Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (839)

plakát

Přejezd Cassandra (1976) 

Viděno za hlubokého totáče v kině. Zajímavý thriler kombinující nebezpečí nákazy, teroru a Sophiu Loren. Bohužel teď si svět toho všeho do sytosti užívá, teda kromě Lorenové, která je na zaslouženém odpočinku.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Kupodivu koukatelnější než jednička.

plakát

Temná stránka lodní dopravy (2016) 

Naprostej hnus jak nám přreprava ropy a lodní doprava založená na spalování ropných produktů dokáže devastovat oeány a planetu a prmanentní hluk z lodí narušuje podmořský život. Zde je další dokument a devastaci oceánů extenzivním rybolovem. Seaspiracy https://youtu.be/1Q5CXN7soQg

plakát

Specialisté (1985) 

Na dnešní dobu už tahle francouzárna nestíhá. Od momentu kdy dva desperádi potkaj étrickou ženu je to už vyloženě selanka. Prej pravdivé, drsné a syrové. No teda lol, spíš takové romantcko idealistické a někdy i dost zjednodušené, speciálně na konci, tam už se scénárista ani režisér vůbec neobtěžovali namáhat mozkové závity. Vyvrcholení už bylo stejně plytké jko v Kobře 11. Když to srovnáte třeba s Francouzskou spojkou tak to je úplně jiná káva. Možná kdyby tonatočil perre Richard tak by to mohla bejt docela veselá taškařice. :)

plakát

Žebrácká opera (1991) 

Nejdřív je to nijaké, pak takové vančurovské, pak poněkud nejapné, možná nepovedené. Pak si začnete říkat že dramatik Havel stojí za pendrek a nakonec si řeknete proč ne, látka to není marná, způsob pojetí by mohl fungovat, akorát by to musel dostat do ruky rejža který by to dokázal zpracovat a ne pábitel Menzel, kterej si myslel že když postaví svý oblíbený herce před kameru že to kouzlo nějak samo vznikne. Nevzniklo. Abrhám je všechno jen ne nebezpečnej zločinec z kterýho jde strach, natož sám kápo Meckie Messer. Vypadá v tý roli jak ochotnickej herec, kterej jí dostal protože nikdo jinej nebyl po ruce.Bodrej Labuda neměl drajv a jako druhej šéf podsvětí byl ještě horší než Abrhám. Zato Libuše Šafránková zaujala. Když nasadila svůj votrávenej obličej bylo to dost zajímavý. Škoda že jen na chvíli. Vlastně jedinej koho výkon z filmu opravdu trčí je Barbora Leichnerová. Tý to sedlo. Myslím že tvůrce týdle průměrnosti by měl jít žebrat o hodně tvůrčího umu než pustil do týdle látky.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Tohle mě hudebně totálně rozsekalo. Dodneska nechápu jak dokázali všechny ty moderní songy tak skloubit dohromady a přecházet mezi nima a ještě navíc zněj skvěle i když už jste 1000x slyšeli? Z toho jsem v úžasu. A jak pasujou do to filmu a nebrzděj ho jako v jinejch muzikálech! Pecka. No a ta filmová jízda k tomu plná fantazie v podobě barvotiskový pohlednice to už byl totální vrchol imaginace mimo prostor a čas. Super casting, ten hlavní principál v podání skvělého Jim Broadbenta byl neskutečně autentickej. Todle je prostě režijní skvost. Sice tomu chybí ten francozskej šmrc bo to tvořili anglosasové, ale to neva. Až budete nechápavě čumět na nějkou křečovitou hudební hovadinu, tak věžte že její režisér si určitě představuje že je druhej Buz Luhrmann. :))))

plakát

Romeo a Julie (1996) 

Překvapivě dobré. Bál jsem se že v tom současném prostředí LA gangů to bude toporné naroubované a nesourodé, ale ono ne. Je tam láska, nenávist, cit, emoce i příběh, takže je to nakonec o tvůrcích jak to dopadne a to je to umění. Hudba tam rozhodně nebyla jen do počtu. Baz Luhrmann umí. K tomudle filmu se ještě někdy vrátím.

plakát

Karolína (2021) (TV film) 

Karolína vám to pěkně nalajnovalva a vy to buď zkousnete nebo ne. Je pořád taková jakou jí znám už skoro 30 let, přímočará, otevřená, energická a odzbrojující. Velká škoda že její mládí vzala paní Třeštíková hopem. Tam by to chtělo daleko větší sondu do života než ta krátká nakouknutí z rychlíku, kde Karolína jen shrnula fakta a šlo se dál. Tam jsme se vůbec nedostali pod kůži, do pocitů ani nestihli nasát dobu, tady věci který nás teď nejvíc zajímají. To nastalo až teprve ke konci, kterej pak nad začátkem převážil. Film je pro mě naprostým překvapením protože jsem o tom, že se o Karolíně točí neměl ani páru. Obsahu filmu musím oponovat, s Karolínou vám nikdy nic nebude připadat beznadějný, možná maximálně tak nimrání se sám v sobě. :) | Tady se můžete podívat na dokument Sestřičky, kterej s tím souvisí https://youtu.be/1k4Gzsw5euc