Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (15)

plakát

Senna (2010) 

Svědectví o životě jednoho nesmírně charismatického člověka a jezdce, jenž je založeno na autentických záběrech, což tomuto snímku výrazně prospívá. Lze z něj vyvodit, že Ayrton byl člověk se zdravým pohledem na svět a vírou v sebe sama, navíc osobnost, která dokázala svým konáním stmelit svůj vlastní národ. Opravdový zážitek, vřele doporučuju.

plakát

Nouzový východ (2008) 

Sam Mendes nám opět nastínil otázku smyslu života a opět velmi zdařile. Jestliže srovnám tento film s American Beauty, tak řeknu, že co se týče hereckých výkonů, tak Revolutionary Road vítězí zásluhou Kate Winslet. Možná je přehnané říct, že DiCaprio zde hraje "druhé housle", ale Kate převážnou část snímku táhne. Co bych ale RR vytkl, je fakt, že pointa je až příliš divákovi vnucována, jeví se mi okatá a průhledná. Nicméně jsem byl po zhlédnutí překvapen, že tento film nemá vyšší hodnocení, ale to je věc názoru. Za mě 9/10.

plakát

96 hodin (2008) 

Velice podařený akčnák, který v některých pasážích doslova bere dech. Liamu Neesonovi tady nelze než držet po celou dobu palce, v Taken totiž ztvárňuje nesmírně charismatického chlapíka, kterému věříte každé gesto. "Good Luck".

plakát

The Doors - When You're Strange (2009) 

Skvěle koncipovaný dokument o kapele, která se objevila snad v ten nejpříhodnější čas, totiž v polovině 60. let, kdy Spojené státy procházely řadou velkých změn (hippies, sexuální revoluce, Vietnam atd.), což znamenalo pro Doors raketový vzestup. Snímek také poukazuje na to, jak komplikovanou a rozpolcenou osobností vlastně Jim Morrison byl. Na jedné straně výjimečný muzikant, básník a intelektuál, na druhé straně však rozporuplný a nevyrovnaný chlapík, který měl bohužel silné sklony k alkoholu a drogám. De facto až tento dokument mi nastínil, jak skvostná a propracovaná hudba Doors byla. Myslím si, že příznivci a fanoušci této legendární kapely by se na tento snímek rozhodně měli podívat.

plakát

Spalující touha (1999) 

Psychologicky vypjatý snímek, výjimečný námět a vynikající herecký výkon Toma Cruise. Skvělá tečka za celoživotním přínosem génia Stanleyho Kubricka pro svět.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Výjimečný film Davida Lynche, při kterém se ve mně mísily pocity libosti, euforie, ale i ponurosti a sklíčenosti. V hlavě se mi přemítají různé myšlenkové vzorce o smyslu tohoto snímku. Dlouho na mě nezapůsobil film takovým způsobem, jakým to dokázal právě Lynchův Mulholland Drive. Paráda!

plakát

Osvícení (1980) 

V pořadí třetí film Kubricka (po Full Metal Jacket a 2001), který jsem měl možnost zhlédnout a který se mi pravděpodobně líbil nejvíc. Výborná kamera i herecké výkony mladého Dannyho Lloyda a Jacka Nicholsona. Je možné, že Jack v některých fázích filmu lehce přehrával, ovšem v tomhle případě mi to vůbec nevadilo. Vynikající film, skvělý Kubrick.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Ačkoliv jsem neviděl příliš mnoho filmů s Robinem Williamsem, musím řict, že v tomto snímku se mi líbil zatím nejvíc. Svou zásluhu na tom má bezpochyby i skvělý scenář. To, co činí Good Will Hunting parádním filmem, jsou především dialogy, ať už mezi Damonem a Williamsem, či Damonem a Affleckem. Dlouho jsem s tímto filmem otálel, ale když jsem ho poprvé viděl, moc jsem si ho oblíbil.

plakát

Velký Gatsby (1974) 

S knihou nelze srovnávat, nicméně se potvrdilo, že Robert Redford je pán herec a dal tomuto filmu úplně jiný rozměr. Hodně se mi líbily scény z Gatsbyho rezidence, hlavně ty honosné věčírky.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Skutečná paráda. Jeden z nejlepších krimi filmů 90. let, ne-li vůbec nejlepší. Výkony Al Pacina a De Nira jsou dechberoucí, hlavně jejich dialog v restauraci tomuhle snímku nasadil korunku - čistá improvizace, ale dokonale přesvědčivá. K zamyšlení hodná fráze De Nira ,,dělám to, co umím - kradu", kterou se obhajuje, se mi také vryla do paměti. Prostě žádný tuctový scenář, výborná režie a excelentní herci dělají tento film velkofilmem.