Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (133)

plakát

Duna (2021) 

Ale jo, musím tomu dát plno palbu. Duna je moje srdcovka a hodně těžce jsem nes její předchozí adaptace. A potom zklamání, který jsem si v posledních letech zažil se Zaklínačem jsem asi víc než vděčnej divák a trochu nadhodnotím. I když reálně by si to zasloužilo spíš čtyři hvězdy. Už jen proto, že mě nenapadá žádná jednotlivost, která by byla vyloženě průser.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Seriál jsem miloval už v době jeho prvního uvedení u nás. Teď jsem se na něj po letech podíval znovu a musím svoje hodnocení zvýšit na plnou palbu. Vlastně to vůbec nezestárlo. Skvěle to rozvinulo potenciál původního filmu a hlavně se to perfektně trefilo do obsazení v čele s vynikajícím hláškujícím Ounýlem. Jeho upozaděním a následně odchodem ztrácí seriál svoji jiskru a i téma se už vyčerpává. Samozřejmě tam byly slabší díly, ale některý byly naopak vrcholem sci-fi seriálový tvorby. Velkou devizou seriálu je, na rozdíl od smrtelně vážně se beroucího Star Treku, humor. Hodnotím prvních 8 řad, protože Mitčl byl nudnej a trapnej.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Tak tohle je vyloženě povedená záležitost. V životě by mě nenapadlo, že si Colin střihne Jamese Bonda a já mu to sežeru i s navijákem. A přestože to měl skřet Egerton s tímhle hereckým ansámblem těžký, tak se vůbec neztratil a v pohodě to zvládnul. Celý je to velmi vtipný (několikrát jsem s chutí nahlas rozchechtal), akční, zručně natočený, herecky znamenitý a vůbec jsem si to fakt užil. Dokonce několikrát. Jo, tak takhle přesně má vypadat akční komedie. Doufám, že neposerou dvojku, to by mě vážně mrzelo.

plakát

Poslední skaut (1991) 

Nikdo tě nemá rád. Každej tě nenávidí. Stejně to posereš. Usměj se čuráku.

plakát

Zúčtování (2016) 

Já tomu Eflekovi snad nakonec přijdu na chuť. Herec je to teda pořád příšernej, o tom žádná, ale tady se jeho stoneface jednak hodí a jednak má evidentně dobrýho manažera, protože si zkrátka umí vybrat film. Jakej to rozdíl oproti asi tak stokrát talentovanějšímu depovi, kterej točí jednu sračku za druhou. Každopádně po konci filmu jsem nasadil debilní úsměv a nezbavil se ho až do dalšího dne a to se mi tak často nestává. Pár drobných nedokonalostí s chutí odpustím, a ty více než dvě hodiny kvalitní zábavy si v nejbližší době zopakuju.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Po dlouhý době jsem se nechal strhnout. Většina filmů je jak sinusoida, ale Sicario je spíš jako lineární funkce. Začátek je poměrně standardní. Emilka se tváří drsně a mezi chlapákama z jednotky působí trochu nepatřičně. Jakmile se dostane do akce na pomezí USA a Mexika, její drsňáctví pomalu mizí a střídá jej vyděšený výraz holčičky ztracené uprostřed lesa. Ačkoliv jsem dlouho nechápal, proč a nač tahali nevinné koťátko do kotce mezi pittbuly, časem se všecho vyjasní. A ke konci jsem si blahem vyloženě pochrochtával. Je to správně úsporný, drsný a působí to velmi reálně. Jo a Benicio rulezz.

plakát

Zoolander (2001) 

Většinou mě tenhle typ komedií absolutně míjí. Tentokrát jsem ovšem dostal plnou dávku rovnou na střed. Takhle ukrutnou prdel jsem skutečně nečekal. Je to samozřejmě blbost, ale velmi zábavná blbost. Stiller si dělá srandu nejen ze šoubyznisu, ale taky sám ze sebe a to každej neumí. Ostatně soudím, že jestli odsud vyštípete verbala, tak se fakt naseru.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Cha cha cha ho ho ho hu hu, smál jsem se u toho jak puberťák kradoucí otcův pornočasopis. Je to plný hodně drsnýho humoru, takže nic pro útlocitný povahy. Všechny fóry se dějou tak mimochodem a bez přípravy a jsou tak absolutně přirozený, že je to o to vtipnější. Rozhodně žádná krejzy komedie typu Scary Movie. I když.... ten konec.... ho ho cha cha cha Ostatně soudím, že jestli odsud vyštípete verbala, tak se fakt naseru.

plakát

Predátor (1987) 

Tohle se neokouká ani skoro po třiceti letech. Dialogy jsou hodně úsporný, ale co věta, to nesmrtelná hláška. Pamatuju, že jako malej s nudlí u nosu jsem strkal hlavu pod peřinu a koukal jedním očkem, jakou to mělo hustou atmošku. Ještě dneska z toho mám zimomriavky. A taky nemám čas krvácet. Ostatně soudím, že jestli odsud vyštípete verbala, tak se fakt naseru.

plakát

Total Recall (1990) 

O tři třídy lepší než remake s Balem a to po všech směrech. Možná nejlíp trefené filmové zpracování nějaké Dickovi knížky. Drsňáci jsou drsný, holky jsou sexy, mutanti správně zmutovaný, cely je to temný a prakticky to nemá hluchý místa. Arnie se s nikym a s ničim nesere, ale zároveň to není jen bezduchá řezničina. Holt když někdo šikovnej vezme do ruky kvalitní předlohu, tak se občas zadaří a vyleze z toho takováhle pecka. Ostatně soudím, že jestli odsud vyštípete verbala, tak se fakt naseru.