodil svou milovanou sestru. Uvnitř sanatoria však odhaluje, že tamější lékař (Peter Stormare - Fargo) nemilosrdně využívá své pacienty jako laboratorní krysy a dělá z nich krvežíznivé zabijáky. Podaří se oběma nešťastníkům nalézt cestu z krvavého labyrintu dřív, než je bezcitní kanibalové jednou provždy dostihnou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

První třetinu nevýrazné, až nudné. Doporučuji však setrvat. To maso, co přišlo po tom, se ani nedá popsat. Nemám rád rádoby horory plné krve a vnitřností, ale v tomto filmu k tomu člověk přibral dostatečnou dávku nadsázky. Připočtu-li k tomu neskutečnou záverečnou knife-scénu a opravdu vydařené poprsí Lisy Arturo, je to film, u kterého se pobavím i za pár let. 75%, protože nic se nemá brát moc vážně a já dostal, co jsem čekal. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti své matky se Lily (Kiele Sanchez) pokusila o sebevraždu, a byla umístěna do ústavu pro chorobomyslné, které vede uznávaný doktor Gianetti (Peter Stormare). Jenže bratr Lily, Jack (Jesse Metcalfe) má podezření, že se pacienti v ústavu stávají pokusnými králíky při vývoji nového léku, a tak předstírá duševní chorobu, aby se do blázince také dostal a vysvobodil odtamtud svoji sestru. Ale jeho nejhorší obavy jsou ještě slabým odvarem toho, co se v ústavu děje - zkoušený lék, Orphium mění pacienty v krvežíznivé bestie. ... Film se rozjíždí velmi pomaličku, aby se zhruba v půlce změnil v akční řežbu, které pro kapku krve nejde nikterak daleko (co kapku, tak nějak mi přijde, že tento film bude patřit k nejkravějším v historii). Příběh je sice trošku přihlouplý (fakt se někdo dobrovolně nechá zavřít do blázince, aby pak odtud utíkal?), ale na to se v daném žánru moc nehraje, tak co. Sice si tvůrci mohli odpustit ten velmi originální a překvapivý konec, ale co už. Jak už tu píšou jiní, hereckých výkonům vévodí převážně Peter Stormare, kterému role šílených doktorů docela jdou (ideálně ještě pokud to jsou šílení doktoři s ruským přízvukem, jako třeba v Minority Reportu). Dlouho jsem lavíroval mezi dvěma a třemi hvězdičkami - ale nakonec, docela jsem se bavil, tak proč ne.. ()

Reklama

Tanus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší, nebo možná nejhorší, takže minimálně zajímavou částí jsou odkazy na jiné známější filmy - zombie tématiku každý pozná i bez pojmenování jedné z postav podle G.A.Romera, pan Hawthorne nápadně připomíná Hanibala Lectora a sestra Hendersonová jakoby si odběhla z Přeletu nad kukaččím hnízdem. Co se týče filmu samotného, vlažný rozjezd se ve druhé půlce změní na vcelku brutální jatka, příbeh pochopilně není zrovna ta nejsilnější část a z postav, které dostaly prostor, se mi líbil jenom Peter Stormare, který jako správně slizký záporák dává filmu alespoň trochu šmrnc. Závěr, to už je úplně bez komentáře. 2 hvezdičky, když přivřu obě oči, nicméně milovníci žánru to asi ocení víc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první dílo režiséra Jeffa Buhlera, který si sám napsal i scénář. Tohoto člověka nejspíš nezná nikdo z nás, ale věřte, že o něm brzy hodně uslyšíme. Pokud vydrží v trendu, který si sám určil, tak by se z něj mohl stát uznávaný režisér i scénárista a přesně takové lidi hororová scéna v dnešní době potřebuje. I když je třeba si přiznat, že se ani on nevyhne okopírování námětů z jiných filmů, ale to je zřejmě nemoc dnešní doby. Atmosféra na mě působila střídavě oblačno. Sem tam se skutečně povedla a nabudila falešný pocit úzkosti či možná snad strachu, který však prožívali pouze postavy na obrazovce a možná některé slabší povahy. Pro nás ostatní to však byly trochu laciné triky, snadno předvídatelné a tudíž když už čekáte, že se něco podobného stane, tak vás nemůže nic vylekat. Hudební doprovod byl zvolen trochu zbrkle. Jednalo se sice o tvrdší muziku, jenže takovou, která vás zcela jistě na parket nevytáhne, spíše přinutí dát si další drink. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedený horor, pomalejší rozjezd trochu shazuje snímek, ale v rámci hororů to není tak nečastá záležitost. Herecky je snímek průměrný, žádných „oscarových“ výkonu se nedočkáme. Hodně dobře je využit kontrast krve a bílého okolí (stropy, podlaha, stěny, prostěradla…) na pohled to vypadá velice dobře, ani samotnou krví se tu nešetří. Gore efekty působí rovněž dobře! Peter Stormare mi jako záporák ze začátku moc neseděl, ale v další části jsem si ho oblíbil, nakonec byl podle mě pro roli dobře zvolen. Finále je slabší, nemá pořádnou gradaci, jakou by si zasloužilo. btw: hodně je povedená scéna s kočkou a úplný závěr ;¨-) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama