Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (288)

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Je to docela vtipný. Ve vlaku a vlastně ani v celém filmu není jediná normálně jednající osoba. Ovšem kromě malého chytrého kluka, co zdrhnul tátovi z cyklo výletu.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Strašně příjemný film. Přestože je v něm vše předvídatelné a jasné od začátku, chytl mě jako 4-násobného otce za srdce a do konce nepustil. Co mi vadilo, byl zvláštně zvolený hudební doprovod. Naopak vyzdvihl bych Terezu i Jirku za jejich výkony.

plakát

Falešná dcera (2021) (TV film) 

Rodiče po 6 letech nepoznají vlastní dceru. Aha.

plakát

Bábovky (2020) 

Dřív, než si přečtu zdejší asi spíš negativní komentáře, napíšu ten svůj. Film Bábovky mě docela odrovnal. Posledních 20 minut jsem řval jako želva a jsem rád, že se mi to nestalo v kině, ale doma u televize. Už hodně dlouho se to žádnému filmu nepovedlo a nevzpomínám si, kdy jsem naposled bulel u českého filmu. Řekl bych, že do sebe všechno krásně zapadlo. Jasně, happyend jsem očekával, ale to mi vůbec nevadilo. Scénář je velmi promyšlený, hudba pasuje jak prdel na hrnec a herecké výkony většiny herců se mi taky líbily. Postavy jednají rozumně, nikdo nevybočuje a jejich chování dává smysl.  Nemám, co bych Rudolfovi Havlíkovi vytknul. A děkuju, byl to fakt zážitek. Ještě na závěr: Lidi, starejte se o svoje děti, i o ty velký.

plakát

V síti 18+ (2020) 

Tereza Těžká byla vynikající.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Dost těžko stravitelný film, ve kterém není nic dobrého a protože pojednává o dítěti, chápu, že mnoho lidí ho nedokoukalo. Já ano a nevidím na něm žádnou chybu. Marhoul už je zkušený režisér a na tomto díle si dal záležet. Kvalitou, hereckými výkony a kamerou se film zařazuje k evropské dramatické špičce. Režisér vůbec nezacházi v zobrazování zla a násilí tak daleko, jak by mohl a to je dobře. Někde jsem viděl srovnávání se Srbským filmem, ale v tomto ohledu je Nabarvené ptáče hodně zpátky. Nestotožňuju se s ničím, co musel kluk během "cesty domů" prožít, aby přežil, ale z pohledu tvůrců je zachycení všech událostí na vysoké úrovni. Proto mi ani není jasné, proč má Ptáče tak nízké hodnocení. Přestože už film nechci nikdy vidět, 5 hvězd dávám bez váhání.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Až do závěrečné fáze pro mě film nebyl nijak výjimečný (tedy kromě výkonu R.Maleka). Poslední část včetně koncertu na mě zapůsobila celkem emotivně a přestože nejsem fanouškem Queenu, dávám za 4* a trochu se jím stávám.

plakát

Česko hledá prezidenta (2018) (pořad) odpad!

Nedůstojná prezidentská "debata" na nedůstojné televizní stanici. Primo, jsi tragická.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Oslava Hitlera, díla Larse a lyrické vložky film v mých očích srážejí, ale originalita opět sálá z každého okamžiku.

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Ze začátku to vypadá na poloslušný sci-fi kousek, pak to směruje k akčnímu thrilleru a přes skoro komedii se dostaneme konečnĕ k závěru, kdy to vypadá na poslední večeři. Ale nic z toho mĕ nebavilo a že bych se v kterýkoliv moment lekl nebo dokonce bál ? To vůbec.