Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (78)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Celej film jsem nějak odolával, ale pak přišlo Wembley a vybouchlo to. Při Radio Ga-ga to vybouchlo.

plakát

Kramerová versus Kramer (1979) 

Herci září autenticky ve svých rolích tak pevně, jako by to ani nehráli. Těch pár pohledů v soudní síni, mluvilo za vše. Jedno z nejlepších filmových přelíčení. Vítězem je naštěstí Kramer.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Po druhém shlédnutí zařazuji do TOP. Pro ty, jež sedí doma na kavalci a nepřetržitě sní o dalekých cestách, je film balzámem na duši. Především je film ale pro ty, kteří ve své denodenní práci jak na běžícím páse zapomínají na své sny a ztratili kuráž to změnit. Pro ty je inspirací. A takové filmy má smysl točit.

plakát

Rivalové (2013) 

Kvůli takovým zážitkům miluju filmy. Občas je to čekání ve společnosti nepovedených paskvilů příliš dlouhé, ale pak se někdo vytasí z takovouhle rychlodráhou. Ruce se potí, svaly jsou v křeči a nedýchám. Wow, to byla jízda.

plakát

Ať žije svoboda (2013) 

Už dlouho jsem neviděl tak úžasný herecký (dvoj)výkon. Nepotřebuju, aby mě film za každou cenu šokoval. Tady se dostavily emoce díky slovům a projevům v tak nepřátelském prostředí jako je politika. Emoce na 90%.

plakát

Hon (2012) 

Z obyčejné přihody se vyklubal dechberoucí přilběh a z jedné večerní projekce senzační a nezapomenutelný zážitek. Tenhle lidský příběh se vám dostane pod kůži hladce jako vystřelená kulka. Když sledujete drásající posuny v životě pečovatele v mateřské školce, chce se vám z bezmoci kopat a řvát. Na druhé straně nemůžete pochybovat o společenském smýšlení nad jedním z nejodpornějších lidských zločinů. Díky organizátorům, že filmovou kopii nakonec do Varů dostali a velký sál mohl být svědkem zaslouženého standing ovation.

plakát

Moje levá noha (1989) 

Některý filmy jsou jen o jednom hereckým výkonu. Tenhle film rozhodně není ten případ. Nicméně takový unikátní koncert jednoho herce se jen tak nevidí a nedá se jen tak zapomenout. Bravo!

plakát

Černá labuť (2010) 

Nevim, kde mám hledat slova. Připadám si, jako bych prožil svůj první film. Tolik pocitů se ve mně míchalo snad jen, když jsem viděl výbuch atomový elektrárny na vlastní oči. Ale to se mi vlastně jen zdálo, nebo ne?

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Je to jako s Avatarem. I když předem tušíte, jak to dopadne, stejně Vás to dostane a na konci se tak nějak divně chvějete. Řemeslo, jak má být. Nečekaný. A prej, že animáky umí jen Pixar!

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Tahle partie je rozehraná jako finále pokerového mistrovství. Diváci místy mžourají, zatímco hráči tahají esa z rukávu. Film bez jediného náznaku akce a s ohromnou dávkou napětí. Takovýmhle způsobem se dávají vyniknout herecké výkony před kamerou. Pitt s nadanějším bratrem z rodiny Afflecků vytvářejí jedinečný vztah. Filmy, pro které dělal hudbu Nick Cave, zatím stavím na poličku. Zatím je jich tam bohužel pomálu stejně tak jako přátel Jesseho Jamese. Šli byste vůbec na film, u kterého dopředu víte, jak dopadne? Já bych šel i podruhé.