Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Rm. 

všechny recenze uživatele

Béčko na odreagování, nemohu však dát vyšší hodnocení - scény s krokodýlem bohužel působí velmi nerealisticky až vtipně. Při setkání s krokodýlem má člověk tendenci se spíše smát než bát. V tento rok vyšel ještě jeden krokodýlí a tím je Rogue, který je dle mého názoru akčnější a celkově o třídu výše. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tyhle filmy, kde se několik lidí dostane do problému a musejí zůstat v malých prostorech a tam bojovat o přežití mám rád, ale tady se to úplně nepovedlo, z čehož jsem zklamaný. Natočené je to sice realisticky, ale stane se tam toho tak málo a tím pádem je to tak natahované, že mě to nakonec spíš nudilo. Pár scén je slušných a napínavých, to jo, ale celý film určitě ne. Postavy nijaké, k nějakým velkým zvratům nedojde a zoufale tu chybí to, co by to mít mělo, ale nemá: hodně silná atmosféra. Což je právě škoda, protože kdyby tu byla, bylo by to fakt dobrý. S odstupem času ale musím uznat, že aspoň na ty slabé 3* to je. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem sáhnul, protože se mi líbí filmy, kde jsou hrdinové v pasti, odříznuti od světa, bez minimálních nadějí k záchraně (např. Odsouzeni zemřít nebo ostrovní filmy). V tomto případě se několik hrdinů dostává na stromy nad nekonečně rozsáhlou deltou nějaké řeky. No prostě voda je všude a oni šplhají po stromech jak opice. V čem je problém? Je tam chytrý krokodýl. A právě ve slově chytrý vidím jeden ze zádrhelů filmu. Vždyť ten krokodýl neloví, ten si z těch chudáků dělá takovou prdel, že to je naprosto nereálné a působí to hodně divně. Chování lidí a některé scény jsou taky mimo mísu, takže požitek z pěkné přírody a docela napínavé atmosféry je poměrně často kažen. Je to škoda, nápad to není špatný, ale chtělo by to zapracovat na logičnosti a celkovém zpracování. 45% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelný film podle "skutečné" události.Když pominu typicky hloupé chování postav a nadmíru inteligentího krokodýla, kterýmu k vyjádření jeho inteligence chyběli snad už jen brejličky a knížka, je to bohužel nuda jako prase, scénář nabídné až zvrhlou dávku neskutečně pitomých scén a konec je předvídatelný a skoro až komediálně laděný.Abych jen tuhle australskou jednohubku tak nepíčoval, musim nepokrytecky přiznat, že pár dobrých scén se našlo a to především ty, ve kterých byla znát ta příšerná bez moc a smrt blízkého člověka, který vám ještě včera v hotelovém pokoji lízal kundičku a teď ho metr pod váma líže dvoumetrový slizký hajzl.Sem tam to napětí mělo a herci se stydět nemusí, ovšem scénárista s režisérem by si zasloužili botou z krokodýlý kůže nakopnout do prdele ze předu.Rutinna na jedno podívání.40%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krvavá laguna je jedním z těch povedených survival zvířecích hororů, který je, jak už zde bylo řečeno, srovnatelný s filmem Krokodýl: Návrat do krvavé laguny ze stejného roku i země a vedle Jezera z roku 1999 jde o nejlepší snímek, ve kterém se objevil krokodýl jako monstrum. První polovina filmu byla slabší, méně akční, nicméně druhá část naštěstí tyto nedostatky vyrovnala, takže jsem byl v rámci možností daného žánru spokojený s výslednou podobou filmu. Chování postav zde radši kritizovat nebudu, protože sám nevím, jak bych se v dané situaci zachoval. Zkrátka vcelku vydařený film, který těží zejména z realistického (reálného) krokodýla a dobře vybrané lokace. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama