Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor
  • Akční

Obsahy (10)

Chvála kutilství

Chvála kutilství (2018) (TV film)

Milan a Patrik jsou studenti VUT. Testují elektronické součástky, rozebírají a vylepšují věci, točí videa na Youtube a jednou si najdou i holky.

Americký film

Americký film (1999)

Mark Borchardt miluje být režisérem. Aby přesvědčil producenta (svého strýce) a získal peníze na film svých snů, musí nejdříve dokončit svůj léta nedotočený horor... Hořce komediální dokument o natáčení filmu, jehož režisér připomíná Dona Quijota a jeho kamarád Sancho Panzu.

Coven

Coven (2000)

Krátké hororové drama o skupině odvykajících alkoholiků a narkomanů, které je slavné především kvůli celovečernímu dokumentu o vzniku tohoto filmu. Co ve skutečnosti natočil Mark Borchardt, hlavní hrdina filmu American Movie?

VHSRip: Lesk, bída, pirátův syn a jeho video

VHSRip: Lesk, bída, pirátův syn a jeho video (2013)

Když u nás ještě nebyly videopůjčovny, jezdil Josef Šedý pro filmy do Rakouska. Nahrané videokazety opatřené simultánním rychlodabingem pak šířil mezi kamarády. Od začátku 90. let až dosud půjčuje filmy legálně a s nostalgií vzpomíná na někdejší slávu dnes už skoro zapomenutého média.

Dělání Voru

Dělání Voru (2008) (amatérský film)

Film o filmu Vor Martina Chlupa. Nečekaná zářiová zima a déšť komplikují natáčení. Lidé na voru uprostřed zatopeného lomu drkotají zuby, lidožravá skvrna na jezeře vypadá spíše komicky než děsivě, zatímco režisér s kameramanem manévrují kolem voru v nafukovacím člunu. Všechno by dopadlo dobře, kdyby jeden z hlavních hrdinů nezapomněl, jak se vlastně souloží.

Komunita

Komunita (2013) (TV film)

Příběh z dokumentárního cyklu Náš venkov se odehrává v prostředí terapeutické komunity Salebra. Lidé, kteří propadli drogám pracují na vesnici. Starají se o zvířata a pomáhají lesníkům čistit les. To vše kvůli tomu, aby změnili svůj přístup k životu a snad i hodnotový systém tak, aby se mohli postavit na vlastní nohy. Tradiční vesnická každodennost je pro ně prostředkem ke změně polorozbořeného života.

Poznámky o hře, o jejím smyslu a cíli

Poznámky o hře, o jejím smyslu a cíli (2006) (amatérský film)

Brno a hry v perspektivě nevšedního dne. Anebo také ludologická road-movie. Experimentální esej o paralele mezi životem a hrou.

Hrobka

Hrobka (1987) (TV film)

Noc na hřbitově, první film ze čtyřdílné televizní série Brivido giallo, se podobá přehlídce maskérských dovedností a karnevalu. Tři mladíci a dvě dívky po krádeži v obchodě ujíždí před policií. Dobře naladěni se ve své posprejované dodávce dostanou do podivného hostince, v jehož spletitých chodbách pak musí bloudit mezi akry pavučin vstávajícími umrlci. Hledání cesty ven může symbolizovat jejich boj o přežití. Nekonečným bludištěm v katakombách Lamberto Bava opět odkazuje k filmovému dílu svého otce Maria Bavy, který v 60. letech pomohl znovu oživit gotický horor - tedy horor odehrávající se v tajemných hradech s labyrintem chodeb a tajnými dveřmi v ponuré atmosféře dávného prokletí.

Reklama