Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

castor 

všechny recenze uživatele

Další debutant! V nespočtu případů se sice pánové a dámy vyřádí a vyzpovídají ze svých myšlenek, o které ani vlastně nestojíme, ale znovu nás už neobšťastní. Snaživý režisér Rudolf Havlík mezi takové nakonec nepatřil (vrátil se třeba Pohádkami pro Emu). Navíc měl zdatný filmařský štáb. Předložil nám něco mezi road-movie, komedií, romantikou a gansgterkou, nic nedotáhl k nadprůměru, ovšem měl štěstí na herce, kteří jsou překvapivě velmi solidní, každopádně s jejich motivacemi je to už horší. Stejně jako s návazností mezi jednotlivými scénami, tvůrci se nás navíc marně snaží přesvědčit o jakési duchovní hloubce. Na debut to ale každopádně průšvih není. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Špatně vyprávěná historka s nesympatickým hlavním hrdinou, který se chová jako ten největší idiot a přitom každou chvíli vybleje v rámci častých voiceoverů nějaké nabubřelé, rádoby filozofické moudro. Děj je hloupý a "komediální" zápletky nefungují (za celou dobu jsem se zasmál dvakrát). Nejlepší postavou je kamarád hlavního hrdiny v podání Filipa Blažka, který je dobrákem od kosti. Protože kdybych se já měl trmácet autem z Prahy do Prachatic a zpátky a pak zase do Ostravy, kdykoli si hlavní hrdina zamane, tak bych se na to upřímně zvysoka vykašlal. Z řemeslného hlediska film není špatný, ale po obsahové stránce je příšerný. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas - "Proč nezajít za jedno vstupné na 2 filmy"?... řekl jsem si po skončení nového dílu Planety opic a už jsem seděl opět v sále Premiere Cinemas. Aktuálně 53% má na kontě tenhle český snímek, který dle mého byl celkově povedený. Komedie příjemně odsejpala, Pavel Batěk mě se svými pohledy na život bavil a na herecké obsazení si také nemohu stěžovat. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozlítanej panáček na strastiplné cestě za poznáním, že to nejlepší měl vždycky přímo před očima. Možná ne moc originální kostra, ale maso, kterým je obalená, je chutné, vtipné a neokoukané. Plus je třeba zmínit našláplou muziku, která je přesně mojí krevní skupinou. Z herců zaujme Pavel Batěk, který je právě tím neokoukaným, a samozřejmě Vica Kerekes, které je kus ve všech směrech. Upřímně řečeno vůbec jsem nezaregistroval, že něco podobného vůbec vzniklo. O to příjemnější překvapení to nakonec bylo. 70% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Já tohle ale opravdu normálně nedělám!" ("Tuhle větu tesat.") Reakce na Havlíkův debut jsou spíše negativního ražení, já si ale myslím, že se nemá za co stydět. Už trailery naznačovaly, že se snímek bude snažit tvářit dostatečně světově, což se také stalo. Voiceovery hlavního hrdiny, zatmívačky (ne vždy byly vhodné), na české poměry dost dobrý hudební doprovod, cestování po republice i světových metropolích. Film má pomalejší rozjezd, ale v závěru příjemně graduje, i když samozřejmě víme, jak všechno dopadne. Batěk je sympaťák, který si větší roli po brouzdání televizními seriály opravdu zasloužil. Docela jsem mu záviděla tak obětavého kamaráda, který byl ochoten se uprostřed noci zvednout a jet ho zachraňovat přes půlku republiky ;). Trochu mě zklamala mafiánská dějová linie s Lábusem a Kavalčíkem, rozuzlení nepůsobilo vzhledem k předchozím událostem vůbec věrohodně. Tenhle film rekordy návštěvnosti trhat nebude, ale za scénu omračování Kavalčíka by si to rozhodně zasloužil. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Rudolf Havlík v závěrečných titulcích poděkoval všem skvělým dívkám a ženám, které mu poskytly své fotografie pro použití do grafických konverzací ve filmu. (Terva)
  • Rudolf Havlík, pro nějž se jednalo o filmovou prvotinu, a který nemá filmové vzdělaní, přiznal, že o filmové režii a řízení filmového štábu nevěděl de facto nic. (sator)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama