Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (49)

plakát

Auta 2 (2011) 

Nejde o žádné veledílo, ale o film, který člověk často rád zkoukne namísto nějakého nerváku, aby si trochu zlepšil náladu. Už na prvním díle mě velmi zaujala fantazie a humor, které se v téhle sérii animáků objevily a dvojka ho v tomhle ohledu i mírně předčila. Zavede nás do nejrůznějších a nejrozmanitějších končin země, které neobývá nikdo jiný než auta. Mě osobně se líbilo vše, co mělo ve filmu něco společného s Itálií a to od závodníka Franceska až po roztomilé tančící fiaty. Trochu mě vadilo to, že se během celého příběhu odehrávají dvě dějové linky. Jedna s poměrně nudným Burákem a druhá, kde závodí McQueen a ani jedna z nich nebyla ničím moc zajímavá a nic moc nenabídla. Pokud tedy mluvíme o autech, mluvíme o filmu, který byl dělán proto, aby si prvńáčci do školy hrdě nosili tašky s obrázky hlavních protagonistů, a ne, aby z něj vznikla nějaká filmová lahůdka, takže průměr.

plakát

Deník malého poseroutky 2 (2011) 

Velice příjemná oddychovka pro celou rodinu i když musím podotknout, že obsazení je opravdu slabé. Do role mi tam sedí snad jen Rodrick a Gregova maminka, jinak jsem se těšil na lepší herce. Zvlášť když vidím představitele Rowlieho zpívat na židli, obrací se mi z něho žaludek! Ještě horší je potom český dabing, ale když ho překousnete a nebo si pustíte film v originále, tak vás potěší úsměvné scénky a občas i vydařené vtipy docela ucházejcího filmu kopírující světovou knižní předlohu, kterou jak to u filmových adaptací často bývá, nepřekoná.

plakát

Micimutr (2011) 

Jediné, co je na tomhle odpadě pozitivní je obsazení, ale jinak to bylo utrpení! Nesmyslná dějová linka odehrávající se v současnosti, vše dost zajímavě a divně zpracované, chabý děj, trapné narážky na současné politiky a hrozné 3D efekty. Čeští tvůrci by měli zůstat u natáčení klasických pohádek, které jim jdou hezky od ruky a neměli by se pouštět do něčeho, čemu nerozumí.

plakát

Rango (2011) 

Po dlouhé době konečně skvělý “animák“. Jako by vypadnul z oka nějakému opravdu dobrému filmu, který v sobě nese všechny znaky pořádného westernu. Stačilo jen nahradit za ostřílené pistolníky, obyčejná mluvící zvířata a roli hlavnímu hrdiny přenechat chvástavému chameleonovi. Výsledek? Opravdu parádní snímek, který v sobě nese vše, co by měl. Především velkou dávku nadsázky, ale i humor, napětí a akci. A právě asi to mě na tomto snímku zaujalo nejvíce. Vtipné hlášky, u kterých se opravdu člověk popadá za břicho zde nejsou výjimkou a co se mě týče, klidně mohli filmaři z filmu vynechat jakési zvláštní scény s neznámým duchem západu, které mi tam přišly zcela zbytečné.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Po dost pokulhávajícím Zatmění, které pomalu nemělo hlavu a patu, je Rozbřesk docela příjemná osvěžující změna a troufám si říct, že se může zařadit do celé ságy jako nejlepší. Děj sice není nabitý zajímavými scénami (až na pár vyjímek), ale není o ničem a není přeplácaný a hezky to celé vygraduje ke konci. Trochu mě vadí to, že v první půlce filmu jako by se zapomnělo, že Edward a jeho rodina jsou upíři a my tak sledujeme romantický film o svatební cestě dvou NORMÁLNÍCH lidí. Druhá část je alespoň o trochu zajímavější. Odporně vyhlížející Kristen Stewart, hádky mezi vlkodlaky a beznadějné situace, kdy nikdo neví ,co si počít ,to už je alespoň trochu záživnější a diváka to probudí z dosavadního blouznění. Občas se s dějem dobře doplňuje i hudba ke které se vrátil Carter Burwell a konec je tak dobře uřízlý, že už se docela těším, jak bude Bella vypadat v druhé části.

