Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blackthorne a Mariko se snaží neprozradit tajemství, které by je oba mohlo stát život. (Disney+)

Recenze (23)

rashaverak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PP, v tomto pripade neni piza a pivo ale poutave a pusobive, ale k cemu to vsechno, kdyz je to cele zazdene uplnyma kravinama. Pokud v dalsim dile prileti na letajicim taliri mimozemstan, tezko to nekoho prekvapi pote co v tomto dile se navrati zcela jiste mrtva postava. Prevzeti veleni na konci pak pusobilo take dosti zvlastne, ackoliv u Japonska svazaneho prapodivnymi konvencemi je asi mozne mnoho. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri posledných dvoch epizódach som trochu menej v oblakoch ako pri prvých troch častiach. Rovnako ako pri E4 aj tu je tempo tiahlejšie, nálada je (možno až príliš?) sentimentálna, ale je samozrejme o to viac detailnejšia a hĺbkovo ladená. Túto epizódu považujem za veľmi podarený pokus ako za 60 minút zachytiť rozdiely v kultúre a mentalite dvoch národov. A Toranaga si ide svoje, je nekompromisne stále nad vecou, nedorozumenie s bažantom ho ale že vôbec nezaujímalo - to pobavilo. ()

Reklama

Cain(cz) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že se této adaptace pan Clavell nedožil. Smysl pro budování napětí a pocitu, kdy Vám přeběhne mráz pot duši, byť jen z malého chytře zvoleného detailu (mimoděk záběr na dva šípy v pravém sloupu u branky) je mistrovská. A ještě nikde jsem v žádném filmu, nebo seriálu neviděl podat zemětřesení tak kdy se ZEM chová jak rozbouřené moře. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda bola pre mňa trochu zmätená, v tej druhej to už ale krásne odsýpalo. Skutočne sa je na čo pozerať, od skvelých hereckých výkonov, až po úchvatný vizuál. Tú paralelu s GoT o ovládnutie trónu vidím tiež, ale nedá sa to porovnávať, aspoň kým nebude mať Šógun za sebou aspoň 3 rovnako vydarené série, ako nedostižný hit z produkcie HBO. Zatiaľ ale veľká spokojnosť, s pribúdajúcimi zvratmi to riadne naberá na obrátkach. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mistr Toranaga je zpět a rozhodně nemá radost z toho, co jeho synek posledně udělal. Vrátil se také manžel Mariko, kterého všichni považovali za mrtvého. Právě loajální Mariko má setrvat v Johnově domě, bude tak sloužit oběma. Holt doma bude zřejmě dusno. A když se k tomu při večeři přidá saké… Andžin navíc nadále opouští standardní „evropský“ způsob života, ale přijdou momenty, kdy to bude těžké: „Život pro vás nemá žádnou hodnotu. Jste otroky těch svých scestných rituálů.“ V závěru je patrné, že zase přijde na řadu politické manévrování… ještě předtím tu ale někdo stihne někomu důležitému podruhé zachránit život. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama