Reklama

Reklama

Léto 84

  • Česko Léto roku 84 (festivalový název) (více)
Trailer 1

"Nejšílenější věci se odehrávají na předměstích", sděluje nám v úvodu filmu "Léto 84" patnáctiletý Davey Armstrong, a něco o tom ví. Děj se odehrává v červnu onoho titulního roku v oregonském městě Ipswich. Davey tráví celé dny i noci poflakováním, tlacháním o sexu a podrobnostech z pokračování Hvězdných válek, a hraním si na “lovce lidí” s kamarády Eatsem, Woodym a Curtisem. Když se v televizi objeví zpráva, že policii uniká sériový vrah, pro Daveyho, který se vyžívá v konspiračních teoriích, je hrůzostrašná novinka příslibem vzrušujícího dobrodružství. Vezme si do hlavy, že oním vraždícím maniakem, který v okolí kosí teenagery v jeho věku, je jeden z jeho sousedů, navenek přívětivý policista Wayne Mackey. Davey strhne své tři nejlepší kámoše k tomu, aby společně začali na vlastní pěst pátrat po usvědčujících důkazech. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to až téměř komedie o tom, že i nejvíce přátelský dům může mít svá tajemství. Typ filmu "můj soused je vrah" dokáže myslím pěkně podráždit diváky. Má to své temné chvilky, ale není to ani zábavné ani hrůzostrašné, aby to ve mě zanechalo dojem. Ve chvíli kdy film začíná být zajímavý je už moc pozdě. Je to nostalgický film, který paradoxně ukazuje na nebezpečí vášně pro nostalgii. Myslím, že filmový a televizní trh je nyní zaplavený osmdesátkovými horrory, komediemi, dramaty apod. Prostě nostalgická nota. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mne to ani tak nepripomínalo Stranger things ako skôr Super 8 (2011) od J.J. Abramsa. Len to nemalo rovnaké hororové vyznenie, aj keď vlastne monštrum môže mať veľa podôb. Po obsahovej stránke to troška kolísalo, miestami príbeh strácal dych, no atmosféra sa držala po celý čas - príjemne mrazivá, tajuplná a hlavne s pocitom chlapčenského dobrodružstva. K tomu samozrejme treba ešte prirátať pekný výpravný retro kabátik, kde vynikla najmä muzika. Spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to moje léto 98. Já tenkrát taky klukům říkal, že ten starej Ruhle je divnej. A ani mně se tenkrát nevěřilo. Jo, jenže kdo myslíte, že kradl ty patníky z okresek a stavěl si z nich plot za barákem? Ruhle se sice dodneška stydí chodit do hospody, ale mně se rozhodně takovýho uznání, jako tady Daveymu, nedostalo. Jinak všem těm, co mají výhrady k napínavosti tohohle filmu - je to hlavně kanadskej film, víte to? Já tady už tři roky bydlím a řeknu vám, že kdyby se v našem sousedství stalo něco aspoň z půlky tak napínavýho, zazpívám jim tu na počest jejich hymnu. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tramtadadá, máme za sebou Summer of ´84 a já byla jednou zas kladně překvapená ! Přece jen když je v hlavní roli čtveřice hošanů v honibrčským věku, kde jeden vypadá jak z dachau, druhej jak vyžranej anděl, třetí jako brejlatej nerd a čtvrtej jako rádoby drsnej kokot, bála jsem se, že mi polezou mocně na nervy. A ono ejhle, vyžranej anděl mi sednul tolik, až bych mu koupila pytlík bonbonů, brejlatej nerd mi nevadil, kokot nebyl kokot a kluk z dachau měl solidní mozek narozdíl od jeho zkurvenýho fotra. Takže jsem naší čtveřici směle fandila a od začátku byla spolu s hubeňourem zajedno, kdo je tady ten vraždící svinskej zmrd. Tam musím opět zatleskat páč týpek se role zhostil bravurně a postavu vrahouna si vysloveně užíval jak kurva bukkake s negrama. Co mě ale fakt chytlo za rodidlo, tak konec, kterej neměl chybu a za mě patří k jednim z nejlepších konců v hysterii bo historii hororu vůbec. Hnusnej, syrovej a hlavně jednou konečně kurevsky reálnej a jasně říkající - Nikdy neser sériovýho vraha, pyčo! PS : Po mojich 5* se film vyšplhal ze 70% na 71%, díky čemuž se cítím kurevsky důležitá, i když jsem naprosto zbytečný podprůměrný hovno, takže díky moc za chvilkové požužlání ega. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Éra vyletněných osmdesátkových dobrodružství s dětskou partou na krku a kvalitním synth-wave soundtrackem nebere konce. Tento film je opět přesně v tom duchu, co nedávno přinesl film To a nebo rozjel seriál Stranger Things. Výborný, mysteriozní příběh, atmosféra, ze které cítíte osmdesátky na sta honů a muzika, která má v současné době žně. Já se bavil. Dětské dobrodružství, které ze začátku začíná až rodinně a končí poměrně brutálním masakrem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Keď chlapci na začiatku filmu idú na bicykloch BMX, hrá pritom pesnička "Cruel Summer" od skupiny Bananarama. Táto pesnička je použitá aj vo filme Karate Kid (1984) a Daniel (Ralph Macchio) počas nej taktiež ide na svojom BMX. Mimochodom, tento singel vyšiel v lete roku 1984. (beso74)
  • Mackeyovo (Rich Sommer) policajné auto sa v záberoch mení z modelu Chevrolet Impala (1981-1985) na Chevrolet Caprice (1986). (beso74)
  • V 15. minutě se Eats (Judah Lewis) postaví z lavice a nechá na ní položený míč. V dalším záběru ho ale zase drží. (Duoscop)

Reklama

Reklama