Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Četníci z Luhačovic (2017) (seriál) 

Jsem optimista a proto dávám 3 hvězdy, Ty jsou ale za jednotlivé případy. Mnohdy byly velmi zajímavé a člověka dost šokovali. Tady všechno fungovalo. Osobní vztahy a nějaká dějová linka mezi případy naprosto nefungovala. Vůbec se nebudu vyjadřovat o finální homosexuální scéně. Zřejmě by autoři dostali pokutu, pokud by tam nějaká nebyla. Každopádně tenhle seriál měl obrovský potenciál ale pouze za určitých podmínek – nějaký silný osobní příběh. Story o tom jak si holka po válce a dvou četnících najde chlapa z Ameriky který ukradne věno – no to se na mě nezlobte ale to bylo fakt slabé a průhledné. Navíc ten příběh nijak neskončil a rozplynul se do prázdna – odjezd na Slovensko. Jako druhou věc – nechápu proč autoři tak skákali od velitele na velitele – z mého pohledu – kdyby byl celou dobu velitel Karel Dobrý a řekněme zemřel v předposlední díle – úplně špica. Postava, co hrál Langmajer – to jsem si myslel že si někdo dělá srandu. A jeho smrt tak to bylo něco tak strašně trapného, že jsem se za autory seriálu skutečně styděl. Takže jak říkám – Karel Dobrý + rozumná zápletka postav mimo případy a mohl z toho být mladší bratr četnických humoresek. Takhle je to jen hodně průměrný seriál z poválečné doby. Tři hvězdy jsou za případy. Pokud bude nějaký další četnický seriál doufám, že tyhle chyby opakovat nebude.

plakát

Ovčáček čtveráček (2017) (divadelní záznam) 

Strašně se mi líbí to komentáře dole. Já celkem chápu, že každý očekával divadelní hru ve stylu mlýny nebo Ivánku kamaráde ale tohle je naprosto jiný druh divadla. Naprosto chápu, že spousta lidí to nedocení ale domnívám se, že autoři skvěle vystihli to co vystihnout chtěli. Pokud to někdo vidí jen jako hru, kde se snaží autor udělat z Ovčáčka blbce tak očividně hru nepochopil. Také si myslím že málo kdo bude tuto hru hodnotit z uměleckého hlediska – je to bohužel téma, které společnost rozděluje. Velice si tohoto díla cením, zpracování bylo odvážné a nekonvenční. A abych ostatní hodnotitele namíchl dám 5 hvězd. Prostě už jen za tu odvahu tohle přivést na prkna.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

83% To jako vážně? Ne, ne, ne. Nevím co se to se Star Wars filmy obecně děje ale mám dojem, že se jedná o šarádu na které se má neuvěřitelně vydělat na skalních fanoušcích. Proč tam hrajou tak nevýrazní herci? Upřímně ani jednomu jsem nevěřil jeho roli. První 3/4 filmu jsem opravdu myslel, že z toho kina odejdu - tak chatrný děj, tak rychlé skoky mezi dějovými scénami bez jakéhokoliv propracování a tak neuvěřitelně otravně nudné dialogy. Ať se na mě nikdo bezlobí, ale tohle může hodnotit dobře jen nekritický obdivovatel. Měl jsem Star Wars rád. Opravud měl. Poslední dva filmy mě ale opravdu zničili. Jediné co mě potěšilo je konec a nemluvím o té bitvě ale fakt, že už ty postavy nikdy nebudu muset vidět.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Krásně natočený film se skvělými hereckými výkony. Pro nadšence astrofyziky jako jsem já ale bohužel velmi, velmi, velmi málo informací k jeho práci a obecně k astrofyzice, což jsem malinko očekával. Jelikož je to hlavní zdroj jeho popularity velmi sem to postrádal. Nic to však nemění na tom, že je to krásné dílo - 80%.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Pro mě velmi zajímavý film a i přesto, že jsem o této problematice už viděl pokusů více, musím říct, že tento mě zaujal nejvíc. Možná struktura filmu byla trošičku přímočará, ale bral jsem to spíše jako životopis. Musím 5 hvězd za výkon hlavního hrdiny. Bez diskuse.

plakát

Tři bratři (2014) 

Je mi líto ale film musím ohodnotit 40%. Tvorbu pana Svěráka mám moc rád a právě asi proto nemůžu jinak. Možná je to věkem možná došla invence, ale když to srovnám s filmovou a hudební tvorbou, kterou produkoval dříve je tato pohádka pro mě jak filmově tak hudebně (zejména texty písniček) velké zklamání. Tři slepené pohádky, které každý zná bez jakéhokoliv překvapení. A pohádka o červené karkůlce a o tom jak si dítě namlouvá kluk v pubertě mi přišla přinejmenším diskutabilní. Alespoň za mě budu muset doufat, že příště bude lépe a dočkáme se takové kvalitní pohádky jako pro mě byla Lotrando a Zubejda.

plakát

Plnou parou vzad! (2002) 

Když si někdo pustí takovýto film vždycky mě překvapí, že od něj čeká něco vysoce uměleckého. Já když pouštím film tohoto typu - viz. plakát nahoře očekávám vtipné dialogy bez hloubky založené na banalitách. O tom tenhle film je. Viděl jsem hodně takovýchto "hloupých" komedií ale nikdy jsem se tak nenasmál jako u této. Jako celek film nemohu a nechci hodnotit, jelikož je ve svém žánru podle mě vynikající. I kdyby to mělo být na protest u mě má plný počet.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Velmi dlouho jsem se odhodlával pustit si tento film vzhledem k jeho rozporuplnému hodnocení diváků (alespoň v mém okolí). Myslím, že spousta lidí u tohoto filmu nechápe jeho psychologickou podstatu. Za mě má u mě pan Svěrák velké plus - jedné co bych vytknul je obsazení hlavních rolí podle mě ne příliš zdatnými herci (ale jen můj názor). Za mě plný počet a je mi opravdu líto, že tento film musí být na české scéně takovou raritou.

plakát

Galaxy Quest (1999) 

Velmi, velmi mě tento film potěšil. Narazil jsem na něj náhodou, ale skvělá sranda, velmi zajímavý námět a skvělé herecké výkony. Vřele doporučuji. Za mě to má plný počet - dlouho jsem se tak nezasmál a nepobavil.

plakát

Kříž cti (2012) 

Velmi zajímavý film a proti hovadině, která je také z prostředí Norska - Čas hrdinů, je to velmi zajímavý film. Všechny upozorňuji, že se neobjedná o akci ale spíše o psychologický snímek. Působil na mě překvapivě velmi netradičně. Za mě velmi slušných 80%.