Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (838)

plakát

Šógun - Podvolen cizí pěsti (2024) (epizoda) 

Asi nejlepší epizoda co se zápletky a dramatičnosti týče. Konečně se mohli naplno projevit všechny záludnosti života v Japonské společnosti a osudy jednotlivých postav. Začnou s vámi smýkat emoce a to je znamení že jste vtaženi do děje a to je dobře. Jediný co mi to kazí na ten přitroublý herecký výkon i výraz Andžina. Ten z toho trčí jako kůl z plotu.

plakát

The War on Children (2024) 

Ke zhlídnutí na jeden týden zdarma zde: https://x.com/elonmusk/status/1759049663917838659?s=20To jsem zvědav jak moc toto bude racionálně podané nebo manipulativní?

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Zajímavej námět, ale je to jen klikbajt k fantasmagoriím lidí, který si myslej že jejich bakalářský historky vás zaujmou víc, než to co se v tom ústavu za socíku opravdu řešilo. Ten jejich televizáckej scénář bych ještě tak 10x poslal k přepracování a tu zoufalou rádoby komediálnost, která čpí toporným klišé a snaží se být pitoreskní bych si odpustil. To nemá vejšku. Ty debilní obleky s trychtýřem jak ze sovětskýho pionýrskýho scifi filmu mě serou úplně nejvíc. Ten mlaďas je napsanej, obsazenej a zahranej otřesně. Ještě že Macháček to trošku zachraňuje. Jediný kdy to funguje je moment když se vykašlou na to šaškování a začne to bejt detektivka. Jenže to by se člověk nesměl bát jakou trapností to zase podělaj a muselo by to vydržet až do konce. No prostě je to režijně nevyzrálý. Potenciál tam je, ale to by musel bejt majstrštyk a ne tedle pokus o třeskutou prču lehce cáklou detektivkou. Rád bych se na to díval, ale ta nedotaženost mně odrazuje. Asi to mělo bejt český knedlíkový MiB, ale zůstalo to jen u těch knedlíků s uhem.

plakát

Ahsoka - Část 5: Stínový válečník (2023) (epizoda) odpad!

Nejstupdinější díl ever. Todle jestli viděl Lucas, tak musel umřít nudou a když se probudil, tak by všechny vyházel. Naprosto zbytečnějch 50 minut plných plytkejch naivních stupidit.

plakát

Československý vesmír - Písně kosmické (2023) (epizoda) 

Pecka. Fajnově zpracovaný dokument o vesmíru z české perspektivy. Od Stonehedge, přes Tycho Brahe, Keplera, Nerudu až po Štefánika a Otčenáška. Nechybí Grygar a jiní.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

To co se jinde dělá s nonšalancí, tak tady se fest zatlačilo na pilu až lítaj hovna. Asi aby to jó bylo k popukání hned od první minuty. Nevím jestli měl Honza Prušinovský strach, že divák nepozná že to má být komedie a ne Doktor z hor, ale výsledekem je přepálená křeč a místo chytrého vykreslení postav jen dost pekelný karikatury. Jedinej rejža Jan Kolařík to tam dával aspoň trochu důvěryhodně. To nevypadá jako, že by autor dokázal s nadhledem využít potenciálu zákulisí štábu televizních Dobrých rán, tak jak se to oficiálně prezentovalo, ale jen jako prvoplánová obytost na dané téma. Kecy o naladěnosti na "tento humor" a že to není pro každého, jsou jen omlouvačné bláboly. Téma dobré, výsledek katastrofa. Nuda v Brně.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Fandové Indiany Jonese budou chtít vidět ještě i jeho práchnivějící kosti běhat po nesmyslnejch eskapádách a producenti budou chtít vidět další prachy vydojený z dalšího šestákovýho scenáře. To kouzlo co funguje u mladších herců fakt nefunguje u gerontů vržených režisérem ze schodů. Už se to začíná blížit mlácení klacem do mrtvýho koně. Kult je nesmrtelný, ale jeho představitelé jsou staří a smrtelní. Výsledkem je zneužívání seniorů a vykrádání vykradeného.

plakát

Poslední opravna hudebních nástrojů (2023) 

Nejdřív si říkáte co to zase bude, ňáká opravna, ok. Ale pak tam začnou zaměstnaci s tím story of my life. To už jsem se trochu cukal, protože toho už mám plný zuby, zvlástě od amíků. První dvě jsem překous, ale pak přišli zajímavější a to už stálo za to. Muziku měli potlačit, ta byla moc nahlas a místy rušila. U kamery taky mohli ubrat s tou uměleckostí. No není to kousek který si pustíte a pak na něj s úžasem koukáte až do konce. Ale snažej se o to. Ale jo, amící se dojali, tak to prdli na Oskary. Ke zhlédnutí zde: https://youtu.be/xttrkgKXtZ4?si=KLgSU2n-ODDXwDCy

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Sofia Bouchalka se donucna těžkými okolnostmi vydala posbírat svejch sedm statečných, aby spolu vyrazili na cestu záchrany toho dobrého světa dobrých vesničanů. Kde už jsem to jenom viděl? :D Cestou nám samozřejmě musí převyprávět svoje 'story of my life', jak jinak že. :)) Vezme bráchu Wolverýna, toho co už jste všude viděli, Gojko Mitiče, zbloudilou korejskou gejšu, nějakýho zkrachovalce a jdou na to. Pak se to samozřejmě zašmodrchá a z boje o dobro se stane boj o vlastní krk. Všichni to automaticky a strhali, ale nevím proč. Pitchovin a slabejch míst tam bylo úplně stejně jako ve filmech který naopak vzývaj, takže zbytečnejch nářek zmlsnajech jazýčků. :)) Bylo to celkem fajn a těším se na druhej díl. A ne žádnou Star Wars v to nehledejte. Berte to jako samostatnou ságu a basta fidli.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Trošku ubrečený melodrama co skončí vesmírným multikulti dojákem. Škoda že ten důraz na rodinu z toho čouhá stejně školometsky jak z nějakýho křesťanskýho filmu. Tvůrci moc tlačili na pilu a lehkost prvního dílu se až na pár okamžiků vytratila. Trikové řemeslo bylo dokonalé.