Reklama

Reklama

Power Rangers: Strážci vesmíru

  • USA Power Rangers (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film Power Rangers: Strážci vesmíru sleduje osudy pěti teenagerů, ze kterých se musí stát mimořádní bojovníci poté, kdy se dozví, že jejich městu Angel Grove – a celému světu – hrozí zničení od mimozemských bytostí. Osudem vybraní hrdinové si rychle uvědomí, že jedině oni mohou zachránit planetu. Ale aby ji mohli zachránit, budou muset vyřešit vlastní životní problémy a spojit se jako Strážci dříve, než bude pozdě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (44)

Trailer 4

Recenze (416)

kingik 

všechny recenze uživatele

Možná takhle mohly vypadat pátí Transformeři, nějak obdobně mohla vyznít zatracovaná Fantastická čtyřka. Jeden měl smůlu na mimořádnou únavu materiálu, druhý nepřežil zásah studia. Power Rangers si museli počkat na svůj návrat na plátna kin plných 20 let. A jejich návrat je hravý, akční, dynamický a v prvé řadě technicky zručně natočený. Děj určitě nemá smysl omílat, příliš nepřekvapí. Suché popisné řádky mohou dokonce potenciální diváky odradit. Parta spolužáků získá superschopnosti, následně jim nejde morfování, to není nic sexuálního, jde o schopnost "proměny" na Power Rangera. A samozřejmě nechybí poučky od "mentora" i trénink ohledně úhlavního nepřítele, kterým je Elizabeth Banks, dělající si zálusk na magický krystal. Tahle herečka stárne do krásy, i když zde vypadá díky maskérům děsivě, hormony na ni neúčinkují, nekyne, opíchat se dá pětkrát po sobě. No nic, vraťme se k filmu. Všechny předchozí verze, původní seriál nevyjímaje, jsou příšerné a odstrašující. Kdo třeba měl štěstí vidět verzi z roku 1997, musí uznat, že oproti tomuto filmu je žalostná. Producenti rozpočtem nešetřili a nalili do filmu štědré finance, což je na výsledné kvalitě zatraceně znát. Herecká omladina se bavila a dokonce i málo průrazný režisér Dean Israelite se vzepjal k elitnímu zrežírování dané látky. Už to prostě není tolik triviální a vykazuje to i vyzrálejší formu zpracování. Film je od začátku plný technických fines, s trikovými efekty se nešetří, děj pádí kupředu. Kupodivu je to zrežírované přehledně. Nejslabším úsekem je výcvik Rangerů, což působí až naivně. V akčním závěru se zase do toho režisér opře. Herecká pětice mlaďochů nečítá žádné slavné jméno. Pokud ale přece jen potřebujete slavné jméno, od tohoto je zde Bryan Cranston, jenže trochu smůla, jeho role je téměř "holografická". Ale co, na promenádující se Elizabeth Banks je zaručeně lepší pohled. Komerční úspěch se ale ani tentokrát nedostavil. Power Rangers to balí, je to jejich derniéra, zdá se, že definitivní. Film se prostě nezaplatil, nechybělo moc, ale i tak je to ztrátový podnik. U nás ke všemu původní séroš nedostal prostor. Ovšem zakončím to optimisticky. Pokud se vám podaří "morfování", film si užijete. Třeba si jej užijete i bez toho. 8/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Solidní teenagerská pohádka o důležitosti sociální interakce, která chce být zlatou střední cestou mezi 13 Reasons Why a Transformers, jenže jí k tomu chybí knižní předloha na jedné, a prachy na triky na druhé straně. Vznikl tak jakýsi nekoherentní hybrid plný špatných (ale kupodivu i dobrých!) scének ze života pomatených středoškoláků s velikou zodpovědností, kteří hledají záchranné existenciální lano mimo zažitou realitu. Wow. Je až s podivem, kolik přesahu se do pitomého béčkového výplachu podařilo narvat. Bavil jsem se stejně často, jako nevěřícně kroutil hlavou. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale tak jasne, je to kokotina, ale serial jsem kdysi davno zral, takze nostalgie precijen funguje. Samozrejme stopazi to je tezce prestreleny, dobrou polovinu casu se nic moc nedeje, nehlede na to, ze hlavni particka je docela silena sebranka, takze sledovat jejich dobrodruzstvi vas moc nezajima, nicmene tvurci sem nasrali v podstate vsechno, na co fandove v serialu vzdycky cekali. A ackoliv to cely vypada jak pilot k novymu serialu, musim uznat, ze triky jsou na hodne slusny urovni, akce je taky hodne fajn a Banks je jako zaporacka prekvapive v pohode. Takze za me docela fajn pripominka starejch casu, neni to neco, co by jste si za tejden pamatovali nebo meli potrebu videt znova, ale zabava to porad je, takze za me lehce lepsi 3*. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Že to bude Transformers pre chudobných sa dalo čakať. Ale toto je ešte aj ďaleko za Ninja korytnačkami. Tam sú aspoň super postavy a občas sa vyskytne aj dobrá scéna. Toto je iba neskutočne blbé a nudné, casting je strašný, atmosféra, srdiečko alebo cool momenty nikde. Mnoho zachraňuje aspoň úplne dementné finále, ktoré je aspoň nechcete vtipné. Hrozne tomu chýba nejaká irónia, a ak tam nejaká bola, tak ju spoľahlivo zabíja pekelný dabing. 4/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Strašlivá kravina, v tomto ohledu se filmu podařilo takřka dokonale napodobit nablblý seriál, se kterým jsem měl tu smůlu se kdysi potkat v televizi. Samozřejmě jsem od návratu Strážců vesmíru nečekal nic extra sofistikovaného, ale myslel jsem si, že se alespoň pobavím. No, to jsem se spletl. Líbila se mi asi jen hudba Briana Tylera. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (8)

  • Škola, do které Power Rangers chodí, je úplně stejná jako ta, do které chodil i Clark Kent (Tom Welling) v seriálu Smallville (od r. 2001). Jedná se o Templeton Secondary School ve Vancouveru. (krtek6)
  • Natáčet se mělo původně začít v lednu 2016, ale bylo posunuto na 29. února ve Vancouveru. 28. května 2016 bylo natáčení dokončeno. V říjnu 2016 se některé scény dotáčeli. [Zdroj: Wikipedia.cz] (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. března 2017 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Charlieho andílci kompletní?

Charlieho andílci kompletní?

02.07.2018

Remake Charlieho andílků je tutovka a film už v podstatě posledních pár měsíců jen završuje obsazování hlavních postav. Dříve oznámené herečky Kristen Stewart (Stmívání, Personal Shopper) a Lupitu… (více)

Deadpool a ztracená ponorka

Deadpool a ztracená ponorka

17.06.2018

Už je to pár let, co se objevily zprávy, že Sam Raimi (Spider-Man, Stáhni mě do pekla) natočí mysteriózní film o Bermudském trojúhelníku. Nyní to vypadá, že se projekt konečně začal hýbat kupředu, do… (více)

Strážci vesmíru to nevzdávají

Strážci vesmíru to nevzdávají

03.06.2018

Zatímco nedávný pokus o přenesení populární televizní série Power Rangers: Strážci vesmíru na velká plátna nedopadl nijak slavně, společnost Hasbro je zdá se připravena dát Strážcům vesmíru druhou… (více)

Reklama

Reklama