Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (599)

plakát

Trampoty pana Humbla (1997) (TV film) 

Je důležité dát průměrnému dílu nový rozměr. Nemáš zač. Mirku.

plakát

Phantasm V: Ravager (2016) 

Film je samozřejmě špatný, laciný a v mnoha, mnoha ohledech nepovedený. Ale už není šance, že by mi kdy něco tak silně zahrálo na strunu nostalgie. Natočeno pro nějakých tisíc lidí na celé planetě, jsem šťastný, že jsem mezi nimi.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Now I really hate sharks too.

plakát

Brak (2002) 

Nejlepší český porevoluční film.

plakát

Neusínej 2 (2012) 

Od horrorového kraťasu očekávám především dobré vypointování a plynulý tah na bránu bez zbytečných prostojů a zaváhání. Neusínej 2 toto splňuje na jedničku. Navíc se mu daří během dvou, tří minut vybudovat atmosféru, která diváka k příběhu spolehlivě připoutá. A to vše bez chtěného i nechtěného humoru, který většina tvůrců u takového formátu používá jako berličku k zamaskování viditelných nedostatků. V tomto případě není co maskovat, spokojeni by měli být i ti všichni, kteří kritizovali první díl (filmy na sebe dějově nenavazují). Po stránce technické jde záležitost bezchybnou, s tím, že na své si přijdou hlavně milovníci Vojkůvkových fulci-like záběrů. Ale to, že jsou nezávislé snímky společnosti Scumfilms technicky vytříbené, na to už jsme si snad zvykli. Stejně jako na stoupající úroveň hereckých výkonů. Tady, podobně jako v Total Detox, musím vyzdvihnout především Františka Strnada, který je ve své roli naprosto dokonalý. Tehle borec by si zasloužil velký film, ve kterém by pozabíjel dostatečně adekvátní počet lidí (třeba filmových kritiků?), ideálně pod taktovkou režiséra Vojkůvky. Ačkoli jde o, slovy režiséra: "takovou blbinu", pokládám ji za dokonalou horrorovou zábavu a bez jedinéhozaváhání ji doporučuji všem fandům žánru.

plakát

Amer (2009) 

Snímek, který odděluje fanoušky gialla od obyčejných diváků.

plakát

Vrah Rosemary (1981) 

Je vidět, že Prowler vznikal v době, která slasherům přála nejvíce (ne, děti, nejsou to devadesátá léta) a pod vedením člověka, který je uměl točit, což ostatně dokázal i svým zářezem do série Pátek 13. Největší devizou jsou jednoznačeně jednotlivá zabití, vždy nádherně vyvedená, realistická a působící dostatečně odporně, aby se ani otrlý divák (nic společného se srazem preudointelektuálů) neušklíbal. Vrcholemm pro mě je vidličkovaná ve sprše a jedno moc luxusní podříznutí. Trochu zamrzí rozkolísanost tempa, kdy především prohledávání obrovského baráku nudí znatelně, ale naštěstí se voják včas vrátí, aby do situace vnesl pořádek. Vzniknout tenhle film o dva roky dříve, tak má dnes deset pokračování a alespoň jeden remake. Naštěstí byl první Pátek 13 a tak to odskákal on. Prowler zůstal jediný a jedinečný.

plakát

Dark Waters (1993) 

Mladá dívka přijíždí do ponurého kláštera, plného ošklivých a divných jeptišek, aby tu pátrala po své přítelkyni a zároveň odhalila děsivé tajemství, které celé místo obklopuje. Vidět Dark Waters bez jediné informace, okamžitě bych k němu coby režiséra přiřadil Soaviho. Faktem je, že film natočil prakticky neznámý talián a natočil ho perfektně. Příběh si půjčuje z jiných velkých filmů (vzpomeňme trilogii o Matkách) a pracuje s atmosférou, která mnohdy nemá daleko k lovecraftovským přímořským záležitostem. Atmosféra je ostatně to nejsilnější (jako u všech dobrých Eurohorrorů), co Dark Waters nabízí. Nechápu, že mi takový skvost unikal tak dlouho a zcela objektivně můžu říct, že je film výrazně lepší než Third Mother. Hodnocení jsem možná trochu napálil, ale jsem jednoduše nadšenej. btw, samozřejmě to není podívaná pro horror teenagery.