Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pod dohledem Disney studia se v ruské kinematografii objevilo jedno velké filmové překvapení a tím je tento snímek nesoucí se na poli známých pohádek a fantasy. Ano, je tu mnohé, co nejen český divák už léta letoucí moc dobře zná. Byly použity kulturní motivy jak ruské, tak i americké a světe div se, funguje to. Mnohé pobaví a v mnohém i překvapí. Slovanský folklór a lidové příběhy jsou velice dobře zachovány a jsou srozumitelné i přes mezinárodní styl humoru. Americký vliv je samozřejmě velmi patrný. Některé anglicky zpívané písničky zamrzí nejvíce. Dobře napsaný scénář, dobrá výprava, masky, a hlavně speciální efekty. Herecký ansámbl neznámý, avšak tím lépe. Role zvládli dokonale a tím, že jsou právě neznámý nebudí na sebe přílišnou pozornost. Vidíme v nich pouze dané postavy. Spousta zvratů, romance, pevný příběh, nenáročný děj, který pochopí i děti. Mnohé asi zarazí hned začátek ukazující akční scénu, která jakoby přímo vypadla z hongkongského akčního snímku. Nic se neděje, tím je pouze poukázáno na fakt, že se jedná o příběh striktně moderní a zásadní. Tohle má ohromnou šanci stát na výsluní jako žánrově podobné americké. Ale co si budeme povídat. Je to ruské, tudíž televizemi a distribucí neakceptovatelné. P.S. Mojí nejoblíbenější postavou je stejně Baba Jaga. Asi z nostalgie k Mrazíkovi. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že ruská kinematografie je posledních 10 let na výborné úrovni. Zde natočili pohádko-fantasy film a funguje to parádně! Příběh je jak pro dospělé, tak i pro mladší diváky. Je to hezky propojené s moderní dobou a postavy jsou sympatické, mně osobně se nejvíce líbil vodník. :D V pohádce je snad vše a nic tam nechybí, takže dávám plné hodnocení. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná ruská fantasy s mnoha vtipnými momenty a parádními efekty. Třeba hned v expozici filmu, jak se letící dravý pták proměnil v ženskou, a potom scéna z reálného světa, která ukazuje, jak funguje ezobyznys. To obojí mě už dokázalo upoutat. Pak se Ivan dostane do pohádkové říše a rozběhne se další děj, jemuž nechybí spád a řada dobrých režijních nápadů. Ruská kinematografie se tentokrát docela vytáhla. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a originální fantasy pro děti. Libily se mi kostýmy a fakt dost se mi líbila Vasilisa. Humor byl cílen asi na mladší publikum, ale dalo se to přežít. Vůbec se mi nelibila vybraná hudba, protože se do filmu ani jedna absolutně nehodila a nekorespondovala s příběhem. Byla to ale zajímavá výprava zajímavých postav v zajímavém světě. Hlavní bitch měla fakt super bič a uměla se s nim ohánět. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kéž bysme i v Česku měli takhle vymakaný pohádky. Popsala bych to jako takový prdlý pokus o parodii na ruské legendy a mytologie a koneckonců i na pohádky obecně. Je to šmrcnuté o nenásilný humor, který ve většině případů funguje, má to originální koncept a mixuje to dva odlišné světy úspěšnou metodou zapojování moderních aspektů. Plusové body to má samozřejmě za efekty a kulisy. Rezervu si ale ještě nechávám pro další díly. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama