Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Schumacher (2021) 

Místy příliš zjednodušené (rivalita se Sennou), osekané a stavící Michaela zbytečně na piedestal. Hodinka navíc na detailnější dovysvětlení a komentáře protistran by tomu prospěla. I tak je to ale důstojná oslava Schumacherovy kariéry a hlavně Michaela jako člověka mimo dráhu. Chvíle s rodinou neskutečně emotivní…

plakát

Dech života (1987) 

Asi ne úplně nejlepší bondovka ze všech, ale dost možná nejlepší z těch, které byly vyrobeny před jejím vznikem – Daltonovi role agenta 007 padne jako ulitá. V klidu se vyrovná i Connerymu a hravě předčí v posledním filmu už bohužel přesluhujícího Moorea. Impozantní soundtrack, už to jako celek získává ten správnej, modernější háv, jaký známe z dalších filmů o agentovi s povolením zabíjet.

plakát

Thunderball (1965) 

Na prvních bondovkách už se bohužel dost projevil zub času. Conneryho charisma ale pořád funguje, stejně jako podmanivý soundtrack.

plakát

Californication - Série 3 (2009) (série) 

Škoda, že úplně zmizely pasáže o Hankově umělecký rozervanosti, kdy se pokoušel psát – o to tady, na rozdíl od první řady, už vůbec nejde. Ale pořád je to skvělá sranda, a nikoliv absurdním způsobem jako v druhý sérii. A finále? Člověku z toho je až fyzicky špatně, tak intenzivní je…

plakát

Méďa 2 (2015) 

Mnohem, ale mnohem vtipnější než jednička (a současně i vulgárnější, což jde ale v případě Teda tak nějak ruku v ruce). Skvělý cameo Neesona, škoda nadbytečnýho konce s očekávanou pointou. Ani ta ale nemůže zhatit předchozí dvě hodiny doslova nadupaný humorem. Nepamatuju si, kdy jsem se naposledy – jestli vůbec – v kině takhle bavil (a nebyl jsem sám). Plnej počet, příjemný překvapení.

plakát

Whiplash (2014) 

Inspirující jako prase.

plakát

King Kong (2005) 

Kdyby každá scéna nebyla asi tak třikrát delší, než je únosné, byl by film mnohem stravitelnější. I tak mu ale nelze upřít některá pozitiva – hlavně ostrovní scenérie; opravdu lahůdka pro oko diváka.

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Stejně jako každá filmová adaptace knihy, i Misery nechce zemřít přináší oproti předloze něco lepšího, a něco horšího. Negativa však převažují a konec, který v knížce gradoval neuvěřitelným způsobem, je zde jen slabým odvarem. Celkově mě film nedokázal vtáhnout do děje tolik jako předloha, proto uděluji lepší ***.

plakát

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (2014) 

Zajímavý, i když občas až moc ukecaný a filosofický pohled do tvůrčí duše umělce, potvrzující, že každý génius musí být tak trochu cvok. A Cave je obojím na sto procent.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Závěrečná monumentální bitva a scéna, v níž jsou odhaleny Snapeovy vzpomínky, to obojí podpořené epickou hudbou... jedny z top filmových momentů pro mě osobně vůbec. Opravdu povedené završení ságy, z nějž mi stále běhá mráz po zádech, kdykoliv na něj pomyslím.