Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (599)

plakát

Jezero 2 (2007) (TV film) 

Už dlouho jsem neviděl tak zoufale nezábavný zvířecí horror. Nuda dýchá z každé vteřiny a oporu nachází jak v absolutně neoriginálním příběhu tak v postavách, které dávají slovu "šablonovitost" naprosto nový rozměr. O to víc zamrzí, že jde o pokračování naprosto skvělého zvířecího béčka. Ruce i oči pryč, tahle nuďárna si nezaslouží existovat.

plakát

Kaidan (2007) 

Hideo Nakata si plní sen a vrací se ke kořenům japonského duchařského příběhu. Divákovi se však plní nejhorší noční můra, kdy sleduje nudný film s přepálenou stopáží a z opatrného čekání na strach se stává intenzivní toužení po závěrečných titulkách.

plakát

Katakomby (2007) 

Rádoby atmosférická blbůstka, na které stojí za pozornost maximálně tak prostředí a závěrečné rozuzlení, přičemž ani jedno z toho není nijak zvlášť výjimečné.

plakát

Kaw (2007) odpad!

Jediné co z téhle totální ptákoviny (nomen omen) dělá nezapomenutelný zážitek je pointa vysvětlující důvody nepřátelské nálady krkavců. Něco tak hezky hloupého už jsem delší dobu neviděl a to pamatuju i invaze nenasytných hadohlavců.

plakát

Krvavá laguna (2007) 

Téma už tu sice párkrát bylo, ale nikdy nebyl překážkou krokodýl, navíc tak pěkně "minimalisticky" udělaný. Na rozpočet a zkušenosti štábu až překvapivě kvalitní podívaná, kterou k zemi táhne roztahaná střední část. Více: http://blog.obitus.cz/2008/06/krokodli-na-druhou.html

plakát

Křeslo (2007) 

Perfektní příklad toho, že to prostě jde. Jde natočit zajímavý a zábavný horror, aniž byste měli hodně peněz nebo zástupy hvězd. Stačí lehce originální námět, slušné herce (v tomto případě herečku), které projekt zajímá a především talentovaného tvůrce. A Brett Sullivan (mimochodem, celé se to natáčelo u něj doma) jím rozhodně je. Napětí narůstá s každou minutou, atmosféra houstne a divák, který nečeká od každého horroru nový Saw, se královsky baví.

plakát

Mlha (2007) 

Kingova skrz naskrz průměrná povídka je zajímavá především svou první třetinou, která se neodehrává v obchoďáku a ve které je mlha jen tušeným zlem. Tato část je ve filmu redukována na prvních plochých deset minut a poté následuje dvouhodinové peklo nudy. Průměrní herci se perou nejen s digitálními potvorami ale i se svými postavami, aby často krutě prohrávali. Ale holt je to Darabont, že? Ani nevím, za co jsem dal tak vysoké hodnocení. Možná za předvídatelný, ale přesto působivý konec.

plakát

Motel smrti (2007) 

Pekelně předvídatelná nuda, ve které funguje maximálně tak prvních patnáct minut. neschopnost autorů přijít s čímkoli dostatečně originálním, nebo alespoň šokujícím posílá Vacancy spolehlivě do žumpy plné obdobných horrůrků, které v poslední době rostou jakou prašivky po hodně smradlavém dešti.

plakát

Nenarozený (2007) 

"Jsem mučitel třinácté úrovně pekla, dělám si s lidmi, co chci." Když tuhle větu pronese Kane Hodder, převlečený za kardinála, v místnosti, kde jsou dvě nahé blondýny, jeden albín, bývalá hvězda Star Treku, těhotná žena a pentagram, musí být každému fandovi jasno. Born je sračka, brutální sračka, ale místy extrémně zábavná. Některé scény jsou neuvěřitelné a přerod frigidní panny ve věčně nadrženou těhulku během jednoho dne jednou vstoupí do dějin. Mé zvrácené já, toužící po nablblé horrorové zábavě, bylo uspokojeno, ale asi už nikdy nenajdu sílu podívat se na Born znovu.