Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (201)

plakát

Barbie (2023) odpad!

Víc bezduchou kravinu jsem ještě neviděla

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Kulhání na dvě strany? Trochu se zavděčit Pánu Bohu a trochu se zavděčit páníčkovi obvyklému?  No je z toho kočkopes. Gabriel Amorth si zažil své, ale udělat z toho zábavu, to se opravdu nehodí, zloduchům se to hodí, to zase jo.  Když satan pokoušel Krista, tak mu řekl ,, Tohle všechno ti dám, když přede mnou poklekneš a uznáš mě za pána" Kristovu odpověď známe ,, Jen Pánu Bohu.... Ale zajímavý je jiný pohled ,, tohle všechno ti dám a nebudeš muset na kříž, ale pro Boha jak by mu to mohl dát, kdyby to už nevlastnil? Znamená to, že vlastní svět i s lidmi v něm, jsou to jeho služebníčci až na některé výjimky. Sami si odpovězte komu sloužíte svými  myšlenkami, slovy i skutky, možná to bude zajímavé. Zůstat pohádkovou figurkou to je dobrý zastírací manévr. Hned na začátku první lež, kdo vložil do úst patera  slova , že Michael Satana nezabil? Byl to scénarista, režisér, sám zloduch?  Skutečný G.A. by to nikdy neřekl, každý duchovní totiž ví, že anděl je duch a ducha nelze zabít, dá se jen vyhnat, fyzické tělo podléhá smrti, ale duch je nesmrtelný ať dobrý nebo zlý. Můžete zabít myšlenku? Nemůžete není z částí složená jako fyzické tělo, ale můžete s ní souhlasit nebo nesouhlasit, můžete se s ní dohadovat, bojovat , ignorovat nebo ji vymístit jinou důležitější myšlenkou a tohle všechno provádí svobodná lidská vůle v prostoru a čase, není to sice tak bubu a tak atraktivní jako tahle napínací pohádka, ale může to dát taky pěkně zabrat, protože některé duchy nelze vyhnat jen modlitbou, ale modlitbou a postem, s tím se setkali učedníci, kteří si s nějakým vyháněním nevěděli rady a Kristus jim řekl, takový duch nevyjde jinak než modlitbou a postem, no a to už vůbec není atraktivní, ale je to účinné, v moderních hororech, které slouží satanovi, se to ale neobjeví, ono ani ta vymítaní nejsou tak hororová, ve skutečnosti je to cílená a klidná síla. Jméno Gabriel, které měl G.A. společné se svým patronem archandělem Gabrielem, v překladu znamená Gabriel = Síla Boží   Jako horor a pohádka je to slušný počin, ale za zneužití G. A. a zpřevracení pravdy musím ubrat na hvězdách.

plakát

Sound of Freedom (2023) 

Je důležitý úhel pohledu, samozřejmě  sledovači hororů a  krví a efekty nasáklých  podvodů zapomínají na realitu, pakliže se skutečně něco takové děje a ono se v nemalé míře děje, tak je asi podstatné, že je to hnus samo o sobě bez jakéhokoliv přibarvování efekty a ukazování fyzického násilí na odiv všem zvrhlíkům. Já osobně jsem velmi přivítala, že jsem nemusela žádné podrobné zvrhlosti sledovat. Tvrdost lidských srdcí se ale neuvěřitelně odkrývá, v komentářích, ve kterých si dotyčný zvrhlík nepřišel na své. Ty počty unesených jsou alarmující a film evidentně nese poselství, jehož účelem jistě není, aby rajcoval  a uspokojoval  pedofily zajímavýma ,,nenudnýma" scénama, ale probudit veřejnost a normální lidi, aby si uvědomili, kdo si nechrání své děti,nemá budoucnost...

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Neexistuje slovo ani skutek, které by nemělo ozvěnu ve věčnosti, tohle pohádkové moudro si zasloužilo víc propracovat, ale výborný námět, slušně zahrané, třeba se ten diamant  jednou někomu podaří víc vybrousit, aby nebylo jen lehce třpytivé uhlí a v zářivém lesku probleskla ta věčná moudrost a  lidi nezůstali u povrchu, ale pochopili, že světlo jde zevnitř.....

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Tak nějak bych málem spolkla to třesu voe, třesuu. Vcelku povedené, slušně zahrané , nebýt toho, že bych v tom vycítila jemný propagandistický nádech, toho, že tenkrát  soudruhy zavrhovaní američtí imperialisté, nejsou stejný svině, ke  kterým je teď nutné všechno otočit na stejnou kolej jen jiným směrem, dala bych i víc. Problém je v tom, že lidi nedokážou být svrchování, musí se někde klanět, hrbit hřbet, bonzovat, to je jen smutná příchuť, která filmem ani příběhem nekončí.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Stačila by tomu tak polovina času a bylo by to dost solidní, takhle ale přepálený to je úplně zbytečně. Morální  úpadek společnosti to vystihlo dost dobře, považuju si, že to byli  úplně obyčejní zmetci, tak jak to běžně v životě chodí, bez příkras, jinak už nic.

plakát

Zaklínač - Série 3 (2023) (série) 

Ono je to spíš na dva a kousek, ale poslední dobou jsou všechny ty nové filmy i seriály  tak gender švihnuté, že není pomalu na co koukat, takže aspoň tak no

plakát

Ztracené květiny Alice Hartové (2023) (seriál) 

Tyhle typy  nejsou zrovna můj šálek kávy, ale dostala jsem tip a zrovna nic jiné nebylo. Kapesníčky jsem nepotřebovala, protože mám v hlavě zakódované cosi jiné a toto mě nedojímá, spíš rozčiluje. Přírodu mám ráda, ale víc prozaičtějším způsobem než vymýšlet nový jazyk a nové šifry jak promluvit a přiřazovat je celkem bez opodstatnění rostlině, která má své místo a své biochemické složení a určitě i svůj genetický kód. Umělá květomluva se mi jeví spíš jako iracionální. Pokud to beru jako zvláštní morseovku, tak ano. každý má nějakou zábavu, nesmí to hraničit s nějakými archaickými magickými představami a přisuzováním rostlinám zcela jiný princip než ve své podstatě mají. Jinak před Babylonem lidé ani nemuseli mluvit a rozuměli si, někteří to dodnes dokáží, ale už jsou to většinou výjimky. Člověka totiž nerozděluje jazyk, ale duch, proto se může stát, že si víc rozumí lidé, kteří mají každý jiný jazyk než ti, kteří jsou jednoho jazyka. Samozřejmě, že neschvaluju žádné násilí a proto bych to v žádném případě nikomu netrpěla, to je taky dost iracionální, pokud v dnešním světě někdo takhle dobrovolně žije vedle člověka, který ho šikanuje psychicky i fyzicky, to mi rozum nebere, pro tyhle zvláštní zvrhlosti nemám prostě pochopení.

plakát

Angličanka (2022) (seriál) 

Zas tak moc nadšená jsem z toho nebyla. Dost utahané, proházené a cosi falešné , neměla jsem zrovna  na co koukat, ale žádný zázrak.