Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (129)

plakát

500 dní se Summer (2009) odpad!

Tak to vůbec, dámy a pánové! To fakt stačí tak málo? Gordon-Levitt v tomto případě totálně tragický, nevěřil jsem mu vůbec nic. Zastoupení něžného pohlaví krajně nesympatické, cestování mezi dny nelogické a zbytečné. A myšlenka? Nevšiml jsem si... aha, ona asi ani žádná není.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Atmosféra a napětí v tomhle filmu jsou na té nejvyšší úrovni, Bale sází při každém prostřihu góly jak jmenovec Gareth v Lize mistrů proti Interu a já si tuhle plejádu královsky užil. Bohužel je tam jedna vada na kráse týkající se triku od Tesly, která sráží celkový dojem a jednu hvězdu.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Tady se podle mě podařilo Nolanovi nalézt optimum v poměru akce - příběh. Skvěle zahrál Tom Hardy, jehož hlas je výjimečný (v tom mu může konkurovat snad jenom Kiefer Sutherland). Po slabších pasážích okolo poloviny filmu přišel nádherný závěr. Takže, když to shrnu, kdyby se spojila první půlka jedničky, přidal Joker a Bane, nějaká efektní rvačka a konec trojky, tak bych těch 5* asi dal :)

plakát

Temný rytíř (2008) 

Jestli byl v Batman Begins parádní příběh, tak tady se nejvíce vyjímá Joker, který zvedá tenhle film až do výšin 4. nejoblíbenějšího filmu (dle mého názoru také díky osudu Heatha Ledgera). Všechny scény, kde se tenhle záporák objevuje jsou absolutně geniální. Zbytek je taky super, ale dech mi to nevyrazilo.

plakát

Batman začíná (2005) 

Příběhově nejzajímavější ze všech 3 Nolanových Batmanů, a to mě obrovsky bavilo! Bohužel ve druhé polovině filmu přijde vyloženě akční pasáž, kde (možná za příčiny chybějícího záporáka s charakterem) už se můžeme "kochat" pouze průměrnou bezmyšlenkovou podívanou na řežbu v ulicích města, která se nijak nevyjímá mezi ostatními akčňáky.

plakát

Četník ze Saint Tropez (1964) 

Funés udělal moje dětství díky tomuhle filmu bohatší a bráchovi připravil pár probdělých nocí, protože mu z přezdívky "Fugas" a jejího používání v každé větě při konverzaci se mnou šla občas hlava i nervy kolem. Přesto si i on k tomuhle filmu našel cestu, takže jsem to asi úplně nepřehnal.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Omyl, a to velký. Od takového filmu bych čekal více než 3 ušklíbnutí přiblblým vtípkům. Otřepané dialogy, otřepané myšlenka...

plakát

Memento (2000) 

UFFFfff, v ten moment, kdy do sebe všechno zapadlo jsem pocítil úžas a obrovskou úlevu, že jsem všechno správně pochopil. Brilantní sestříhání a postavení jednotlivých scén nenechá diváka v klidu ani na sekundu, mozek musí šrotovat 110 minut na plné obrátky a za to má Nolan můj největší obdiv.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Romanťárny nemusim, ale Love Actually je fakt paráda. Všichni víme, že příběhy jsou natočeny tak, aby se v nějakém každý člověk našel. Paradoxně to v mém případě znamenalo to, že jsem se u pár z nich tetelil blahem (Keira na roztrhání, prime minister) a některé šly absolutně mimo mě a moje zainteresování. Z tohoto důvodu nemůžu dát 5 hvězd. PS: Atkinson s náhrdelníkem fantastický :)

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tímhle filmem jsem i po pátém zhlédnutí (a první v původním znění) nezasažen. Hanksovo vyprávění je ale s jeho hlasem kouzelnější. Forrest je pro mě takový typický film, při kterém může žena žehlit košile a ještě si pobrečet. Jinak v podstatě souhlasím s POMO.