Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (9)

Všichni dobří rodáci

Všichni dobří rodáci (1968)

Tento snímek je moudrým obrazem z dob, kdy se z lidí teprve stávali svině tak, jak je známe dnes a staré doby umíraly. Sbohem mí dobří rodáci... sbohem... a kdybychom se již neviděli, vyplň se osude!

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

"Jen ji tam pane Dvořák nechte, jen ji nechte tam kde byla... možná, že se nám bude hodit." Tak tento film je pro mne vrcholem jedné etapy československé filmové tvorby. Ta ponurá, morbidně černohumorně pojatá hororová atmosféra spolu se smuteční hudbou v pozadí, a fantasticky zahraným psychopatem panem Hrušínským, ze kterého až mrazilo, dávají tomuto filmu jasných 5 hvězd. Tento snímek mě dokázal na 90 minut přikovat k židli a mlčky sledovat obraz, což se již hodně dlouho nestalo...... " Jsme to ale krásná a spořádaná rodina..."

Yes Man

Yes Man (2008)

ANO! Právě film, který mi dokázal spravit náladu, když jsem se ocitl ve stejné situaci jako hlavní hrdina. Tento film se pro mě stal motorem - říkal jsem ano (ne tolik radikálně) a podíval se do Benátek, autem ze dne na den do Francie, zažil festivaly a úžasné věci. Škoda, že se takových filmů netočí více. Jeho přednosti oceňuji až po pár letech od prvního zhlédnutí.