Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (77)

plakát

Farmář hledá ženu (2010) (pořad) 

Naprosto vynikajicí sonda do hlubin vidlákovi duše, aneb jak to vypadá, když je někdo nepoužitelná jitrnice. Paní Jana, paní Mirka, paní Dagmar a dalších dvacet žen, které mají vyhlídku na seznámení s nějakým mužem naprosto nulovou, se pere o ukázkovýho chudáčka, který ve svých čtyřiceti letech ješte neviděl kozy, snad kromě těch, co se mu prohánějí na polorozpadlém statku. Výborná věc. A když do toho všeho vstoupil nesmělý katolík Jirka, hodnocení bylo jasný.

plakát

Trainspotting (1996) 

Kultovní snímek pro naši generaci a hlavně lidi, kteří v té době lítali po klubech a ne po diskotékách. Vynikajicí, opakuji vynikajicí soundtrack. Každá postava žije vlastním životem a jako celek pak tvoří tuhle nezapomenutelnou partu, kterou u mě bezkonkurenčně vede Francis Begbie, psychopatickej alkáč a brutální násilník, snášejicí nelibě společnost nespolehlivých feťáčků. Film má jednu obrovskou vadu na kráse. Pokud zrovna experimentujete s drogami a bohužel i pro několik neuživatelů, bude snímek působit spíš opačným efektem a je možné, že se budou chtít tohoto dobrodružství, které vypadá v tomto podání spíš pohodově také zůčastnit. Někteří z nás bohužel chtěli. Opět mě nezklamali někteří místní odborníci, kteří o dané tématice vědí úplný hovno, jejich největší jízda v životě byla šáhnutí Mařeně na bobra pod stolem někde na čajích a v kometářích plácají jeden nesmysl za druhým. Pro spoustu z nás bezpochyby kultovní záležitost.

plakát

Ďábel (2010) 

Na horory nekoukám, protože se u nich zkrátka nebojím. A když tohle nefunguje, je to samozřejmě k ničemu. Přesto jsem po dlouhý době zase udělal vyjímku. A tohle je přesně ten příklad, který mě utvrdil v tom, že si zase dlouho žádnej nepustím. Strašná nuda. Ďábel byl jasnej hned, jak zaklaply ty posraný dveře a pak ...... nic. Mnohem větší strach jsem měl, když jsem šel v půlnoci kolem nádraží. Ty vole, tam byly bubáci.

plakát

Taxidermia (2006) 

Dobře tenhle maďarskej úchýláček. Místní intelektuálové se předhánějí v odborných výrazech a masturbujou u toho, jako muž v prvním příběhu. Až ke hvězdám. Já to viděl takhle. Režisér dostal k sobě asi ty nejodpornější lidi v celým Maďarsku a natočil praso úlet. Závod v rychložraní ve mě jenom umocnil pocit, proč nesnáším vyžraný lidi. Při pohledu na ty nechutný prasata jsem si představil, jak volám strejdovi do Mělníka s žádostí o zapůjčení jateční pistole. Ale jinak to byla sranda.

plakát

Zachraňte Jimmyho (2006) 

Free Jimmy je animovaná komedie. To ano, ale v žádném případě to není pohádka. On příběh, který se točí kolem vystřílenýho slona to už tak nějak naznačuje. Animace mi vůbec nevadila, hláškuje se dost a a pár momentů mě sakra rozesmálo. Já se bavil.

plakát

Oddělen (2011) 

Neuvěřitelně. Tak přesně na mě zapůsobil tento snímek. Celou dobu, co jsem ho sledoval, jsem byl regulérně nasranej. Pro mě to není příběh jenom o školství a problémech v něm, ale o celkové západní společnosti. Ukazuje se, že haranti jsou čím dál tím drzejší, neuznávají žádnou autoritu a už vůbec nemají úctu k dospělým. Jenomže, kde je chyba? Samozřejmě v rodičích, kteří na ně serou, nedokáží je pochválit, říct co je v životě důležité a navést je k určitému cíly. Už dlouho jsem neměl u nějaké scény z filmu takovou chuť někoho proplesknout, jako toho černouška s tou ponožkou na hlavě. Určitě stojí za zhlédnutí, za mě výborný.

plakát

Chained (2012) 

Takže takhle nějak vypadá sériovej vrah. Podoba s americkým zabijákem Edmundem Kemperem je až zarážejicí. Dvoumetrovej, stotřicetikilovej mamut, jezdí po okolí, vybere nějakou nešťastnici a doma ji zmasakruje. K tomu si ochočí synátora jedné z obětí a snaží se ho zasvětit do tajů lásky mezi mužem a ženou na svůj způsob. Chlapec je ale jiná duše a tak..... se na to podívejte. Pro mě velice zajímavý film, pro někoho to bude nuda k posrání s brůtálníma scénama. Kdo četl např. Černou knihu sériových vrahů, bude dozajista spokojen.

plakát

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010) (seriál) 

Vzhledem k tomu, že jsem četl spoustu knížek o mafii ve 20 a 30 letech v USA, tak je pro mě povinnost na tohle koukat. Buscemi jako Nucky Thompson vypadá dobře, příběh má děj i spád, samozřejmě hluchý místa to má, hlavně třetí série měla někdy těch míst až moc, ale jsem spokojenej. Spíš než příběh Nuckyho je zajímavý sledovat, jak se vyvíjejí postavy mafiánských legend, jako Al Capone, Lucky Luciano, Mayer Lansky atd. Kromě Luciana si teda klucí moc podobný nejsou, hlavně Capone, ale zase to hrajou pěkně od podlahy. Hodnoceno po všech dílech. Jsem zvědavej, jak to bude dál. Za mě určitě výborný.

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Pro mě komedie, s thrillerem to nemá nic společnýho, ale takhle má přesně vypadat zábava. Brendan Gleeson v roli poldy, který se s ničím a s nikým nesere, občas do sebe hodí nějakou tu mńamku, vypráší dvě luxusní roštěnky, hlaškuje na americkýho kolegu z FBI a rasismus mu přijde jako irská tradice. Tohle je ukázka toho, jak maj Irové ( a britové celkově ) amíky na salámu a celý jejich humor je někde úplně jinde. Někomu to nemusí sedět, mě jo. Za zmínku určitě stojí ještě libovej frajírek Mark Strong.