Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (9)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Seriál všech seriálů. Seriál,který překročil hranice televize a vydal se tam, kam se žádný jiný seriál neodvážil. Tuhle žlutou rodinku znají všude protože tam, kde není televize ani internet, tam určitě znají někoho, kdo žluťásku hltá :) .Co mě vždycky fascinovalo je to, že Matt Groening během prvních sérií vytvořil a definoval postavy a jejich charaktery a potom už je více méně neměnil. Tvůrci dokázali vytvořit přes 500 epizod bez toho aby nějak zásadně měnili nebo přidávali postavy.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Takhle to dopadne, když se sejde pětice až nepřirozeně talentovaných lidí. Tenhle seriál ke kterýmu absolutně není potřeba vůbec nic dodávat mě dostal. Takhle nějak si představuju zhmotněnou a nafilmovanou originalitu a dokonalost. Z toho se prostě nedá vybrat nejlepší scénka....všechny mají svoje kouzlo. Přes parodii na Vesmírnou odyseu, mistrovství světa ve schovávané, Dřevorubcovu píseň, popravu v SSSR, švihlou chůzi, zabijácký vtip, reklamaci mrtvého papouška a operaci mozku se Létající Cirkus žene na nebe světové seriálové a filmové tvorby.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Po shlédnutí většiny (konkrétně 7) dílů za sebou (samozřejmostí je, že hned co to šlo jsem se na zbylé tři díly podíval také) ve mě převládaly takové dva hlavní pocity : 1) ospalost :) 2) pocit, že jsem právě sledoval mimořádně atmosférický a povedený seriál, který vás hned v prvním díle vtáhne do děje a já jsem celou dobu zíral co všechno se s pořádným rozpočtem dá natočit, když se to umí. Skvělá práce kamery, vizuální triky a soundtrack. Pocit reálného nastínění války ještě umocňují úvodní rozhovory s těmi co to zažili. 1.díl ... 5* 2.díl ... 5* 3.díl ... 5* 4.díl ... 5* 5.díl ... 5* 6.díl ... 5* 7.díl ... 5* 8.díl ... 4* 9.díl ... 5* 10.díl ... 5*

Black Books

Black Books (2000)

Tak tohle je fakt pecka. 432 minut rozhovorů mezi třemi postavami s perfektním scénářem. Člověk by ani neřekl, co všechno dá vymyslet do sitcomu z malého knihkupectví. Celé to stojí na dvou věcech : scénář a nasazení herců, kteří své role opravdu hrají a to nejen ty hlavní ale i ty vedlejší, za zmínku stojí zejména Simon Pegg, který svou epizodní roli zahrál opravdu skvěle. Bonus k tomu všemu jsou skvělé charaktery postav. Skvěle vymyšlené, zahrané a plné opravdu originálních vtipů. Jako třešnička na dortu je tu fakt, že pilot tohohle seriálu je snad jeden z nejlepších pilotů, jaký jsem kdy viděl. Nemůžu si pomoct, ale ta příhoda s Mannym a s miniknížkou je prostě geniální.

Sherlock

Sherlock (2010)

Jaké že jsou mé pocity po shlédnutí všech epizod tohoto odvážného přesunu příběhů slavného detektiva do 21. století? Hned od první epizody jsem byl naprosto unešen. Detektivky a detektivní seriáy nemám moc rád, tento žánr se mě nikdy nedotkl a proto jsem byl zvědavý na zajímavý projekt britské BBC. Můžu vám garantovat, že všech 9 epizod shlédnete jedním dechem a po skončení si budete přát aby už uplynula ta zdánlivě nekonečná doba, která vás dělí od další série (ve kterou pevně doufám). Cumberbatch vytvořil nejsympatičtějšího a nejstylovějšího detektiva jakého jsem kdy v nějakém filmovém díle viděl (Robert Downey by se měl se svým pojetím Sherlocka zahrabat někam hodně hluboko protože ho tenhle sympatický londýňan roznesl na kopytech). Watson v podání „Bilba Pytlíka“ tu vystupuje jako takový kontrast oproti podivínskému charakteru Sherlocka Holmese. Díky perfektnímu scénáři jsou všechny dialogy doslova pastva pro uši. Ted se tu nejspíše trochu projeví moje úchylka na angličtinu ale způsob jakým Benedict vyslovuje „obviously, yop, game is on“ a další úžasné hlášky (Did you miss me? I am Sherlocked...) doslova rozmazluje moje uši. Dále je tu záporák Moriarty, který je od dob Ledgerova Jokera první opravdu povedený záporák, který stojí za zapamatování. Fanoušky románů od sira Doyla poteší, že většina epizod je nějakým způsobem inspirována knižním Sherlockem (ať už je tu odkaz v názvu, nebo podobná zápletka). Jednotlivé epizody jsou svižné, nepostrádají klasický britský humor, který většinou pramení z podivínského stylu života Sherlocka, samozřejmě je tu spousta záludných případů, které jsou čím dál složitější a jsou pro hlavní dvojici čím dál větší výzvou. Jsou tu momenty, které dojmou, rozesmějí ale i naprosto vyvodí z míry, protože byste takové rozluzlení nečekali. Hudební doprovod a perfektní kameramanská práce ještě více umocňují tento nevšední zážitek. Study in Pink - první seznámení Sherlocka a Watsona a jejich první případ, díky kterému jsem tomutu seriálu propadl, 5*/ The Blind Banker - temná zápletka, při které trošku tuhla krev, též geniální, 5*/ The Great Game - nejlepší díl ze všech, psychologická hra Sherlocka a jeho nejgeniálnějšího protivníka, která vyústila v úžasné zakončení ve scéně u bazénu, 5*/ A Scandal in Belgravia - první díl druhé série si mě moc nezískal, na tento seriál průměrný díl, v porovnání s ostatními velmi dobrý, 4*/ The Hounds of Baskerville - perfektní, absolutně perfektní, 5*/ Reichenbach Fall - spolu s The Great Game nejlepší díl celého seriálu, jednoduše geniální epizoda s neuvěřitelným zakončením, lituju ty, kteří museli po tomhle čekat na další sérii, 5*/ Empty Hearse - nemám, co vytknout, 5*/ Sign of Three - spolu se skandálem nejslabší díl, 4*/ Last Vow - další úžasný díl, opět se projevila schopnost tvůrců opravdu neuvěřitelným způsobem napnout a navnadit diváky na další serii, jednoznačně 5*.