Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Predátor

Predátor (1987)

Tento rok je to právě 26 let co byl natočený Predátor s legendárním svalovcem v hlavní roli. Stáří filmu ale vůbec není vidět - ta pravá neutuchající atmosféra, "že tam něco někde je a chce nás to zabít", neztratí svoje kouzlo nikdy.

Lovci lvů

Lovci lvů (1996)

Příběh stavitele mostů, kterému se do cesty postaví 2 lidožraví lvi, když staví most v Africkém Tsawu... Tento film se mi líbil nejen hvězdným hereckým obsazením, ale také napínavým příběhem a kvalitní prací s kamerou. Podle mě tu Val Kilmer podal svou nejlepší roli, Douglasovi seděla i role vedlejší. Jeden z nejlepších loveckých filmů. "Už se vám někdy něco nevydařilo? - Jenom život."

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)

Po skončení filmu v kině se nikdo dlouho nezvedl...všichni přemýšleli nejspíš nad tím, jak vyjímečný tenhle filmek je.. :-) Herecké výkony bezchybičky. Ale nejzajímavější je na tom ta myšlenka... :-) Pod 5* jít opravdu nemůžu.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Příběh skvělý, postavy skvělé, hudba skvělá, scénář skvělý.....tady je vlastně úplně všechno na jedničku. A když Maximus bojuje s gladiátorem a tygrama zároveň, tak je to pastva pro oči. Nemůžu dát jinak než 5 *.

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Abych pravdu řekl, Poslední samuraj na mě dýchl ( podobně jako Podivuhodný případ B. B.) zvláštní a tajemnou atmosférou. Edwardu Zwickovi se povedlo natočit velkofilm, který není nepodobný ostatním, ale v něčem je přece jiný. Nedokážu to přesně popsat.. ale je tu určitá harmonie, svoboda ducha, japonská vesnice žije v souladu s přírodou, samurajské zvyky a způsob života - fascinující film, který si vás určitě získá.

Patriot

Patriot (2000)

Gibson se zase ukázal, role velkých hrdinů v historických filmech mu vážně jdou. Vůbec to není špatný film i když na Statečné srdce to nemá, herecké obsazení mi až na Ledgera nevadí. Bitevní scény jsou realistické, akorát s tou vlajkou na konci to bylo přehnané. Docela se divím, proč má P. tak nízké hodnocení..

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Jó, tak tohle už není pohádka, ale kvalitní řežba dobra se zlem, kde samozřejmě vyhraje obživlý Harry. Konečně se dozvíte, čí byla laň, která se objevila v minulém díle. Skvělý konec slavné série. Škoda, teď už se nemůžeme těšit na další díl H. P. Ale tak to má být.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Důvod, proč je Black hawk v mém top10 je naprosto jednoduchý - věřím mu. Věřím, že to v Mogadishu nebyla žádná p*del, vojáci si tam užili svoje. Otázkou ale zůstává, jestli Amíci masakrovali Somálce pro dobrou věc. Čím víc toho o am. politice vím, tím víc si myslím, že to moc dobrá věc nebyla. Ale zpátky k filmu, Ridley se snažil přiblížit válku v Somálsku a vlastně situaci ve většině Afriky, no a vypadá to věrně. Herecké obsazení je povětšinou dobře poskládané (Tom Sizemore opět největší borec :D) a hudba je senzace (hlavně píseň od Elvise - Suspicious minds).

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Už tím, jak Dobrý Will Hunting začínal, mě napadlo, že to nebude tak docela obyčejný film. No a když přišla na řadu parko-lavičková scéna, tak bylo jistý, že jde o neobyčejně neobyčejný zážitek. Z Willa Huntinga jednoduše vyzařuje lidskost a pozitivní energie, a ta je k vidění v mooc málo filmech. :(