Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 566)

plakát

Wonder Woman (2017) 

Wonder Trevor. V Marvelu už se těší na tantiémy, protože podoba s prvním Kapem je místy opravdu "nenápadná". Ale nevadí to. Stejně jako hromada dílčích slabin a dialogová sešněrovanost stále ne úplně herečky Gal Gadot. A to z prostého důvodu - MÁ TO SRDÍČKO JAKO HROM. A pulzuje čím víc je na place Pine, který je středobodem všeho a se kterým má Gadotka moc pěknou chemii. Do toho libová superhrdinská akce (No Man's Land!), ne úplně vyprázdněná rubanice v závěru (emocemi nacpaný flashback), moc pěkný soundtrack a hlavně pocit, že to tentokrát mělo scénář, nad kterým se někdo zamýšlel hlouběji než "musí to tam hodně bouchat". Nevěřil jsem, že DC uklohní inspirativní biják pro ženský. O to víc jsem v šoku, že ho vyplodili rovnou pro všechny.

plakát

Devátá brána (1999) 

Křišťálově průhledné tak, že už to průhlednější vážně být nemohlo. Jinak jen recyklace Polanského trademarků, ve které zaujme leda super civilní Depp. Kde je mu konec.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Bruckheimerova pomsta... aneb kde nejsou postavy ani Depp nebere. Hlavně že to má tři prdele triků, loď požírající jiný lodě a finále z Moany/Desatera přikázání. Představa šestky po subjektivních 8 hodinách tohohle je děsivá.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Tolik nápadů utopených v takové sra*ce. Jako by si Ritchie usmyslel, že natočí za nehorázné prachy výkladní skříň svých trademarků a zapomněl přitom na napětí, gradaci a hlavně příběh, který by sympaťák Hunnam potřeboval jako sůl. Ne že bych případnou dvojku nechtěl dát. Jen se obávám, že bych byl v kině už tuplem sám, protože tahle báchorka utopená v cool, leč antivypravěčských montážích asi za srdce mnoho lidí nechytne. A nejen staromilce, kterým zaručeně rupne cévka.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Scooby-Doo: Nespoutané příšery v MCU verzi. Komorní, přesto přeplácané. Akce hezká, ale bez špetky napětí. Uřvaným humorem pro mimina místy fajn (Drax) , místy k nevydržení (Rocket). Po kupě to horko težko drží jen kopírování postupů z komiksu a paradoxně i přepálená rodinná linie, která umí zahrát na srdíčko, ale člověk už jen čeká na cameo od Diesela. Vlastně další důkaz, že příliš tvůrčí svobody spíš škodí. Příště prosím zase utáhnout obojek.

plakát

Power Rangers: Strážci vesmíru (2017) 

Místy zaujme nápad, místy zabrnká nostalgie. Ale pokaždé je to ubité amatéřinou scénáře a diletantskou režií, která neumí ani gradovat akci, jež se vejde za nehet. Banks příšerná (ve špatném smyslu slova) a celé to svojí rozbředlostí, stáním na místě a absencí druhého aktu příliš připomíná reboot Fantastické čtyřky.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Sanders umí opíjet vizuálním rohlíkem, ale jakmile dojde na příběh, je úplně v prdeli. U Sněhurky se to ještě dalo omlouvat přímočarou látkou, ale v případě GitS je jasně patrné, že Sanders je další z řady zručných vizuálních honimírů, kterým jde víc o stylistické machrování a ikonické pózy než o příběh a postavy. Hraná verze GitS je typickou americkou verzí pro debily. Jakékoli myšlenky jsou odsekány, prostor dostává jen přímočará honba za pravdou, která se brodí v léty prověřených klišé a nenabídne jediný nečekaný zvrat. Ba co hůř, vše je předvídatelné na minuty dopředu, což v kombinaci s jalovými postavami, u nichž si člověk ani nezapamatuje jména, vytváří konstantní nudu, kdy je tvůrčí neschopnost podtrhována vyžvaněním asi jediné myšlenky, která filmu zbyla, přímo před závěrečnými titulky. Co kdyby ji náhodou někdo nepochopil, že jo. Subjektivně nejnudnější film od Batman v. Superman.