Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (12)

plakát

Děda (2016) 

Krásný film, žádné velké akce, jen tak si plyne valašskou přírodou a připomíná dětem jejich kořeny a někdy taky to, jak se vlastně mají dobře. Jedna hvězdička dolů za neherecké výkony některých herců (třeba z faráře se mi kroutily palce u nohou). Muzika fajná, v kině bylo celou domu naprosté ticho, film chytl i ty děti, co za námi seděly.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Takový český filmový průměr, jen velkolepější. I když toho film o paní Baarové zas tak moc neřekl, jí samotné by se určitě líbil! Zajímavé bylo vidět v pondělí dokument a v úterý tento film, paní Baarová vyprávějící a hrající, to je rozdíl o 100%. V TV se na to jednou mrknu znovu....

plakát

Příběhy slavných - Ta, která odmítla Hollywood (2013) (epizoda) 

Tady je vidět, jak může být dokument různě pochopen. Z mého pohledu očistil herečku od té bulvární nálepky nacistické udavačky atd. a ukázal lidskou stránku této situace (i když to, pravda, nebylo díky panu Taussigovi). A můj obdiv k ní se zvýšil právě díky informacím o jejím jazykovém umu! Klobouk dolů za tu dřinu, paní Baarová, jdu hledat film Felliniho!

plakát

Zejtra napořád (2014) 

Tohle jsem nečekala, ale dobrý! Pavlovi jsem to věřila, Vice trochu míň a Lábuse bych teda vyměnila, ale jako celek mě to prostě bavilo!

plakát

Líbánky (2013) 

Začátek filmu - nuda! Dlouho jsem nemohla pochopit, o co vlastně půjde a proč nám tak zdlouhavě ukazují všechny detaily, které se na svatbě udály. Pak přišel na scénu "neznámý úchyl", který vede divné řeči a hraje si s dětmi. Když z něho začalo konečně lézt, o co mu jde, byly to jen klišé a vyumělkované kecy (asi jako při rozhovoru otce s čerstvým zetěm). Námět dobrý, téma silné, jen to zpracování šlo totálně mimo mě.

plakát

Zakázané hlasy (2012) 

Zajímavě podané osudy tří žen, pěkné grafické vsuvky (písmo letící nad městem), 1 hvězdičku si nechávám v rezervě kvůli kýčovitému konci a malé poutavosti (těžkopádnosti) na začátku dokumentu.

plakát

Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) (TV film) 

Proč se tohle dneska netočí? Vašík nebyl ani uřvaný, ani nepřehrával a když jsem u toho - hrál vůbec? :-)

plakát

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) (TV film) 

Tenhle film můžu vidět znovu a znovu a stejně se vždycky zasměju - a není moc filmů, o kterých byl tohle mohla říct. Jednou ho asi budu moct vyprávět dětem místo večerníčku, jak ho znám nazpaměť.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Jestli se na tuhle pohádku budu každý rok těšit, to nevím, ale z letošních novinek asi nejlepší! Alespoň měla nápad a bya originální!