Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 470)

plakát

Vlny smrti (2000) 

Začátek ještě ušel, ale někde od poloviny se to začne měnit z dramatu na komedii, postupně až na parodii. V závěru jsem se dokonce i usmíval nad tím, že tohle tvůrci nemohli myslet vážně. Jako by jejich postavy soutěžily o největšího dementa, protože to, co říkají a jak se chovají se naprosto míjí s logikou.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

To slůvko "mysteriozní" mě mělo varovat. Nemám ho rád a nemám rád filmy, pod kterými se nachází. Ani samotný děj mně nepřipadl dvakrát zajímavý. Záchrana dvou milionů Američanů mně byla uplně volná a že se to nakonec Gillenhaalovi povede, muselo být jasné každému hned od začátku.

plakát

Rozsudek smrti (1991) 

Výborný námět, myšlenka, podnět k zamyšlení..., ale zpracování podle mě trochu pokulhává. Hlavně první polovina filmu je dost nezáživná, v té druhé naopak emočně vypjaté, nicméně se domnívám, že šlo tak silný příběh zpracovat lépe.

plakát

Lost Highway (1997) 

Když Lost Highway, tak jedině tu od Bon Jovi, protože ty myšlenkové úlety Davida Lynche mě pouze okrádají o čas. Nechápu zdejší uživatele, kteří tomu napálí plnej počet hvězd a zároveň přiznají, že to vůbec nepochopili, ale líbila se jim ta atmosféra. WTF jako prase!!!

plakát

Mafiánovi (2013) 

Pár dobrých fórků celkové vyznění nezachrání.

plakát

Bitva o Passchendaele (2008) 

Ocenil jsem, že Němci zde nejsou vyobrazeni jako bezcitné stvůry, jak bývá zvykem, ale jako lidé z masa a krve. To dodává závěrečné desetiminutovce silný emoční náboj. Doporučuji zhlédnout i závěrečné titulky, u kterých běží zajímavé dobové záběry.

plakát

Arthur Newman (2012) 

Film, který pohladil mou duši. A to i přes to, že se toho v něm příliš neděje. Ono i to málo stačí ke spokojenosti. Mám rád road movie, mám rád, když se náhodně setkají dva lidé, kterým osud nerozdal ty nejlepší karty a když společně prožijí něco, co je dokáže obohatit, aniž by si to zprvu uvědomovali.

plakát

3:15 zemřeš (2005) 

Hororů o strašidelných domech bylo natočeno hafo a tento není ničím vyjímečným. Snad jen tím dovětkem "Natočeno podle skutečné události".

plakát

Albatros (2011) 

O holce s prořízlou pusou, která dokáže jednu rodinu převrátit naruby. Nejvíc mě bavila Julia Ormond, respektivě její postava. Když něco pronesla, tak to stálo zato.

plakát

Pozdravy ze spermabanky (2013) 

Až moc mně to připomínalo komedie s Adamem Sandlerem, což nepovažuju za kompliment. Navíc - ani jeden důvod k zasmání, což je u komedie trochu problém.