Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

Labyrint - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

Může mi někdo vysvětlit proč je Tatiana Vilhelmová při zásahu "jednotky prvního nasazení" jedinná prostovlasá ? Snad měl Strach strach, že mu roli v přilbě nepřijme. Jenže ta bere vše. Takže jaképak obavy. Může mi někdo vysvětlit proč se v každé minutě textu objevuje tolik vulgarismů ? Má snad Strach strach,že bez nich by byly dialogy ploché a neautentické? Může mi vysvětlit režisér proč nevyužívá jazykového poradce? Neboť v Brněnských reáliích hovoří všichni herci "pražsky". Můžu vědět proč text písně v tomto díle je zpíván anglicky a ne v Češtině? Měl snad Strach strach,že se pak seriál neprodá do Rumunska ? Který architekt vybavil všechny interiery nábytkem z firmy IKEA ? Má snad Strach strach, že Severské země budou Český seriál bojkotovat ? Těch otázek by mohlo být mnohev více. Důležité je, že zatím seriál nemá spád, rytmus a napětí. Motivační roztříštěnost a absence jednotící liky je pro takovýto projekt zabíjející. Dvě hvězdy za kameru . To je vše.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Simona Stašová je jistě dobrá herečka, proč ji tedy zneužívá režisér v tak závažném námětu, jako je životní příběh Lídy Barové? Tato sociální komika patří do "Bakalářů". Ten film jserm nedokoukal, protože je povrchní a bohužel neumětelský.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Naprosto zbytečný film. Vždy, když se filmové hvězdy rozhodnou natočit ve své produkci film, končí to fiaskem. Tom se svým Robinsonem a nebožákem na letišti by to snad mohhl potvrdit. Angažmá dobrého režiséra a scénáristy tomu nepomůže v okamžiku, kdy si herec myslí, že je bůh. Jedna hvězda za kameru, a - 4 a osobní exibici pana Capria.

plakát

Bezdružice (2015) (seriál) odpad!

Šestá, nebo snad sedmá garnitura herců. Počítám - li do osmy. Hrůza hrůzová. Čistý průstřel = 0.

plakát

Polski film (2012) odpad!

Pokud existuje zbytečný film, tak je to právě tento. Česká filmografie skomírá na neduh, který se dá jednoduše nazvat "kamarádšoft". Varuji všechny budoucí tvůrce před touto nemocí. Nechápu, že to někdo může s jasnou hlavou platit.

plakát

Král tančí (2000) 

Říká se: " být papežštější než Papež", "poturčenec hořší Turka" a jistě existují další úsloví. Takže tento film byl baroknější než baroko. Přemíra emocí, přemíra efektů, opulentní kostýmy a výprava, naprosto vymazala příběh, který mohl být zajisté zajímavý. Je to velmi exaltovaná show, která se ztrácí v dějových linkách a skutečně osudové okamžiky zapadadjí na úkor bombastických dvorních a expresivních osobních podívaných. Jinak to ale byla docela fajn gay parada. Kromě Moliera byli všichni chlapi k zulíbání.

plakát

Povídka o policajtovi (1975) 

Skvělá ukázka krimi žánru z Francie sedumdesátých let. Je to jistě štěstí, mít takové herce, kterým stačí jenom oči a režiséry, kteří toho umějí využít. Pak je radost se dívat.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Feministický klub české kinematografie se rozhodl nadělit asi úplně pitomým dětem novou pohádku.Buď Alici Nellis osvítil Bůh, nebo ji stihla jeho rána, když do role patnáctileté Bohdanky obsadila čtyřiatřicetiletou Marthu Issovou. Věřím, že nároky na tuto roli byly vysoké, přesto jsem přesvědčen, že by se našlo dost mladších, či přímo mladičkých hereček, které by tuto němou roli zvládly. Ale kamarádšoft je holt těžkou berlí našeho soudobého filmu. Sabina Remundová nikdy herečkou nebyla a ani nebude, Zuzaně Bydžovské, jako ve všech posledních filmech, ve kterých hrála, není vůbec rozumět (asi na konzervatoři neměli hlasovou výchovu, nebo na to srala). Lukáš Příkazský je malý truhlík bez jakéhokoliv charizma a Václav Neužil je pouze komickou figurkou do počtu. Jediným zajímavým počinem bylo obsazení skvělé Bratislavské herečky Jany Oihové do role krkavčí matky. Jednu hvězdu dávám pouze ze zvládnutý rytmus a spád celého filmu. Jinak apeluji na tvůrce: Vyvarujte se takovýmto kamarádským partičkám a buďte profesionálové. Forman také v Americe obsadil Třísku jen jednou. A přesto jsou to přátelé.

plakát

Místo zločinu Plzeň (2015) (seriál) 

Velký omyl ČT. Pan Hřebejk nedokáže natočit kriminální film. Jde naprosto proti žánru a proti všem jeho zásadám. Hudbu, pokud se dá o hudbě mluvit, například používá jako vatu v situacích, kdy je nutno zalepit scénáristickou díru. A že jich je nepočítaně. Místo toho aby hudba navozovala a umocňovala atmosféru napětí, nebo strachu, což jsou složky v daném žánru očekávané, je zde pouze indiferentní kulisou. Kamera je bez napětí a plní funkci více méně dokumentární. Kostýmy neruší, avšak výběr lokací je exkluzivní. Celkový obrazový dojem je ale bohužel pouze povrchní. Největší mínus vdím především v absenci jakéhokoliv rytmu. Je bez dynamiky a zcela proti kriminálnímu žánru. Herecky nevýrzné a snad jen návrat pánů Kratiny a Vaculíka na televizní obrazovku stojí za jednu hvězdu. Bohužel největší ránu prvnímu dílu zasadil sám scénář. Naivní, neuvěřitelný, hloupý. A závěrečná honička padoucha a policistky byla snad tou největší nechtěnou groteskou v žánru české krimi.

plakát

Jedna ruka netleská (2003) 

Absurdnímu dramatu nerozumí 90 % lidské populace. Pánové Ionesco, Beckett a Havel jistě prominou. 9 % si myslí, že mu rozumí a1 % ví, že mu rozumět nelze. Přesto, nebo snad právě proto, v odborné veřejnosti převládá syndrom "císařových nových šatů" a tak alepoň nějakou nominaci na Českého lva musí nadělit. Podle mého názoru si pochvalu zaslouží pouze kameraman Richard Řeřicha, protože obrázky byly skutečně hezké a čisté.Jinak je tento film pouze osobní intelektuální exhibicí pánů Ondříčka a Macháčka bez možnosti širší rezonance. Bohužel.