Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 496)

plakát

Kozub: Bez urážky! (2023) (pořad) 

Kozub o sobě říká, že není stand up komik, což mnoho vysvětluje. Hodnotím vystoupení v Rock opeře v rámci stejné tour, které mě fakt nenadchlo. Základní problém je, když si komici kradou vtipy, v ten moment končíš. Kozub to posouvá dál a formou, která mu vyhovuje. On totiž je z obliga, protože nekrade vtipy komikům, ale bere vtipy, které jeli na serveru Humorníček.cz už před patnácti lety. U desátého takovéhoto vtipu mi došlo, že to lepší nebude. Musím se podívat i na toto. Buď bych změnil názor nebo se utvrdil v tom, že Kozub tady jen ždíme svou popularitu. Dělá ze sebe Marvel, což se mu podle mě moc nevyplatí. Stejně jako vyletěl, tak mi přijde že posledních pár let zase zaletěl.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Jeden z nejlépe udělaných, emotivních a celkově skvělých seriálů v ČR v posledních letech. Za mě emotivní pecka i s přesahem s osvětou. Úžasné herecké výkony napříč. Fenomenální Bartoška. Jedině, co bych vytkl je občas pochybná motivace postav, ale nijak příšerně. Hudba, která občas byla nesedící a úvodní znělka, která vypadala jako z 90. let.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Zdá se to spíše jako snaha Ritchieho o jeho epizody podobné Snatch a podobně, jen v jiném provedení. Oukej, myšlenka tam byla, ale zdá se to jen jako epizodická koláž, která toho moc nenabídne. Původní Gentlemen byli jako blesk z čistého nebe. Bezchybná film, který měl, co říct. A byl vtipný, tady chyběl ten drive. A když, rychle jste ho prokoukli. Sice zajímavé, ale vůbec nevím, jestli budu mít motivaci se dívat na další sérii. Něco, co trochu ponižuje Ritchieho, ale povyšuje Netflix.

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Nečekané překvapení v tom, jak to bylo líbivé a svižné. Dalo se na to v pohodě koukat. Trochu z toho smrděla agenda, jako všude od Netflixu, ale nebyl to úplný průšvih. Pokud to popularizuje problém a dokonce i z jiného pohledu, tak super. Finále v otazníku a trochu mrazivé.

plakát

Samotáři (2000) 

"Ne každej má tu možnost bejt sám. Užít si tu samotu. Pochopit to. A já jsem to pochopil, chápeš?"

plakát

Šógun - Série 1 (2024) (série) 

Šedivá temnost, která je spíše zklamání pro tento rok. Strašně vyzdvihovaná záležitost, která ale nenabídla nic extra než prodlužování něčeho, co se mohlo udělat rovnou. Je to sice přiblížení do japonské kultury, ale tou málo záživnou formou. Zkusím další sérii, ale docela se sebezapřením, jelikož toto nenabídlo nijak záživnou podívanou bez nějakého protahování ničeho. Povídačky o novém GoT jsou docela úlet.

plakát

Longlegs (2024) 

Takové Mlčení jehňátek nově, ale divně. Jednoduše atmosférický film, který má, co sdělit, ale ve svém principu je vlastně divný. První půlka nejlepší i v rámci budování.

plakát

Nedělej vlny (2024) 

Děsivý výjev, co se může stát, když chcete být lepší, ale vypadnete z tabulek profesionality. Děsivý film pro budoucího pedagoga. Problém mám s koncem, který nijak nevede k jasnému vyvrcholení. Něco co by jasně zapadalo.

plakát

Fallout - Season 1 (2024) (série) 

Nečekaný vrchol letošní televizní zábavy. Napínavé, zajímavé, poutavé, vtipné. Také s přesahem. Scénáristi rádi četli nějaké etické texty. Bojím se, aby se to nedogabalo jako Westworld, ale za mě těšínek na další sérii. "Vaše kultura je šílená - Kdybychom přišli k tobě domů, říkáme to samé." --- "Každý chce zachránit svět. Jen se nedokáží shodnout jak."

plakát

Banda - Série 4 (2024) (série) 

Držení stejné latě. Občas trochu drhne, občas strašná sranda. Hodně by mě zajímalo jak se na seriál dívají Trump supporters. Pokud je pátá série poslední, jsem nadšen.