Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 124)

plakát

Gentlemani - Evangelium podle Bobbyho Glasse (2024) (epizoda) 

Slabší závěr není to na snížení hvězdičky, ale příliš mnoho usmiřování a velekotočů a i když post credit scéna pobavila tak to dost snižuje potenciál pro druhou sérii. Film měl závěr lepší.

plakát

Gentlemani - Ne bez nebezpečí (2024) (epizoda) 

Spousta vrazd, podrazů a neustále boje. Návštěva u souseda pobavila stejně válka pěti gangsterů, která se nám tu rozpoutala. Podrazy jsou zajímavé herecké výkony dechberoucí. Líbila se mi Edwardova reakce na zradu i to, že Vinni Jones vévodkyni překvapil. Je to úplna lahůdka.

plakát

Gentlemani - Připraven na vše (2024) (epizoda) 

Trnkový likér musíte dělat pomalu. Po pár týdnech získá takovou fuchsiovou barvu. Většina lidí to tak nechá. Ale dostat skutečnou chuť trvá roky. Lidi nedokáží ocenit kvalitu výhoda trpělivosti. No humoru masivně ubívá a stává se z toho čím dal mrazivější drama. Očividně Chuck patří mezi tu zábavnější část epizody, která má znovu velice dynamickou režii. Speciálně část kdy účetní popisuje jak se zbavit peněz má ty vynikající střihy, které miluji. VInnie Jones je absolutní badass ve všem co se děje. Možná typecast ale v téhle roli si těžko představit někoho jiného. Vidět ho jak trenéra je epické stejně jatk jako scénka s vanami. Odhalení co se stalo s Jethrem je velvážné a Eddie se pouští do dohody s větším ďablem, aby zastavil toho menšího. Espositův monolog o Dobyvateli je též fantasticý. Co k tomu dodat snad jen že závěr opravdu působí jak cesta z níž není návratu dva poslední díly budou nářez.  Gentelemani GentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGenteleGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemanimaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemaniGentelemani

plakát

Gentlemani - Mám stovky bratranců (2024) (epizoda) 

V nějaké prdeli! Nejtemnější díl celé série, který krásně navazuje na pilot. Situace nám celá eskaluje a souhlasím, že odkazů na Podfuck je tu spoustu od cikánů po razítka. Thormund se zcivilizoval od časů hry o trůny. Cigoši byli jako vždycki vtipní a Vinnie Jones chytající zloděje je prostě chuťovka. Těch pay offů máme spoustu jako třeba tajemny Esposito ukazující ručku a v neposlední řadě mrazivý závěr v posledních pěti minutách, který vztah mezi Susan a Eddie komplikuje ze všeho nejvíc.

plakát

Gentlemani - Nesoucitný gentleman (2024) (epizoda) 

A to je přesně ten problém. Nikdo radši nic neví. Proto svět šel do kytek. Guy Ritchie jako skutečný Gentelemen ctící gender equality se rozhodl pro pánský fan service a tak nám svlékl Davida Granta do naha, aby ukázal bimbase při úvodní scéně. Editing této epizody je fantastický. Pohled ze shora na to jak Freddy vyhodí do povětří ryby. Střihy k jídlu. Střih ze rvačky s asijským kuchařem k telefonátu. Tohle všechno dělá Gentelemeny jeden z nejlépe režírovaných seriálů. Děj byl tentokrát naprosto fantastický. Dostaneme několik dějových linií. Vinni Jones je prostě zlatíčko, kterého nejde nemilovat. Freddie Fox jako nový slizou trošku připomínající Daniela Bruhly byl dokonalý. Epizoda poukazující na útěsný stav britské žurnalistiky a přesto ukazující šílenost jistého novináře. A epické finále s Hitlerovým varletem a náckam mne překvapilo a pobavilo těším se na další díly.

plakát

Gentlemani - Kde mám trávu? (2024) (epizoda) 

Situace neustále eskaluje. Efektivní režie Guy Ritcheho nepřestává uvádět člověka do úžasu speciálně nechronologické vyprávění Jimmyho. Herecké výkony jsou naprosto fantastické speciálně představitel Fredwarda si to dává. Plot se rozšířuje a komplikuje, líbí se mi tahle ta řada nešťastných příhod. Scénka s mačetou je pamětihodná a zároveň děsivá stejně jako úvodní scénka s marihuanou navnadí. Tony Blair pobavil a nemůže se dočkat dalších epizod.

plakát

Gentlemani - Ušlechtilá agrese (2024) (epizoda) 

