Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dlouze přemýšlím, v kterém hororu mi bylo sympatické "krvelačné" zvíře, které všechny ohrožovalo, na rozdíl od hlavních hrdinů. Došla jsem k názoru, že sympatický krokodýl v Krvavé laguně je zřejmě tím jediným. Myslím, že pokud by rozuměl a naslouchal jen něčemu z té záplavy naprosto klišovitých a často až trapných dialogů, které jeho oběti při pobytu na stromě pronášely, rozchechtal by se na celé kolo a smíchy by sebou začal plácat ve vodě. Mdlý a nezáživný děj, spolu se scénáristickou stránkou dokázaly film velmi zdatně zcela potopit. SPOILER Nejlepší scéna pro mě je, kdy krokodýl v začátku filmu napadne chlapíka a poté, když si zbylé slečny myslí, že už je pryč, tak se před nimi vynoří, s mužem v tlamě, chvíli se na ně dívá a poté zmizí v hlubinách. KONEC SPOILERU. Závěr je poměrně vlažný a žádné překvapení se nekoná. Zato však scéna, v níž to přeživší doslova "zabila", mě dokázala naplnit jistým vztekem a vyvolala ve mně touhu po odplatě:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Rodinka si jede zarybařit a uvízne na stromě, k loďce pár metrů a ve vodě číhá krokodýl. Než se k této situaci ale dopracujeme, nějakých 15 minut uběhne - a za tu dobu si mě postavy natolik nezískají, abych jim fandil, i když je jedna z žen těhotná. Některé scény jsou neúměrně natahované, takže místo napětí už začínám cítit nudu. Ale jo, je to natočeno realisticky, tak aspoň body za realistickou realizaci. Ale jinak sorry, nudil jsem se u toho podobně jako u těch parchantů, co uvíznou o víkendu na lanovce a vymýšlejí blbiny, jak se zachránit, jen to nejjednodušší je nenapadne. Jen u lanovky dole číhali místo krokodýla vlci. A stejně jako tam vlci žerou jen chlapy, tož tady krokodýl taky. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rok 2007 byl bohatý na kvalitní krokodýlí horory. Kromě Black Water si odbyly premiéru i Rogue a Primeval. Všechno to byli přerostlí hajzlové, co buď uměli trpělivě vyčkávat, nebo rychle běhat po souši. Jenže ani jeden z nich se nemůže pochlubit takhle vychcaným predátorem, jaký byl právě tady. I přes ten minimalismus napínavá podívaná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tři lidi na stromě. Je sice moc hezký, že se tam kolem nich prohání celkem sympatickej krokodýl, ale pořád jsou to tři lidi na stromě. Když už se někdo z nich odváží do vody, aby posloužil jako sváča, tak se zblázní kamera a vzápětí se všechno zase vrátí na strom. Pobavil alespoň závěr, ačkoliv působil dost pitomě a úplně nesympatičtí nebyli ani herci. No a podle skutečný události? To jako fakt? I když jestli to vyprávěla ta buchta......... 30% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

KROKODÍL: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY je podstatne lepší a profesionálnejší film. Ak však Lagúnu berieme ako poloamatérsku zábavku, dá sa to pozerať a človek pocíti aj zimomriavky. Stačí nemyslieť na to, čo sa učí na zoológii o stisku krokodílej tlamy, netreba si predstavovať zábery z dokumentárnych filmov, kde krokodíl strháva do vody býkov... a potom aj uveríte, že človek patrí k najodolnejším živočíchom v prírode a krokodíl môže byť psychopat, ktorý sa zo svojou korisťou zabáva viac ako pes s pískacou hračkou. Jednoduchými a viac-menej účinnými postupmi vystavaná zookillovačka, ktorá je sympatická hlavne svojou obyčajnosťou a jednoduchosťou... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama