Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (287)

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Devětadevadesát procent série za plný počet. Jediná výtka se týká úplného závěru- SPOILER- po druhé polovině Westworldu jsem značně skeptická ohledně fešných historických kulis nahrazených realitou nedaleké budoucnosti. - Prostředí, hra s (ne)realitou, postavy, horda JAZYKŮ! a s nimi spojené dorozumívání, kostlivci ve skříni... Netflix stihl zrušit než jsem shlédla, o to víc to nakonec nasere. Tolik toho ještě nevíme i o tom, co jsme už viděli!

plakát

Poslední bohatýr (2017) 

Objektivně o jednu hvězdu míň, ale jak často máme tu čest se Slovanskou pohádkovou fantasy, která je skutečně zábavná a dobře vypadá?

plakát

Život po lidech (2009) (seriál) 

První série, kde nejsou jednotlivé díly tak výrazně tematicky zaměřené, se mi líbila o dost víc. Také mi přišlo, že daleko méně zabíhala do “co kdyby možná” scénářů a více se drží podložených předpokladů.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Takhle má, milé děti, vypadat epická akční fantasy. Nejen oko potěšující vizuál a kvalitní hudba. Dokonce ani to, a solidní příběh s trojrozměrnými postavami. Záleží i na formě. V tomhle případě prolínání vyprávění s retrospektivním pohledem na zmiňované události nebo naopak předpokládaného sledu událostí s jejich skutečným průběhem. Něco takového film krásně oživí a diváka upoutá, i navnadí na případné další shlédnutí. Bravo!

plakát

Bábušky z Černobylu (2015) 

Paráda. Že lidský druh jsou samí chcípáci dávno víme a to, že nejlíp jsou na tom staré babči mě nijak nepřekvapuje. S nějakou radioaktivitou si na ně nepřijdete, ony ji zají smaženicí a malinami, zapijí jahodovým vínem a pálenkou a zbytek hodí slepičkám a čuníkům. Však ony už přežily horší věci. pozn.: Geofyzici pobavili.

plakát

Wonder Woman (2017) 

KONEČNĚ MÁME ŽENSKÝ SUPERHRDINSKÝ FILM!!! A teď nemyslím jen něco, s hlavní hrdinkou. Ani film s režisérkou v křesle, ale něco, u čeho jsem si kolikrát říkala "Tuhle scénu pustím babičce!", "U tohohle by se maminka nasmála..." (První nemá ráda akční filmy, druhá superhrdiny, takže kino nepřipadá v úvahu... :( ), protože přes všechnu tu sílu a schopnosti je Diana především normální živoucí ženská a na jejím příběhu je to vidět. Plus za závěrečné titulky, bojové scény a nadosmrti se hodlám účastnit lidové glorifikace scény prolomení linie, protože WOW... Trochu jsem se bála obvyklé "kvality" DC, ale k té se to ani nepřiblížilo. Objektivně solidní čtyři hvězdy, ale to nadšení z průběhu sledování vydrželo až do konce, takže...

plakát

Američtí bohové - The Bone Orchard (2017) (epizoda) 

Co činí z téhle epizody přece jen špičkový úvod by se dalo shrnout do tří pěkných skupinek: 1.) ztvárnění vedlejších postav- Low Key Lyesmith, Mad Sweeney, Audrey, Technical Boy-, 2.) (dle očekávání) úchvatný vizuál- krev a déšť především-, a hlavně 3.) Reitzellova hudby od lehkých tónů piana po všechny ty podivné a děsivé skřípoty.

plakát

Pán času - Město na odstřel (2005) (epizoda) 

Nepamatuji se, že by tenhle díl byl tak dobrý. O lidskosti, krutosti, (masových) vraždách a možnosti nápravy.