Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (4 161)

plakát

Pěnička a Paraplíčko (1970) 

Pánům ze čtyřky skutečně více sluší seriálová stopáž a případ Pěničky a Paraplíčka je opravdu roztahaný více, než by se slušelo. Přestože je ze čtveřice filmů tento nejslabší, nelze mu vytknout klasické atributy - úžasnou dobovou atmosféru a hudbu Zděňka Lišky, vynikající herecké výkony (Marvan je král) a opět povedenou kombinaci humoru a vážnější detektivky. Jen ten příběh je prostě na hodinu a půl dlouhý až moc. A Bohdalka mi tady výjimečně vadí i herecky. Ale to jsou jen takové drobné vrtochy. Jinak je to pořád velmi pěkná podívaná. 75%.

plakát

Giordano Bruno (1973) 

Gian Maria Volonté je fantastický herec. A Girodano Bruno je zajímavý film. Je nepochybně výborně natočen, hned v úvodu navodí fantastickou dobovou atmosférou, výprava je úchvatná a herci do jednoho fantastičtí, samotný historický námět má samozřejmě také co říct. Jenže kdyby byl film jako poslední třetina, byl bych ještě spokojenější. Ta totiž byla strhující, na začátku se to trochu vleklo, ovšem čím blíže je film i život samotného Giordana Bruna konci, tím je zajímavější, napínavější a lepší. A tehdejší doba byla fakt hnusná. Český dabing s pány Munzarem, Růžkem a mnohými dalšími velkikány je absolutní špička. Film rozhodně stojí za pozornost, ale jestli jsem čekal, že bude lepší? Čekal. 75%.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Mě to bavilo moc. Rozhodně to nebylo ani tak zábavné, ani tak boží jako ultra cool devadesátková verze s Lambertem (a ten je jako Raiden opravdu vyloženě boží, na rozdíl od Raidena současného,který je divný, nudný a nezáživný), ale já jsem jako neherní fanoušek velmi, velmi spokojen. Úvod i konec jsou bez debat skvělé, panu režisérovi (který to navíc natočil opravdu velmi dobře), se daří budovat velmi dobrou atmosférou, vizuálně je to také parádní, soubojům není absolutně co vytknout, otevřený konec se díkybohu taky neztratí... snad jen to budování světa a charakterů mohlo být kratší a kdyby to hlavní přišlo na řadu třeba i o půl hodiny dřív, asi by se nikdo nezlobil. Na druhou stranu ovšem postavy lépe poznáme a mě bavila i tahle část, takže já jsem opravdu velmi spokojen. Devadesátky jsou ale devadesátky. 75%..

plakát

Mortal Kombat: Rebirth (2010) 

Vynikající záležitost s fantastickou atmosférou a parádním obsazením (nejen, ale hlavně, Jeri Ryan). Obrovská škoda, že zůstalo jen u těchto sedmi minut, protože kdyby byl celovečerák tak kvalitní jako tenhle kraťas, byla by to neskutečná pecka a navíc by se všichni shodli na tom, že i kvalitní. Užil jsem si to. 85%.

plakát

The D in David (2016) 

Krásná, vtipná jednohubka s úžasnou pointou, ve které se kromě Davida objeví i mnoho jiných uměleckých děl. Výkřik rulez! Animace je boží.

plakát

Babišovy dobroty (2020) (pořad) 

Adam je borec a génius a lepší Babiš než Babiš.

plakát

Oscar 2021 (2021) (pořad) 

Kromě keců o zlých policajtech a bojích o rasové menšiny to bylo fajn. Nádražní Oscaři byli dost možná nejlepší, které jsem viděl. Pár voleb překvapilo, většina ne. Zklamalo mě, že plešouna za nejlepší animák nezískali Vlkochodci, v tomto případě musí jít o účelovou kampaň akademie s Pixarem proti filmům, které nejsou Pixar. Taky mě mrzí, že ostrouhala nejen Maria Bakalova, ale i Olivia Colman. Co se týče Země nomádů, byli tam letos opravdu lepší filmy. Naopak mě ohromě potěšilo vítězství Anthonyho Hopkinse, škoda ale, že se nekonala jeho děkovná řeč. Jinak to bylo opět ohavně dlouhé a plné podivných a směšných řečí, ale to není novinka.

plakát

Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge (2020) 

Jsem neherní fanoušek, ale první filmový Mortal Kombat s Lambertem totálně žeru, protože je to totálně boží. A teď totálmě žeru i tenhle boží animák, protože i tohle je fantastická rubačka, neskutečná zábava s naprosto parádní akci, atmosférou, postavami, parádní mytologií i nějakou tou krví. A vůbec by mi nevadilo, kdyby to bylo delší, protože ta atmosféra je fakt boží. Tohle je prostě super věc. Hry nehraju (žádné) a ani nikdy hrát nebudu, ale k tomuhle se určitě budu velmi rád vracet. Doufám v animované pokračování, protože ten konec je totální žrádlo! Jsem tak nějak nadšen. 85%.

plakát

Štědrý večer pana rady Vacátka (1972) (TV film) 

Krásná tečka za tím naším případem. Opět nádherná dobová atmosféra (navíc obohacená o tu vánoční), nádherné, vtipné a milé dialogy, inteligentní zápletka, fantastický Marvan, vynikající Brodský, krátká návštěva páně Mrázka... Prostě další nádherný příběh, u kterého tak docela nechápu ta nízká hodnocení, protože není o nic horší, než samotný seriál. Nádherná a pohodová věc. 95%.

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

Ve výsledku vlastně docela zklamání, protože když je takovýhle seriál, jehož pilot se nese v tom nejlepším duchu druhého dílu Captaina Americy ve výsledku horší, než WandaVision, vlastně se to ani jinak nazvat nedá. Protože kdo by to čekal, že? Ovšem všech šest dílů má velmi filmový look (po téhle stránce by to rozhodně šlo), super akci, nového, a opravdu zajímavého Kápa, funkční emoce a stále funkční chemii ústřední dvojice. Navíc mě potěšil i velký prostor pro barona Zema (který se v Civil War skutečně moc nepředvedl a čert ví, kolik lidí si ho pamatuje - ale Daniel Brühl je tady super), snad ještě víc prostoru pro Sharon a krátké cameo Rhodeyho. Super je i hudba a pražské exteriéry, na samotném příběhu toho bohužel tolik zajímavého není a nebudu lhát, když řeknu, že by seriálu dost prospělo, kdyby jednotlivé epizody byly kratší, protože pilot byl sice výborný, ale pak se to občas trošku táhlo. Těch momentů byl jen minimum, oproti těm opravdu skvostným a zajímavým, ale byly. Každopádně ale vidíme, jak vypadá svět po Probliku a náznaky do budoucna opět vypadají zajímavě. Ve výsledku je to ale bohužel slabší MCU kus, ale pořád vysoký nadprůměr. 75%.