Guy Ritchi mistr unikátní režie a ostrého dialogu se ukazuje zde v plné síle. Měl jsem z tohodle seriálu obavy, protože jsem se strachoval z dalšího sračkoidního seriálu, který jenom bude ždímat jméno dobrého filmu. Opak je pravdou a nová dějová linka je naprosto vynikající. Herci skvělí, vzajemné konverzace solidní. Hvězdné obsazení tomu dodává grády a díky Ritchieho dynamickému vedení tempo krásně odbíhá. Rozhodně něco co mám v úmyslu zkouknout celé.

plakát

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Hashira Training (2024) 

Pro fanoušky série povinnost. Potěšili všechny přidané charakterové scény a akční masakr v Hradu napojený na ten nekonečný hrad dokonalá. Celé to má svoji osobitou charismatickou japonskou atmosféru. Mitsuri a Toshiro jsou goofballové vtipné vysvětlování potěšilo. Muzika Go Šina je prostě absoluteně dechberoucí a v neposlední řadě samotná příprava na trénink prostě krása. Recap s endingy mne donutil si je znovu pustit a animace jako vždycky na špičku. Jsem rád, že jsem mohl podpořit více anime filmů v našich kinech

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Nejpůsobivější scéna filmu je Paulova první jízda na červu. V IMAXU byla cítit intenzita z propracovaného zvuku. Celá sekvence je až skoro nepříjemná tím dobrým způsobem, že pomalu máte tendenci si zakrývat oči a vyplivnout písek. Fámozní práce. Veškeré akční scény v tomhle ohledu jsou naprosto fantastické. Hans Zimmer přivádí Berserk level muziku jak z jiné galaxie. Herectví všech zúčastněných je úžasné za sebe jsem nejvíce ocenil Joshe Broline, Javiera Bardema a Butlera v hori slizského Faytena. Vizuálně je to prostě orgie každý snímek by mohl být plakát. Líbili se mi callbacky ke scénám z prvního dílu stejně jako famózní byl prví a druhý feytenův souboj Bojuješ dobře Atreide. Propad Paula a Jessicy do šílenství v důsledku Červího jedu je naprosto excellentní no a ty nacisticko islamistické tendence charismatických vůdců celému závěru dodává trpký temný závěr Jsme Harkonnenové. Buďme jako Harkonennové. Hurá na druhou projekci.

plakát

Jeden život (2023) 

Proč Angli chce všechny tyhle židy? Krutá scéna poukazující na dehumanizaci kdy člověk nevidí děti, ale pouze etnnikum. Nevinné děti, které umírají na nemoci, žijou v bahně atd. Absolutní cinema u kterého nejedno krajanské srdéčko musí zaplesat. Hopkins prostě prožívá v poslendí letech svůj vrcholný arc a v tuhle chvíli už se jenom předvádí před všemi těmi zelenáči co jim po bradě stéká mléko, že stále hraje lépe než oni všichni dohromady. S jemnou preciznosti je schopen ukázat náznaky emocí s grácií stárnoucího Wintona. Člověk, který shovává spoustu bolesti a možná i stesku po dobrých čásech lepších časech. Co se musí vzdát vzpomínek na které mu záleží, ale zároveň shovává spoustu výčitek. A pro něhož je skromnost samozřejmostí. Líbí se mi detaily jako knoflík, která dodává Hopkinsonovu pojetí celou další dimenzi mimo zachránaře. Stařecká pečlivost, hromadivost úsměv když vyprovází manželku na dovolenou. Zároveň vztek když musí vysvětlovat přesuny věcí to všechno je zahráno s bravurním podáním. Celé eseje by se ovšem mohlo napsat o hereckém výkonu mladého Johnnyho Flynna, který přináší pro pojetí svého Wintona nerdovskou energii je schopen přecházet z dětinské radosti do nervozit, přes vztek a únavě fanasticky. Češi prostě musí stříkat blahem z tohoto filmu. Scény odehrávající se na Hlavním Nadraží, u Karmelitánů na Pohořelci na Pavlačích jazyk v pozadí i ve předu čeští herci to všechno je prostě dokonalé a vždy potěší vidět Prahu v centru velkého filmu. Vrcholem celého filmu je samozřejmě adaptace Thats Life pořadu která byla dokonala emocionální epická mocná. Speciáln odhalení Věry je dokonalé i v tom že vybrali podobné herečky dítěte a dospělé. Závěrečná scéna kdy se postavní několik lidí co vděčí Nickymu za život je vrchol filmu. Rozhodně dobře, že velké historické filmy hlasí návrat.