Reklama

Reklama

Kaw

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jediný den zbývá šerifovi Waynovi k tomu, aby se odstěhoval z malého městečka. Začátek průměrného a nudného dne, se změní v boj o přežití, když městečko napadne hejno krkavců. Není kam utéct, kam se schovat, krkavci útočí stále víc… Film je označován za přímého následovníka Hitchcockových „Ptáků“. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

estee odpad!

všechny recenze uživatele

Hehee, no bol to horor (zvládnuť to dopozerať)..Pointu prečo si krkavce začnú pochutnávať výlučne na mäse vymyslel asi víťaz súťaže ,,Kto dostane najdebilnejší nápad, môže natočiť film " čo však aj tak zaostáva za premyslenými scénami, v ktorých si nenažrané krkavce uvedomia, že kamene sú veľmi účinné zbrane :D ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Malé městečko náhle začnou napadat havrani a nikdo neví proč. Tato jediná věta námětu již prozrazuje, že se jedná o další novelizaci slavného klasického hororového snímku Alfreda Hitchcocka z roku 1963 'Ptáci'. A tvůrci nejen že se tím netají, ale dokonce to dávají striktně najevo. Už na začátku je např. použita typická zařezávající hitchcockovská hudba a jednu z rolí si dokonce zahrál Rod Taylor. Ano, ten Rod Taylor, který si střihl jednu z hlavních postav právě zmíněného snímku 'Ptáci''. Takže, že by se jednalo o takovou malou filmovou poctu králi hororů? Jedná se o projekt televizního kanálu Sci-Fi Channel, čímž je řečeno vše. Tento snímek se však od špatných zkušeností dané produkce přeci jen krapet odlišuje. Má to sice rapidně jednoduchý scénář a nijak hrozivou atmosféru, což nakonec Hitchcockovi 'Ptáci' již také nemají, ale divácky neotravuje naprosto nekvalitními CGI efekty, jak bývá u takovéto produkce zvykem. Svojí průměrností a neotřelostí právě ve své jednoduchosti si diváckým zájmem kupodivu zcela vystačí. Nikdo se u toho sice bát nebude, příběh ničím nepřekvapí, scénář prostě takový jaký je a omšelá televizní atmosféra přesně podle šablony, ale jen tak na odpočinkové shlédnutí... Proč ne. Předem však neočekávat nic zásadního. Nic takového se nedostaví. ()

Reklama

lioncel

všechny recenze uživatele

poctivé současné ´B´éčko jako když vyšije .. obsahující všechny předepsané ingredience tohoto žánru : klasický americký zapadákov .. v něm jeden sympatický šerif jménem Wayne, který z lásky ke své vzdělané partnerce zrovna končí ve funkci .. trošku na první pohled nepřátelský řidič školního autobusu, ale ve skutečnosti vlastně oblíbený místní podivín jménem Clyde .. dále tři pohledné studentky, první dvě připravené k obětování, tedy – drzá, hloupá a hodná, ta poslední samozřejmě přežije .. pár dalších místních figurek, z toho některé určené také na odpis .. dále vlčák, co to nebožák také odnese .. a hlavně desítky, možná dokonce stovky zlých, masožravých havranů, kteří se chudáci nakazili nemocí šílených krav a ke své smůle to odnesou na závěr také .. tedy samozřejmě až na pár výjimek .. jak se ukáže při samotném závěru filmu … ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je několik důvodů proč se i přes mizerné hodnocení do Kaw pustit, např. že nesnášíte Ptáky, myslim tim Ptáky vod BitchCocka, můžete Flaneryho, můžete McHattieho, naletíte na horor / Sci-fi / Thriller, jste zvědaví na všudy zmiňovanou ichtylní pointu a do všeho toho chcete jen u něčeho usnout......mě se z toho nepovedlo splnit vůbec nic. Protože je to imbecilnější něž BitchCockovi ptáci, režisér si neumí poradit vůbec s ničím, nevede herce, kteří prostě nemají v té nudné břečce vůbec co hrát, takže potenciál dvojice Flanery/McHattie zadupanej do země, pointa je prostě jen tupá a obyčejná a tak mě to unudilo až jsem nemohl ani usnout. Plus si přidejte jalové dialogy, mormony nebo co to bylo a opět ten vykutálený americký konec.BitchCock mlaská v hrobě.10%. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda kawina na entou. Herecké výkony jsou úplně příšerné, ale zase abych tomu nekřivdil úplně: některé triky docela jdou (ovšem jiné jsou úplný děs), celkem slušná atmosférická hudba a při scéně s kamením jsem fakt vyprsknul smíchy. Zas na druhou stranu - je to jen o maličko horší, než původní Hitchkokotina. BTW: už by někdo měl filmařům vysvětlit ornitologické základy. Skutečně, ve filmu NENÍ ani jediný havran, zato je tam spoustá krkavců. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo ku koncu roka 2005 v kanadskom meste Hamilton a Montréal a tiež v štúdiách v škótskom Edinburghu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama