Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi
  • Drama

Oblíbené seriály (10)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

TBBT patřil mezi mé srdcovky. Bohužel už používám minulý čas. První řady dokáží pobavit i po letech, o to bolestivější je pak srovnání s novými díly. S přibývajícími holkami se změnila filosofie z "čtyři nerdi dělají vědu" na klasickou vztahovku a drbačku. A vztahy fungují lépe v jiných seriálech. 7. řada byla opravdu otřesná, ani jednou jsem se u ní nezasmál. 8. řada je sice o málo lepší, ale už si prostě 5* nezaslouží. Zatím tedy 4*, ale mám obavu, aby se do slíbené 10. řady udržely i ty. V současnosti (2015) to vypadá, že TBBT už přesluhuje.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Pokud byste měli vidět jen jeden britský sitcom, toto je jasná volba. Je zde plno vtípků, které jsou převoditelné i do dnešní doby a naší země. A to je asi i jediný kaz. Je jen na vás, zda se přidáte na stranu "nejlepší na tomhle seriálu je, že se to může dít i ve skutečnosti" či "seriál je perfektní, ale pak si uvědomíš, že to stejně funguje i v reálu". Svůj postoj objevíte až ve chvíli, kdy ve večerních zprávách poprvé uslyšíte větu: "Vláda pro prozkoumání dané otázky vytvořila speciální komisi." A jste na cestě bez návratu. 95%

Agenti S.H.I.E.L.D.

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013)

Vcelku podhodnocený seriál, který srazily na kolena dvě věci. První jsou "recenzenti" hodnotící celek po několika dílech, druhá byla snaha tvůrců provázat děj s filmy, takže vznikly obrovské prostoje mezi epizodami, což donutilo mnoho diváků přestat agenty sledovat. Teď přímo k agentům. Spolu s hackerkou Skye vstupujete do SHIELDu, organizace, o které se ve filmech mluví, ale až tady se dostanete i pod pokličku. První série je zpočátku postavena podle schematu epizoda = relativně uzavřený případ. Postavy jsou vykreslovány postupně, ne jen v pilotní epizodě, a potřebují čas na sžití s divákem. První polovina série slouží jako seznámení se s fungováním SHIELDu a působí rutinérsky. Děj se zlomí v 17. díle v reakci na druhého Kapitána Ameriku a zařadí vyšší rychlostní stupeň. Druhá řada se konečně oprostila od filmů a funguje svébytně. Nové filmy spíše předjímá, vytváří pro ně prostor, ale zbytečně nic nevyzrazuje. Slabších dílů je tu minimum, protože celá druhá řada je vlastně jedna dlouhá epizoda. K druhé řadě mám pouze jednu výtku. Nové postavy jsou s výjimkou Huntera slabší oproti původním (osobní názor). Naopak jako klady vyzdvihnu fungující kontinuitu (seriál si neodporuje sám sobě, dříve zobrazené drobnosti získávají význam v dalších dílech), fungující humor, doplnění marvelovského filmového univerza nebo jiný pohled na získání nadlidských schopností, které mohou přinést mnoho nových potíží.