Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Ty poslední série fakt děs... Celkově to šlo setrvale dolů tak od 14. řady, ale to, co nám servírují teď, to se prostě nedá. Buď mají diváka za totálního kreténa, nebo tvoří seriál pro totální kretény, protože vysvětlovat každý "vtip" jak pro debily je fakt ubohý. Ty díly nemají ani žádnou dějovou linku, jsou to jen splácaniny, do kterých se snažili narvat co největší množství postav (pokud možno "celebrit") a dělají si "srandu" ze všeho okolo. Ve výsledku to ale není sranda vůbec a je to spíš pořádnej trapas. Zlatý řady 4 až 11 a Bedrnův dabing Homera, to byla zlatá éra.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Řekl bych, že je to velmi kvalitně řemeslně odvedená práce. Klidně bych dal čtyři hvězdy, problémem však je to, že tvůrci převzali nebo zkomolili skutečná jména obyvatel Bludova, takže by bylo více než vhodné, aby se film přidržel skutečných událostí. Jejich překroucení a zcela zkreslený obraz některých postav sráží film notně dolů, ne každý si bude hledat důvěryhodné informace a bude věřit silně zmanipulovanému pohledu na věc, který nabízí filmaři (přitom stačí pár minut na googlu, abyste zjistili, že mnoho věcí bylo úplně nebo s velkou pravděpodobností jinak). Být potomky některých osob vyobrazených ve filmu, tak neváhám tvůrce žalovat...

plakát

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (2010) (seriál) 

Hodnocení přenechám jiným, viděl jsem jen asi 15 minut a musel jsem odejít... Přesto jsem si z té části epizody odnesl toto: z Maury Isles, která je v románech inteligentní a okouzlující ženou, tvůrci vyrobili přechytračelou slepici, která se nedá vystát. To, že na místo činu leze v jehlách a upnutých šatičkách s nadupaným výstřihem to rozhodně nevytrhne... Jak už tu někteří zmínili, Angie Harmon hraje dost mizerně, což pozná i analfabet mého ražení. Coby fanoušek Tess Gerritsen jsem se na tuhle záležitost dost těšil, ale přišlo obrovské zklamání. Tohle je pro mě jen další z řady nemastných neslaných kriminálek nedávajících smysl a s předlohou to nemá nic moc společného. Nechávám tomu ale otevřená zadní vrátka, třeba jsem jen narazil na blbej díl...

plakát

Hranaři (2011) 

Nekoukal jsem na ostatní komentáře, takto jsem to viděl já z pohledu obyčejného diváka bez jakéhokoliv filmového vzdělání: Zápletka ohledně nějakých nablblých fotek působila stejně amatérsky a pateticky jako fotomontáže samotné. Šeď, která byla do filmu zřejmě uměle implementována, mu nepřidala na atmosféře, ale spíše podtrhla tu totální nudu, jež je hlavní charakteristikou snímku. Ten si hraje na něco, co není - reálné vykreslení českého podsvětí ve "velkolepém" zpracování s nádechem světovosti a určitým posláním (závěrečná scéna s panem Třískou a jeho anglickým (?!?!) komentářem byla vyloženě trapná, ačkoliv samotný obsah toho komentáře mohl být ve filmu mnohem více a lépe rozvinut). Používání různých skrývaček a rádobyšifer (Šlajf místo Šlouf apod.) mi už u českých filmů taky totálně leze krkem. Nedělám si iluze, že by podvody, korupce, vydírání a tak dále nebyly téměř denním chlebem některých pražských radních. Jako námět pro filmaře je to velmi atraktivní téma, ale než tohle zpracování, to raději žádné. Tohle snad nemůže oslovit ani větší filmové negramoty, než jsem já. Jediná hvězda je za kamaráda komparzistu Vojtu, se kterým jsem studoval, a jehož účast byla to jediné, co mě na filmu zaujalo.

plakát

Vražda (2007) (seriál) 

Přesně podle mého gusta! Kombinace vyšetřování případu a politického intrikaření a velmi reálně vykreslené charaktery postav (ne jako u tuny idiotských českých kriminálek všeho druhu), ponurý a napínavý příběh, navíc zasazený do chladného, nepříliš přívětivého prostředí Kodaně (pro Skandinávii mám všeobecně slabost), to vše dělá z Forbrydelsen seriál, kterému musím dát plný počet hvězd. A to i přesto, že bych tvůrce za to natahování děje občas přizabil...

plakát

DonT Stop (2012) 

Příběh mi přijde docela primitivní, neuškodilo by tedy na něj nabalit mnohem více punkrocku a zabrousit třeba i k jiným punkovým kapelám, které v té době fungovaly. Československé punkové podhoubí je zmapované velmi dobře, stačilo by najít šikovného scénáristu, který by se obklopil lidmi, kteří to takříkajíc "zažili" a pojmout toto téma trochu šířeji. Představitel hlavní role byl trochu toporný, někteří další také, místy se film docela vlekl (tady by možná bylo vhodné, kdyby autoři použili více záběrů "z akcí"), ale na druhou stranu je to asi první podobný český film, který jsem viděl, a který mě (i proto, že jsem duší pankáč) celkem bavil.

plakát

Velká ryba (2003) 

Paráda! Po dlouhé době snímek, u kterého jsem se tak tak držel, abych se na konci nerozbrečel. Když jsem si předtím, než jsem si film pustil, četl, o čem má být, tak jsem se obával, aby zpracování a styl Tima Burtona nebyly u něčeho takového přílišným kýčem. Naštěstí jsem byl mile překvapen, pohádkové prvky byly použity s citem a perfektně do filmu zapadaly.

plakát

Přízrak univerzity (2001) 

Já jsem se taky skvěle bavil:) Celkově mi to přišlo jako hroznej blábol, příběh je tak primitivní a stupidní, že by ho přebilo i děcko ve čtvrtý třídě se svojí slohovkou. Ale naprosto mě rozsekaly ty efekty, který byly tak příšerný, až jsem se musel smát a netrpělivě jsem vyhlížel (beze srandy) další "akční scény":) Třešničkou na dortu byla ta někým již zmiňovaná scéna, kdy polda kosí bouchačkou všechny studenty s maskou Černýho zpěváka (výživný bylo hlavně to, jak si u toho pískal):D Dvě hvězdy jsou za to, že jsem se nenudil:)

plakát

Truman Show (1998) 

Tomuto filmu dávám plný počet, a to především za to, že jsem se dokázal téměř dokonale vcítit do kůže hlavního hrdiny. Občas mne také přepadne pocit, že všechno okolo musí být pouze divadelní hra a všichni ostatní jsou herci. Ačkoliv by si o mně někdo mohl říct, že jsem slušný egoista, když si myslím, že se kolem mě točí celý svět, tak musím opáčit, že to rozhodně není příjemný pocit. A tenhle film ukazuje, proč to není příjemný pocit.

plakát

Taková je Anglie (2006) 

Tento film je okénkem do subkultury skinheads. Tato věta by mohla od sledování odradit diváky, které skinheads nezajímají, nebo k nim mají odpor. To by však byla chyba, protože postupem času už v podstatě divák ani nevnímá, že je většina osazenstva holohlavá. Je to totiž snímek o přátelství, zradě a schopnosti sebereflexe, která je u hlavních hrdinů různá. Vynikající soundtrack (možná by neuškodilo více oi! vypalovaček).