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Když jsem zjistil o co ve filmu půjde, okamžitě jsem ho musel shlédnout, ale zažil jsem docela zklamání. Rozhodně bych začal tím, že si s tak nápaditým námětem mohli filmaři daleko více pohrát. Na začátku sice film uchvátí historkou o Merlinově smrti, ale dál už je to jen a jen horší. Z malého kluka se vyklube týpek, který se chová a zároveň vypadá jako cvok, co si ani neumí zavázat tkaničky od bot. Pokračuje to dál přes šílené městské honičky v autech (které si prostě američani nemohou odpustit) až ke sběsilým soubojům s plazmatickými koulemi. Čarodějův učeň má ale i světlé stránky. Až na hlavního hrdinu má vcelku vkusné obsazení a některé efekty se opravdu povedly. Každopádně je to film na který se dá koukat.

plakát

Na vlásku (2010) 

Opravdu povedený animák, u kterého se člověku zprvu zdá, že bude tak trochu nudně kopírovat pohádky s princeznou uvězněnou ve věži, ale naštěstí to tak není. Disneyovská klasika se na něm sice nezapře, ale očaruje humorem a nadsázkou,která se dost často týká i součastnosti. A navíc je film celou dobu naplněný příjemnou a pohodovou atmosférou, které není nikdy dost...

plakát

Prostřeno! (2010) (pořad) 

První díly odkazovaly na zajímavě vypadající show, která se měla týkat především vaření, ale s každým dalším dílem se z ní stává stereotipní pořad se stále opakujícími se trapnými komentáři, strašnými lidmi a hroznou hudbou. Navíc se v něm v současné době klade více důraz na řešení hádek a knfliktů než na vaření, které bylo jeho základ.

plakát

Avatar (2009) 

Režisér Cameron nám všem naservíroval opravdu velmi povedené a nabité menu, sestávající z obrovského množství filmových vymožeností a lahůdek. Nemusím snad ani zdůrazňovat do jak fantastického a s velkou péčí propracovaného světa, který odkrývá obrovský svět pokrytý hustými pralesy s úžasnými přírodními krásami, nás film vtáhne. Luxusní grafické zpracování, hudba, při které naskakuje husí kůže a parádně zvládnutý děj, který občas sice kazí jeho zdlouhavost, ale mluvíme zde o velkofilmu tak proč si u něj neposedět déle? Cameronovi se taky podařilo ve snímku odkázat na problematiku současného světa a člověk si tak během filmu uvědomí, že symbióza mezi stvořením lidské inteligence a přírodou je opravdu silná a prakticky vždy se vyplatí, jak je to vlastně i na konci filmu zdůrazněno menší “přírodní výpomocí“. Mírně mě na Avatarovi zklamalo horší propracování postav a také scénář, ale na druhou stranu se v něm stejně mluví pomalu více mistrnně navrženým jazykem-Naviištinou, než anglicky. Takže ať si říká kdo chce, co chce, Avatar je revoluce a když ne ve filmu, tak alespoň odstartoval revoluci ohledně 3D Anaglyph snímků, protože od jeho uvedení chtějí digitální technologii třetí dimenze všichni. Já sám jsem Avatara ve 3D viděl a jasné je to, že při sledování 2D filmů vnímáte i chybičky a nejasnosti , ale ve 3D si děj vychutnáváte každičkou jeho sekundou a asi takhle bych popsal zážitek, který mi nabídl Avatar.

plakát

Hannah Montana (2009) odpad!

Už jen nosit penál s hlavou té šílené ženské z filmu je hřích, nehledě na to, že sedět pár sekund u téhle naivní cvokárny, je naprosté utrpení pro mé nervy.