Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ahsoka je konfrontována se svou minulostí, zatímco její spojenci podnikají záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (73)

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych chtěl kritizovat za každou cenu, mohl bych tady v souvislosti s Christensenem a s přítomností soubojů na světelné meče v každé epizodě mávat pojmem fan service. Kdyby neexistovala nová filmová trilogie, mohl bych se nespokojeně ošívat nad světem mezi světy a kosmickými velrybami. Jenže Anakin jako největší nedořešené téma Ahsočiny psychologie naprosto dává smysl, stejně tak časté scény šermu v akčním seriálu o Jediích. Že je něco fanouškovsky vděčné to ještě automaticky nedegraduje na fan service. A seriálová Ahsoka je daleko důstojnějším pokračováním Hvězdných válek než to, co jsme dostali v kinech. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl Ahsoky. Kdo nezná Clone Wars a Rebels, bude zmatený a nebude chápat Anakina a jeho přechody z mladšího jí, staršího já, Wadera apd. Ale to není chyba seriálu. Jak se říká neznalost neomlouvá. Ale pak tu samozřejmě vidíme odpady, pravě kvůli těmto věcem. Nádhera plná emocí a vše do sebe zapadá. Ahsoka konečně ukázala jiné stránky chování. Čím dál víc se mi líbí Hera. Její rebelství, ale i chování mámy. Je to hold stará dobrá Hera. A rozhovor s robotem je lahůdka. ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně aspoň trochu kompetentní bojová choreografie - ve "flashbacích" z bitvy o Mandalor, kde paradoxně pár minut Ahsoku hraje jiná herečka. Rosarii Dawson mám sice rád, a ta role jí docela sedí, ale stejně bych radši viděl víc podobný akce z Klonových válek. Zbytek dílu je skoro nekoukatelnej. Jalový dialogy. Hloupý nesympatický postavy a naprosto nesmyslný chování. Speciálně zelená generálka je něco mezi narcisistním adolescentem a otravnou "Karen". Neuposlechnout rozkaz a vydat se na riskantní misi - ok - to do SW tak nějak patří. Např. v Rogue One to zvládli parádně, vč. motivačního proslovu. Ale udělat si z neposlouchání rozkazů ctnost ve stylu "heč, já jsem generál, a ty ne, můžu si dělat, co chci"? Cringe! A kterej voják - natož generál - si proboha vezme sebou na misi svoje malý dítě? Jejich diskuse v kokpitu navozovaly dojem, že jedou spíš někam na výlet, nebo na nákup do obchoďáku. Celkově z toho čiší taková naivní hipsterská představa o tom, jak asi funguje armáda a válka.. Což je bohužel známka dneší doby, v porovnání třeba s produkcí ze 70-80tých. Na tři ★ je to hlavně díky propracovaným kostýmům a výpravě. Tam je kvalita vidět. ()

madcap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že by pátá epizoda byla po stránce scénáře nějak mimořádně silná, ale ty flashbacky jsou opravdu totálně top. Respektive na úplně nové úrovni. Něco takového jsme, podle mě, v žádném SW zatím neviděli. Ano, samozřejmě ... je to, svým způsobem, opravdu fanservis jako prase, jistě ... a dovedu si představit, že kdo už má nezvladatelnou alergii na Disney, tak to na tomhle "popraví", že je to zkrátka od tvůrců laciný trik a bude to brát jako další důkaz kreativní chudoby. Já si ale myslím, že v tomto případě to tak není. Třeba Boba Fett byl fanservisem prošpikovaný od sklepa až na půdu, ale skoro nikdy to tam nefungovalo ani z 50% tak dobře, jako to funguje tady. Tady je to totiž nejen naprosto excelentně udělané, ale hlavně to má jasný smysl a i když dialogy Ahsoky s Anakinem asi nejsou zrovna úplně na nobelovku za literaturu, tak to opravdu posouvá děj. A proč jsem zmiňoval ten scénář? Myslím si, že ten závěr s velrybami, které se objevily přesně v tu pravou chvíli a "domluva" s nimi byla navíc super-expresně hotová, byl přeci jen trochu "rushed". Jasně, byly tam tlaky od flotily ... ale stejně si myslím, že se to dalo udělat lépe. Každopádně díl jako celek pro mě za 4 hvězdy a těším se na pokračování v jiné galaxii. P.S. Casting "skoro-youngling" Ahsoky ze začátků Clone Wars se za mě také povedl na jedničku. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Jak se postupně seriál přelamuje ke svému závěru, tak si říkám, proč sakra tohle nebylo součástí nové trilogie? Místo plácání se s Novým řádem a větou "...somewhow Palpatine returned.", bychom měli jasnější propojení s minulými filmy (Ahsoka a Anakin) a navíc skvělého záporáka a úctyhodného nástupce Palpatina. Museli bychom ale asi dostat filmové přežvýkání Rebelů, protože jinak by to asi na většinu lidí působilo trochu odtažitě, jako teď seriál na mě. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • V prvním flashbacku má generál Anakin Skywalker (Hayden Christensen) stejnou zbroj, jakou nosil během klonových válek. Hrudník a ramena chráněná stejnou zbrojí jakou měli klonoví vojáci. Zbroj ale musel odložit (stejně jako ostatní Jedi) na popud Yody ke konci Klonových válek (od r. 2008), aby lidé přestali rytíře Jedi vnímat jako válečníky a začali je zpátky vnímat jako ochránce míru. (Veskoslav)
  • Poprvé můžeme naživo vidět Kapitána Rexe, CT-7567. Během druhého flashbacku jej vidíme v modifikované zbroji, která se skládá z Phase I a Phase II. Hlas mu propůjčil herec Temuera Morrison. (Veskoslav)

Reklama

Reklama