Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (182)

plakát

C'mon C'mon (2021) 

Velmi náročný film. Podle mě jej dokáží ocenit pouze diváci s konkrétní emocí, která jim sepne a donutí je film alespoň dokoukat. Pro mě bylo velmi obtížné udržet pozornost, takže jsem se několikrát vracel v sekvencích což ve finále nebylo k ničemu, protože kouzlo filmu očividně netkví z děje.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Poslední Spiderman mě utkvěl v paměti nejen díky Liberci, který si v něm hrál na Prahu ale i díky nápaditému záporakovi Jakeovi s velmi výkonnými projektory. Musím říct, že ani tentokrát tomu nápad nechybí. Multiverse je atraktivní a dalo by se říct, že v komiksech ne tolik propírané téma. Ovšem stále se bavíme o cca dvoutisíctém dílu z Avangers universe. A jestliže je něco považováno za nejlepší Marvelovku je to asi jako bychom o někom řekli že je nejchytřejší z SPD.

plakát

Drive My Car (2021) 

1* za cennou radu, proč raději nezačínat číst Murakamiho. 3 hodiny času bych chtěl příště investovat jinak. Např. by podle mně bylo zábavnější zkoumat tvrdost vápence, který se mi tvoří pouze v pravé nozdře. 🤷‍♂️

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Zatím nejotravnější Marvelovka. Do téhle chvíle jsem viděl filmy, které mě vytáčely, urážely, nebavily nebo nudily, ale tohle je prvotina. Chtěl bych říct, že je to něco tak zbytečného jako bezpečnostní pásy v Dacii, ale ty narozdíl od Venoma mít musíte.

plakát

Král Richard: Zrození šampiónek (2021) 

Takže Will se před nedávnem začal cpát do animáku a hovadin jako je Alladin, Suicide squad a Mizerové 7 nebo tak nějak. 10 let nezahrál obstojnou roli a teď tohle ? No to mi ho vyndejte. Cítim tady minimálně pár nominací v nadcházejícím ročníku Glóbů, Palem i Oscarů. A film samostatný je na 10 z 10i . Holky Williamsovi si zaslouží abychom si je pamatovali !

plakát

Cry Macho (2021) 

Clint je legenda a určitě zaslouží být uznáván za celoživotní dílo, ale taky by měl vědět, kdy je správná doba přestat. Upřímně si netroufám říct, zda toto mělo být myšleno jako pohádka pro děti nebo dospělé v chráněné dílně, ale vzhledem k tomu že každá druhá scéna absolutně postrádá logický základ přikláním se spíš k třetí variantě a to té, že film se bude promítat v drubežárnách po celé jižní Americe pro větší výtěžek z nosnic. Holky totiž budou z "Mača" u vytržení a budou z nich pršet vejce jak tenisáky z metače.

plakát

Norimberský proces (1961) 

Tak precizně napsané proslovy a hluboké úvahy, které postavy vynáší během jednoho z nejlépe zfilmovaných soudních procesů mi berou dech. Soudní procesy jsou obecně můj oblíbený žánr a Norimberkský tribunál je jejich král !

plakát

Ples příšer (2001) 

Velmi líný, ale něčím tak zvláštní až melancholický vývoj děje, až jsem nemohl odtrhnout oči. Možná to bylo i díky Halle Berry, která byla za ztvárnění této role zaslouženě oceněna Oscarem. V roce 2021 je stále jedinou herečkou tmavé pleti, která sošku obdržela za hlavní roli.