Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 1
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (537)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, žeby sa tento film stal veľkým prínosom do veľkolepej filmovej galérie, pretože nechať deti bojovať proti chladnokrvným a ozbrojeným mužom bolo najväčšou chybou. Do tejto chvíle ešte scenár ako tak zamestnáva skúsených hercov a diváka láka myšlienka po finálnom vyrovnaní účtov medzi rozvrátenými stranami. Priznám sa neskúmal som kto ten film produkoval, siahol som po ňom na základe obsadenia De Nira, no záverečné titulky však veľa odhalili a hneď mi bolo jasné z kadiaľ fúka vietor. Ak by to nemal na svedomí Luc Besson, viem si predstaviť z toho poriadny thriller. Voľba priviesť film na "komickú nôtu" a nechať všetku hrdinskú česť neatraktívnej mládeži ma priviedla k hodnoteniu 50%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už len prítomnosť De Nira robí z tohto filmu aspoň priemerný kúsok, keďže už len jeho mimika stačí na to, aby som filmu uveril to, čo chce prezentovať. Zrejme to bola snaha o mafiánsku komédiu. Len ju vôbec nemuseli vôbec situovať do Francuzska, pretože zázračne tam nielen všetci a ochotne hovoria anglicky, ale všetci aj zázračne žijú americkým štýlom života a jedia burákové maslo. Ale inak sú Mafiánovci imbecilnou groteskou, ktorú treba brať s nadhľadom a potom nebude vadiť. ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že byly časy, naposledy asi 5 minut před filmem, kdy jsem o Lucově poslední tvorbě mírně pochyboval. Teď mu děkuju, že mě přesvědčil, jak pevně a neotřele dodnes udrží péro v ruce a švihá s ním jak za mlada. A že nezapomněl, jak se důstojně usadit na stoličku a buzerovat na place k mojí naprosté blaženosti. Snad mu to pár filmů zase vydrží. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná zábava. Spôsob, akým Mafiánovci riešili svoje problémy s okolím bol síce netradičný, ale o to viac účinnejší. Niektorí ľudia by si také jednanie zaslúžili aj v reále, určite by bol väčší poriadok a aj tí najväčší krikľúni by hneď zaliezli :). To bolo asi na filme to najzaujímavejšie, ale tiahlo sa to snáď celým filmom, takže humorných scénok je naozaj dosť. Keď k tomu prirátame hláškujúceho De Nira tak nie je čo riešiť. U mňa spokojnosť. Film ako stvorený na relax, pohodu a pobavenie. 75/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ, CO SE S TVOJÍ RODINOU STANE, KDYŽ VÁS NAJDOU…“ /// Ani komedie, ani thriller. Prostě více času spíš drama, který vyloudí místy úsměv, než aby to byla prdel, kterou jsem v příběhu o rodince, která je ztělesněním zla a jejíž prdel zachraňuje program na ochranu svědků tak nějak čekal. Navíc ten úvodní ,,drajf“ dost navnadil, a o to víc pak to obyčejný vyprávění mrzí. Není to žádnej propadák… jen jsem prostě čekal víc. A to snad kurva můžu …aha, tak soráč. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Malavita“, kterou v roce 2004 napsal Tonino Benacquista jsem nečetl. 2.) Zjistím, že zdrhat před mafií může bejt i zábava. 3.) Thx za titule ,,sa20sena“ a ,,matus alem“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodný názov filmu Malavita je meno rodinného psa a dá sa z taliančiny voľne preložiť ako "kriminálny život". (misterz)
  • Giovanni Manzoni sleduje americký film Mafiáni (1990), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil samotný predstaviteľ Robert De Niro. (XsApollo)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama