Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (144)

plakát

Bosch: Odkaz (2022) (seriál) 

Já prostě miluju tuhle starou školu Harryho Bosche. Smysl pro spravedlnost, přímost a občasné překročení té hrany pro dobrou věc. Je to frajer, životní role Tituse W. Tady už ne jako detektiv LAPD ale "pouze" soukromé očko. Kvalitu si to drží plus mínus stejnou jako předchozí seriál Bosch. Mám rád i jeho dceru Maddie, která jde ve šlépějích svého otce a vlastně i zesnulé matky, jakožto policajtka. A plusem je, že se to odehrává ve městě LA, hlavně v Hollywoodu. Z vlastní zkušenosti pro mě fascinující místo.

plakát

Seveřan (2022) 

Moc nerozumím některým vlhkým snům a výkřikům nejlepší vikingský film (počítám i seriály). To ani zdaleka ne. Zvláštní střih, zvláštní kamera, na mě té symboliky a psychedeličnosti bylo trošku moc (asi dobrej matroš). Nečekal jsem to takhle pojaté, ale je vidět, že je to rukopis R.Eggerse tak proč ne. Jinak mě samozřejmě film bavil, to zase nemůžu říct, že ne. A. Skarsgård byl perfektní, Viking jak se sluší a patří, no ještě aby ne jako jejich potomek že?:) Scény opravdu brutální, atmosféra by se dala krájet. Líbila se mi scenérie a celkově pěkně natočené to prostředí z žití Vikingů jako takových, prostě drsná doba. No a Anička Taylorka-Joyová, to je stejně zvláštní stvoření, ty její kukadla jak zrcadla mě prostě baví.

plakát

Batman (2022) 

Tak trošku jinak pojatý Batman než jsme byli zvyklí. Taková kriminálka, kde je v hlavní roli Batman. Pohled i do rodiny Bruce Waynea byl zajímavý. Nijak závratné akční scény jako v minulosti, ale přesto 3 hodiny utekly jako voda a nenudilo to. Temná atmosféra a zvrácenost Gotham City opět precizně natočená. Zoë Kravitz jako Catwoman mě taktéž bavila a Colin Farrell jako Penguin super. Vlastně jsem ho vůbec nepoznal, to až později tady na csfd. Pattinson mě jako Batman nezklamal, jako Bruce Wayne už to nebylo ono, naštěstí si tu masku často nesundával:) Každopádně Temný rytíř v mých očích se bude jen těžko překonávat.

plakát

Fauda (2015) (seriál) 

Inšalláh, Allahu akbar pičo! Tak to byl neuvěřitelnej mazec toto. Nenávist mezi Izraelci a Palestinci je vskutku obrovská. Opravdu hodně kvalitně natočené, super scénář a herecky taktéž kvalitka. Kor když byl jeden z tvůrců Lion Raz (hlavní postava Doron), ve skutečnosti v protiteroristické jednotce. Postavy, které si člověk zamiluje a zároveň ho některé znechutí. Každopádně dobrej středověk a v palicích slušně vymeteno. Samozřejmě ani tady není nic tak černobílé. Ale představa, že těch magorů po Evropě běhá miliony, no radši nic. Hodně emocí to ve mě vzbudilo. Žádnej patos jak to umí amíci, ale prostě a jednoduše super akce, napětí, které vás okamžitě vtáhne do děje! 3 série za 5 dní mluví za vše:)

plakát

Poslední království - Série 5 (2022) (série) 

Je mi líto, že je konec, ale na druhou stranu mám radost:) Tohle je prostě topovka, lepší než poslední 2 řady Vikingů. Uthred je naprosto dokonalá postava, stejně jako byl Ragnar. Nechci tady spoilerovat ale myslím, že jsme se všichni dočkali toho co jsme si přáli.

plakát

V nemilosti (2021) 

Drámo drámovitý jako kráva. Za mě super, přesně tohle miluju. Nudné, pomalé? Nudné určitě ne, pomalé svým způsobem ano, ale mě to vůbec nevadí. Tak když někdo nemá rád drámo, tak ať na to nečumí a koukne se na nějakou trapnou komedii. Sandřička nám nějak stárne, každopádně hraje skvěle a člověk jí to věří. Prostě taková správná deprese jak má být a konec překvapil. Pěkná čtyřka.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2022) 

Slušná vyčpělá kravina, pokud vám ke štěstí stačí tupá slasherová vyvraždovačka a gore efekty, tak může být. Za mě určitě ne, dlouho sem nezažil tak nesympatické postavy kterým jsem přál ať je sejme všechny. Scénáristická trapnost. No a když černoušek prohlásil, že konfederační vlajka je rasistická tak to jsem šel do kolen.

plakát

Černý čtvrtek, Janek Wisńiewski padl (2011) 

Doprdele jako? je mi na zvracení. Na zvracení z toho nechutnýho režimu co komančové byli, z toho že armáda střílela do vlastních lidí, kteří si šli jen tak do práce, nebo si dovolili stávkovat kvůli zdražení potravin. Naprosto otřesný co se dělo, vodkou ožralí papalášové rozhodovali o životech vlastních lidí no co k tomu říct. Za každého režimu, v jakékoliv době byli politici jenom banda sráčů kteří jeli na sebe. Proto nechápu, že si snad někteří myslí že tenhle korona fašismus, teda pardon ochrana veřejného zdraví to s námi myslí dobře.

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

No za mě teda velmi originální scifi-psycho-horor. Vtáhlo mě to hned od prvního dílu svojí temnou atmosférou ze které opravdu mrazilo. Postupné odkrývání tajemství bylo víc než zajímavé a drželo vás to v pozoru. Samotné téma restaurování starých videokazet bylo přinejmenším fascinující. Nečekejte žádné laciné lekačky, tady to funguje úplně jinak, hlavně na bázi zvuků (hudby) a zajímavé kamery. Neokoukaný hlavní hrdina mě bavil a celkově i vedlejší postavy byly fajn. No a ten konec!! Hodně pěkná čtyřka.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Tak to jakože wow! Tohle jsem nečekal, hru neznám ani trochu. Upřímně mě zaujalo to hodnocení a říkal jsem si, co je to za nadhodnocený animáč? To co jsem dostal, mě opravdu velice mile překvapilo. Pro milovníka "depresivních" a "temných" snímků to bylo prostě něco. Dokonalá animace, perfektní a zajímavý příběh, skvělej soundtrack a v neposlední řadě sakra zajímavé postavy. Jestli mě něco okouzlilo tak japonské anime ale tohle pro mě bylo takové emerické "anime". Vivat Netflix. Chtěl jsem napsat, že doufám, že nebudeme čekat rok na další sérii a bohužel dle edny.cz to příští rok nebude:(