Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (1 487)

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

Na poměrn Marvelu docela rutina a s nosným elementem rasismu, který je dnes tak trochu nadužíván. Je to dobrá odpočinková podívaná, ale nic co by člověk musel vidět vícekrát.

plakát

Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge (2020) 

Je docela zajímavé kouknout na tenhle animák hned po nové hrané verzi z roku 2021. Nejsem znalcem příběhu her, ale obě zmíněné filmové verze mají ten příběh docela hodně podobný a nutno podotknout, že animovaná verze je značně poutavější. Jasně ani v jedné verzi není čas na nějaké hluboké prokreslení postav a jde se prostě na věc, ale animák to bere z trošku jiné perspektivy a prostě se na to lépe kouká.

plakát

Bo Burnham: Make Happy (2016) (TV film) 

Rozhodně netypický stand up, vtipy nejsou prvoplánové a všechno má nějaký přesah a na rovinu říkám, že ne všechny narážky jsem asi správně pochopil. Tohle rozhodně není stand up u kterého se budete řezat smíchy, ale rozhodně pobaví, minimálně kanonáda přestupů tématu do tématu. Nějaké to zamyšlení v tom cítím, ale hlubší přesah to ve mě nenechalo.

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Ten film má jisté audiovizuální kvality, o tom není potřeba se hádat, ale jinak to je ... nechci být vulgární ... totální srágora. Logika nula, příběh zmatlaný, střízlivý téměř nekoukatelné. Bez legrace vůbec nevím o co tam šlo. Kdyby v tom filmu zůstaly jen ty sekvence bitek megapříšer bylo by to lepší.

plakát

Velká španělská loupež (2021) 

Příjemná a zručně natočená jednohubka. Jinak na mě trochu moc zbytečných zvratů a deux ex machina momentů.

plakát

Léto 84 (2018) 

Moc jsem toho neočekával a po dlouhou dobu to vypadalo na takový standardní thriler, ale ten závěr to teda vykatapultoval minimálně o jednu hvězdičku nahoru.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Po pravdě řečeno, mě ani ta původní Justice League úplně nevadila, ale momentálně mám skutečně přímé srovnání. Ono vlastně oba ty filmy jsou dost totožné (co se příběhu a hlavního rámce týče), hlavní rozdíl je v tom, že Zack Snyder sestřih jde výrazně více do hloubky. Ve čtyřhodinové stopáži je docela dost času na všechny hrdiny a každý dostane svou porci minut na které se může ukázat. Jednoznačně to nejvíce pomohlo Cyborgovi a i tomu Aquamanovi. Tyhle postavy dostaly mnohem více prostoru a nepůsobí tak ploše. Podobně je to se vším okolo, prostě je tu čas, mytologie okolo kostek dává smysl a vše je vcelku vysvětleno. Měl jsem tu možnost v krátké době vidět oba sestřihy a verze od Zacka je jednoznačně lepší ve všech směrech, na druhou stranu díky monstrózní délce by tohle v kinech asi fakt nefungovalo. Je to film na úrovni Dark Knight? Ani náhodou, je to prostě jenom dobrá komixová záležitost, která drží pohromadě. Je to ale něco výjimečného? No to ani náhodou. Původní JL jsem dal tři hvězdy, což mi nepřijde fér. Tahle JL je někde na pomezí tří a čtyř, takže tahle dostae lepší tři a původní budu muset ponížit.

plakát

Devs (2020) (seriál) 

Natočeno je to zručně a nápad je to dobrý, ale vše to bohužel padá na strašných nelogičnostech. Událost z prvního dílu, která je hybatelem veškeré akce a hlavní záporák nakonec nemají na děj téměř žádný vlil. A tak je to i s několika dalšími událostmi které jsou ve výsledku strašně prázdné. Zvrat na konci je vlastně strašně předvídatelný a mohla se oněj pokusit každá postava a vcelku mě překvapilo, že ta teorie nebyla tímto způsobem ověřena prakticky hned. Nakonec vcelku zklamání a promrhaný potenciál, který dojíždí na nelogiku děje a až příliš uspávací tempo příběhu.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Už dlouho jsem neviděl film s takhle morálně nesympatickým hrdinou. Prakticky od první minuty jsem si říkal, že ten parazit musí dopadnout nějak blbě, ale protože jsme v americe bylo úplně jasné, že to dopadne úplně jinak. Každopádně po dlouhé době jsem fandil spíše opačné straně a říkal jsem si, že přece na každou sfini se voda vaří. Takže bych řekl, že ten film na mě zapůsobil i když je to čistá fikce, škoda jenom té haldy náhod nakupené na sobě. Jinak super, výkony byy řekl standardní a co se přesahu týče tak doufám, že to ve skutečnosti takhle opravdu nefunguje.