Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (839)

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Muzika, zvuk a mix jsou naprosto úděsný. To fakt dělal ňákej amatérskej jeliman. Stejně tak jako ruchy. Souboj s drakem i celá atmosféra v jeskyni působí jako když to natočil nějakej podřadnej jůtuber z horní dolní. Aspoň že vizuální efekty a kamera jsou o fous lepší než u toho šumaře Zelenky. Abrhám vypadá jak čínskej mudrc ze starýho kung-fu filmu kterej si z roztrhanýho igelitu upatlal kostým Gandalfa lehce stříknutej kostýmem vod Kissáků. :)) Dialogy jsou horší než z Kameňáku. Ty napsal pingl ze 4. cenový ne? Celá pohádka je zoufale toporná a televizně odfláknuatá. Stejně tak i režie kterou Janák dělal asi v polospánku. Akčním záběrům z turnaje se nejspiš ztratily ty nejdůležitejší záběry, nebo je střihač prostě neumí. Rádoby současná mluva komediálnosti nedodává a naprostá rezignace na jakoukoliv zapamatovatelnou hudbu nedejbože písničku tudle pohádku sráží ještě víc.

plakát

Génius - Einstein (2017) (série) 

Má to říz a spád, krásnou kameru, zajímavý děj, nenudí to, super lokace, solidní výpravu, dramatické osobní osudy, velmi pěkné kostýmy a pěknou muziku. Pěkně si to užívám a navíc ta Praha v tom tak krásně funguje. Holt kdo umí, umí.

plakát

Mary Poppins se vrací (2018) 

Opět se zpívá a tančí a opět se tím brzdí děj. Opět je Mary úchvatná asi 10x víc než všichni ostatní dohromady a opět je fotr povrchně vykreslen jako neschopný nemehlo co se o sebe neumí postarat ani o sebe natož o rodinu. Do toho trocha BMX freestylu a poletu na rampách. Cha cha. Zase zapoměli oslovit skutečné scénáristy aby napsali pořadnou pohádku a ne tuhle slátaninu vycpanou zpěvy a tancem. Hlavně že vyřádili na hrnci který tam nakonec byl docela zbytečně, stejně jako problémy Meryl Streepový. Možná že tvůrci byli tak moc vyšnupaný že zapoměli na příběh. Jo je to tak, místy máte pocit že autoři popisují svůj drogový svět. A to platí i o prvním díle z 60. let. Písničky opět jenom průměr. Holt My fair lady zůstane nepřekonatelná. Ovšem 92 letej Dick Van Dyke měl teda říz i po letech. Mediálně profláklý Miranda v roli Berta taky docela ušel a zpívá mu to snad nejlíp ze všech. Až bych řekl že kdyby se do toho opřel tak ukradne celý šou. Spojler, a to že to na závěr vyřešej naprosto nerealistický bankovní počty už tu naivitu díla jen dokonává. Tam kde se vyskytuje Mary Poppins bych očekával důvtipnější zápletku a švih ne jen tupé pozorování neschpných lidských stvoření. Škoda a to jsem se fakt těšil.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Už jsem se bál že komiks a film jdou tězko dohromady a ejhle. Vizuálně velmi povedený, dějově se to některým klišé a zkratkám taky nevyhne, jinak by to bylo za 5.

plakát

Chitty Chitty Bang Bang (1968) 

Takhle to dopadá když do áčkovýho scénáře vrznete céčkovou, nebo spíš zetkovou vsuvku a veškerá zábavnost se spláchne do hajzlu lacinou patlanicí, která je k pláči nevtipná až tupá, ale přitom to všechno dál točíte s áčkovým rozpočtem. Hrůza.

plakát

Mravenec Z (1998) 

Fajn ale Životu brouka to nesahá ani po kotníky.

plakát

Hráči se smrtí (1990) 

Švagrová to vychválila a já se podíval na připitomělý povrchní béčko. Ztráta času.

plakát

Snídaňový klub (1985) 

Komedie to není ani náhodou. Další várka sociálních problémů a oplzlostí americký mládeže v kterých se opět nechcete nimrat, natož aby vám přišly cool. Pokolikátý už? Co se týče filmařiny, režie a tempa je to natočené skvěle. Herecké výkony jsou solidní, ale dívat se na xtej americkej film kde si lidi dělaj v jedný místnosti psychologický díry do hlavy se mi už dávno přejedlo. Výsledek je ten že má člověk pocit že v tý Americe jsou všichni narušený a všechno je rozhašený. Podle obliby tohodle filmu soudím že rozhašenejch lidí co se v tom našli běhá po světě asi dost. Jo tydle užvaněný filmy kde so všichni jen vylejval srdce a vyprávěj příběhy mě nebavěj. Už tam chybělo jen sebepoškozování a ....no tý vole voni to nakonec zakončili happyendem, no to mě teda poser. :))) Mám pocit že v tom filmu plakali úplné všichni, teda kromě dospělejch. Největší prča je že jsem maturoval přesně v době kdy se tedle film natočil. :D

plakát

The Mandalorian - Kapitola 9: Šerif (2020) (epizoda) 

Moc pěkný až na ty ůsměvný scény s tou velkou příšerou které popírají základy fyziky látek. To byl nesmysl.

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Tak ňák mě to nenadchlo. Otřepaný story vo outsajdrech a superborcích, kterou vyrobila armáda skvějelch výtvarníků a animátorů. Měli vrazit víc peněz a času do scénáře a nedělat jen další dojení úspěšný krávy. Výsledek je průměr.