Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Selfie (2014) (seriál) 

Bohužel byl seriál po první sérii ukončen. Zpočátku se mi zdál typickou "teenager commedy". Díl od dílu ale hlavní představitelka Karel Gillan (mimochodem opravdu krásná) herecky roste. Vrcholem seriálu je pro mě potom závěr desátého dílu, scéna z karaoke s Elisou je plná emocí a vnitřního rozporu. Mrzí mě, že další sérii už nebudu moci vidět. Karen Gillan si ale získala mou pozornost.

plakát

District 9 (2009) 

Zřejmě nejlepší sci-fi, které jsem kdy viděl. Dokumentární forma filmu není v tomto žánru zrovna rozšířená, ale režisér se s tím popral znamenitě. Chvílemi skoro přestáváte vnímat, že jde jen o fantazii. To vše podtrhuje geniální herecký výkon Sharlto Copleye.

plakát

Život Adèle (2013) 

Film, který se vám dostane opravdu hluboko do srdce. Vynikající herecký výkon Adèle, zamiloval jsem si ji už od prvního okamžiku a vše prožíval s ní - každou radost a štěstí, ale také její bolesti a zklamání. Celý film je neskutečně realistický, jako by vám někdo vyprávěl svůj životní příběh. Při dramatických okamžicích se vám musí tajit dech. Celý film je protkaný emocemi od první scény až po závěrečnou klapku. Navíc si všechny ty emoce nesete s hlavní hrdinkou s sebou.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Neskutečně hřejivý film. Námět je naprosto báječný. Tento snímek ukazuje, jak jednoduché je nevěřit a jak vám životní cesta může zcela změnit pohled na věc. Nejde o typické sci-fi. Rozhodně patří mezi kousky, které by člověk měl vidět.

plakát

Ona (2013) 

Sladce melancholické. Příběh o tom, že každý chce být milován. A když to přijde, pak nezáleží na tom kým, nebo v tomto případě možná čím. Velmi citlivý Theodore se emočně obnažuje až na kost a umožňuje pohlédnout do samé podstaty toho, co je láska. Zkrátka a dobře osud jednoho prostého, milujícího a láskou zklamaného muže, který dá průchod citům s tou, kterou považuje za tu Pravou. Částečně se s ním identifikuji ve svých životních příbězích. Skvělý herecký výkon Joaquina Phoenixe a výborná hudba. A Scarlett, byť se neukázala ani na sekundu, jako bych ji tam neustále cítil.

plakát

Pod zemí (2014) 

Nepatřím mezi milovníky hororů, každopádně děj mi přijde dost šablonovitý. Popravdě jsem docela strašpytel. V celém filmu pro mě ale byla pouze jedna lekací scéna. Jedna! Vše má působit děsivě, ale někdy to dopadne spíše komicky. Na stupnici děsivosti od jedné do deseti bych dal tak tři, přičemž deset by bylo maximum. Závěrečné vykoupení a šťastný návrat byly asi poslední kapkou.

plakát

Nařčení (2012) 

Od prvních minut zkrátka víte, jak to dopadne. Příběh natočený dle skutečné události bohužel jen zrcadlí nerozvážnost, naivnost a manipulovatelnost některých lidí. Bylo pro mě obtížné vydržet až do konce. Příběh je neskutečně čitelný. Nelze racionálně porozumět pohnutkám většiny zúčastněných. Nepochopitelně nakonec autoři snímku “zapomenou” říci, jak celá kauza dopadla. Byl někdo obviněn? Souzen? Potrestán? Od takového snímku bych to očekával. Za kontroverzi, kterou to ve mě vyvolalo, jsem dal jednu hvězdu. Víc nic. Už nikdy!

plakát

La cara oculta (2011) 

Film, který začíná jako každé druhé béčkové romantické drama. Nicméně v okamžiku, kdy jste zcela zataženi do děje, se příběh lásky změní na neskutečné drama. Každou minutu ve mě vznikaly nové emoce. Chvíli fandíte jedné postavě, po chvíli zase zcela jiné. Film, ve kterém není viník a přesto jsou vinní všichni. Ukázka toho, co jste pro lásku schopni udělat - zavrženíhodný sobecký skutek nebo pochopitelná touha po vlastním štěstí? Výborné herecké výkony, originální žánrový mix, nekompromisní příběh. Bravo!

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Předem je třeba říci, že jsem velkým fanouškem Tolkeinových příběhů. :) Film byl přesně takový, jaký jsem jej očekával. Bojové scény jsou zcela nádherné, dobře propracované. Děj se až na pár vedlejších příběhů omezuje v podstatě na hlavní bitvu a vše kolem ní. Některé scény a posty mohou vyvolávat úsměv na rtech (např. Legolas skákající po padajícím mostě směrem vzhůru), ale je třeba si uvědomit žánr - fantasy. Nějak mi tam nezapadá romantická story mezi trpaslíkem a elfkou. Co se mi vážně nelíbí je počítačový facelift skřetů. Ti z Pána Prstenů pro mě vypadali tak nějak reálněji, živěji. Takhle to vypadá, jako by byli potomci lidu planety Pandora (Avatar). :) Zklamán jsem nebyl, jde o velké výpravné dílo, nicméně bohužel nepřišlo žádné příjemné překvapení, žádný wow-efekt. I tak výborný film.

plakát

Lucy (2014) 

Námět je podle mě zcela geniální. Experimentální droga zvyšující využitelnost lidského mozku? Super. S tím by se dalo dělat věcí. A to je podle mě také kámen úrazu. Scarlett postupně získává další a další schopnosti, OK. Čím jich má ale více, tím méně je začíná využívat. Postupem času se objevuje stále více a více otazníků. Když má tu a tu vlastnost, proč ji proboha nevyužije? Autoři si dle mého uvařili tak hutnou kaši, že už ji nedokázali sníst. Výsledkem je pak ne zcela uspokojený divák, který v sobě má soustu otázek, na které zřejmě nikdy nedostane odpověď. No a finální reinkarnace? Jako vážně? :D Ne zcela povedený žánrový miš-maš. A mimochodem, ani Scarlett to nezachránila. :)