Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (838)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Takže zpětně, z tohohle si pamatuju jen ten souboj na tom mostě v tom italským městečku, to Craigovo snažení a tu jeho buchtu. Jinak nic. To se nedivím že jsem tomu dal průměr. Jo ještě jsem zapomněl na éterickou Ani de Armas. Ale ta tu působí spíš jako top modelka z reklamy něž nebezpečná agentka. Craig pro mně není Brit Bond co má nadhled, eleganci a šarm. Craig vypadá spíš jak zádumčivej topornej rusák, kterej se živí jako elektrikář. Úplně vším mi do tý role nepasuje.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Tak jsem se na jeden díl podíval a bylo to od první vteřiny přesně tak holywůdsky plytké a povrchní jak jsem si představoval. Takovej gamesáckej disneyland v aseptických kostýmech made in china bez patiny. Škoda. Atmosféra, scénář, výkony, výprava, režie to všechno bylo plytké, akorát efekty celkem ušly. Čistá sterilní producentská splácanina z holywůdskýho fitka, bez špetky citu pro věc kterou je magie a tajemno. Asi dobrej stroj na prachy a pro nenáročný fandy.

plakát

Temný případ - Série 2 (2015) (série) 

Dobré, zábavné. Nestabilní pololopata co říká že není žádnej Colombo, voják co chce jen dobře sloužit, středně nevyrovnaná detektivka a gangster, kterej chce mít úroveň. Z těch všech si dělá scénárista tak trochu srandu a svede je poťouchle dohromady, aby řešili stejnou věc a svoje osudy k tomu v korupčně prolezlým městě neměstě. Místy už si myslím že ke to skrytá komedie. :) Ale jakmile dojde na akci, tak to teda zrežirovali parádně. Colin Farrell je místy až tak přesvědčivý že má o něj člověk strach. Vince Vaughnouvy to zde kupodivu sedne. Je dobře odměřený a nad věcí.

plakát

Svatba Jiřího Káry (2000) (amatérský film) 

Legenda dávno předtím než se zpopularizovalo slovo dezolát. Záznam ze svatby alkoholiků a polobezdomovců. Má to š´távu a koule, ale sledovat to je zároveň i utrpení. Todle je realita, tady není co hodnotit.

plakát

99 domovů (2014) 

Zajímavá sonda do reality realitního žraloka a reality obchodů s chudobou po americku, které se pohybují v šedé zóně. Bohužel sociální ponor hlavního hrdiny není dotažen a ač herci nejsou špatní, tak plochej scénář ani režisér je nedokážou dostatečně využít a vytvořit uvěřitelnější sociální drama a lépe vykreslit morální dilema a nesklouznout do agitky.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Průměrnej amík a fatalisticky nihilistickej filozof řešej temný případ. První díl je pecka seznámení a ponoření do látky. Famózní titulky, muzika, skvělí herci, top produkce, super dialogy, domky i moudra který jsem si skoro chtěl zapsat. Parádní nasátí atmosféry. Druhej díl ok, jen máte pocit že by s tím filozofováním mohli ubrat a dát víc akce, tím myslím vyšetřování akce. Já mám rád když to vodsejpá. Trojka jde pod kůži do osobní roviny, ale už se možná něco rýsuje. Tak jo, už se to vyrýsovalo. Myslel jsem že je to detektivka. Ale ono ne, je to psychoanalýza. Považte. Ha ha. No dobře jdeme dál. A ejhle domeček se rozsype, pár osudů se převrátí… jenže tah na branku zůstává. Tak to mě baví.

plakát

Duna (2021) 

Fakt pecka, temná galaktická mocenská hra impéria, která se přesune na planetu a pak se prudkým zvratem událostí a intrik přesune do komornějšího boje pár jedinců o život až to skončí v nepříjemné pustině s velmi smrtelnými nástrahami a s nesmiřitelnými rebely. Napětí je výborné, stejně jako vývoj událostí bez klišé, uvěřitelná vtahující psychologie postav, až po mysteriózní a naše smysly leptající záporáky a jejich prapodivné neuchopitelné bytí a rituály, jak z děsivýho snu plnýho přeludů. Když už ke konci dojde k boji jeden na jednoho, tak už se ta jedinečná tíživá epická atmosféra vytratí a začne to být takový obyčejnější, nemysteriózní a sem tam nějaké to okoukané předvídatelné klišé vystrčí růžek. Dobrej Chamalet, Momovy jsem fakt fandil, ale nelepší výkon měl Skarsgard, kterej mi zalejzal pod nehty a až do kořínků vlasů. Fuj. :) U Zendaye přece jenom trochu trvalo, než mi začala připadat nějak zajímavá, uvěřitelná a hlavně dějové důležitá postava. Škoda že rejža nemá cit pro měřítko. Přilítnout s armádou, s celou flotilou na obří plochu velikosti kilometrů čtverečních a pak nechat lidi ty kilometry pochodovat k sobě nebo k paláci je totální epochální kravina, která omráčí akorát pár velmi jednoduchých fandů games či komiksů s velmi nízkým intelektem. I na dnešních letištích je kdokoliv svážen autobusy nebo auty pár se metrů, ale v Duně ne, tam vládce s celým dvorem kráčí snad kilometry, aby se potkal s hostiteli a za nima se tání celý prérie šiků do nekonečna. Boha jeho, to je opravdu naivní nesmysl mimo lidské, logické a praktické měřítko. :-/// Lol. Další průser filmu a příběhu je, že když teda už někam přitrhnete s obří armádou, ukážete doslova kilometry čtvereční nastoupenejch pluků a vesmírnejch lodí, ale ve fázi bojů má divák pocit, že tam bojuje jen nějaká pidiarmáda s pár vojáky, pár stíhačkami a ty kilometry pluků i s galaktickejma bitevníkama najednou neexistujou. No wtf! Asi na ně rejža zapoměl nebo co? Vypadá to jako když se přestřihlo do jinýho filmu. To je hodně velká nelogičnost a nepoměr.V tomhle ohledu jsem od Denise očekával víc duchapřítomnosti, zvláště po zhlédnutí jeho filmu příchozí. / No nic, nesmírně se těším na 2 a klidně by to mohlo jít až do 6. pokračování. ;D

plakát

Správci osudu (2011) 

Fajn, atmosféra mě celkem brala, až na to klišé jakože tajemných osudových pronásledovatelů jak z filmů z 30. let. Tím se to u mně propadlo na 3 hvězdy. Kristovy rány tudle průměrnost napsal Philip K. Dick, můj nadmíru oblíbený autor?!? No to snad není možný! Si budu tu povídku muset přečíst, abych zjistil jak moc to filmaři podělali.

plakát

Československý vesmír - Písně kosmické (2023) (epizoda) 

Pecka. Fajnově zpracovaný dokument o vesmíru z české perspektivy. Od Stonehedge, přes Tycho Brahe, Keplera, Nerudu až po Štefánika a Otčenáška. Nechybí Grygar a jiní.