Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 479)

plakát

O léčivé vodě (2020) (TV film) 

Přitroublá pohádka pro nenáročné. Standardní televizní amatéřina včetně trapně natočených scén, debilních postav a neuvěřitelných smrtících pádů z koní. Rybová půvabná stejně jako před mnoha lety v Kytici a Kanócz si tu mrchu zahrála mistrovsky. Ta mladá Darija je sice tak nějak rozkošná, ale svým hlasem a herectvím nijak zvlášť nezaujala.

plakát

Dvojníci (1984) 

Velmi slabý odvar z jejich starší tvorby. Gagů je méně a nejsou tak vypilované, obzvláště v mlátičkách už Budovi dochází dech. Nejvtipnější jsou na filmu ti zženštilí dvojníci.

plakát

Kin: Smrtící zbraň (2018) 

Prej sci-fi. No, upřímně, kdyby někdo oddělal z filmu ten slabý sci-fi prvek, tak to bude dál fungovat úplně stejně jako prostá kriminálka o dvou mladých blbečcích. Celé to zachraňuje jen drsný James Franco.

plakát

Barbie (2023) 

Docela jsem se na to těšil, když všude psali, jak je to chytré a vůbec ne bárbinovsky blbé. Uvítal bych třeba ujetou parodii na Barbie, ale tohle byla bohužel jen nezáživná Barbie sračka.

plakát

Indián (2022) 

Nebýt to tak blbě česky natočené, tak je to docela zajímavá podívaná. Námět skvělý, indiáni samozřejmě bílí a Nebraska samozřejmě lom Velká Amerika (jak trapné). Indiánská kultura z toho nečiší ani omylem, spíš se filmařům podařilo zachytit pražáckou ubohost čerpající z klišé mouder. Dětinské až hanba a ani trocha hloubky. Škoda, že tam nebylo víc Duška - alespoň on mohl dodat nějakou tu indiánskou hloubku. Překrásná Polka Marta Zmuda Trzebiatowska tomu dodává plusové body.

plakát

Black Adam (2022) 

Kterak Rock zabil zpočátku dobře rozjetou ságu DC universa. Aby byl za hrdinu, tak ze záporáka udělal hrdinu. Jako temný protipól dětinského Shazama to mohlo fungovat skvěle a mohli jsme se dočkat i velkolepého souboje Shazam X Adam, ale takto máme po srandě. Komiksová jízda DC se blíží s neslavnou bídou ke konci a fanouškům nezbývá než doufat, že restart přinese něco nového a svěžího do již vyčpělého a stokrát opakovaného Batman worldu. Black Adam mě bavil jako všechno ostatní, kde je efektní akce a fantasy motivy, ale do zapamatovatelné kvality tomu chybělo hodně.

plakát

Tajná invaze (2023) (seriál) 

Vata, nuda, šeď a zbytečné žvanění vyvrcholené oplzlým olizováním hnusné reptiliánky (pozor, v rámci multikulti politiky už nestačí tvořit černošsko-bělošské páry, musíme přitlačit na černošsko-plazí páry!!!). Nejslabší Marvel seríál má vlastně výhodu, že není tak dlouhý. Pár půlhodinových epizod dá dohromady nějaké 4 hodiny, což by se dalo prostřihat na normální film, takže je zde použití seríálového modelu opět nelogické a jde jen o prvoplánovitě vytvořený projekt na ždímání lidí v té jejich trapné internetové platformě, která potřebuje moc seriálů, aby lákala platit. Bohužel i po prostřihání této nudné sračky by bylo stále poznat, že kvalita je tak nějak jinde, tak nějak na televizní úrovni a daleko od velkofilmovitosti MCU. Přesto Targaryenovic Danča potěšila a špionážní zápletka místy nenudila tak moc, takže se na to dalo dívat. Osobně bych radši viděl více toho sci-fi, více toho vesmíru a nadpřirozena a méně toho špionážního thrilleru, ale aspoň tam byly ty vytuněné schopnosti všech Avengerů, které to jako jediné pořádně propojovaly s fantaskní komiksáckou ságou MCU. Jo a ta paní z britské MI6 byla vážně zábavně britsky suchá.

plakát

Meg 2: Příkop (2023) 

Ještě větší kravina než jednička, což by mohlo odpovídat ještě lepšímu a zábavnějšímu filmu v rámci blbého žánru. Taky je tam asi více akce, ujetých supermanských scén (dělajících ze Stathama Boha) a zábavy, i když ten pomalejší rozjezd v příkopu byl docela nudný a přes tu tmu jsem neviděl ani kdo tam zařval - a stejně mi to bylo jedno. Potíž je v tom, že nelogické bezmozkové scény alá céčkové videofilmy o vraždících zvířátkách jsou zde až příliš. Nejvíc mě pak nasrala hollywoodská debilita ve formě pravěkých plazů žijících v nesmírných hlubinách oddělených od našeho světa nějakou tou mlhovinou a majících samozřejmě normální nohy se schopností běhat po souši - prostě paráda (zjevně plíco žábro běžci-plavci).

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Nuda jak od Kinga. Finále je nechutné a morbidně trapné. Bát se toho nemůžete, ale zhnusení je řádné, takže to je asi ten horor či co.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Další zbytečné pokračování a taktéž důkaz, že s uřezáním penisu odchází i genialita. Wachowská je vyčpělá kreatura, která už asi i zapomněla, jak se točí film s velkým F. Takové béčkové pokračování mohl natočit kdokoliv a mohlo to být levnější. Taktéž se mohlo ušetřit na scénáristech, protože to stejně asi ani scénář nemělo. Celkově je to milé a k nasrání, protože vás to nostalgicky neustále hází k prvnímu a jedinému Matrixu. Jo, místy je to pěkný pocit, že jste zase se svými oblíbenci, ale sere vás, že už to neumí diváka tak pozřít. Dva dny po projekci to ve mně nic nezanechalo a už ani nevím, o čem to bylo. Celá ta šaškárna s vyvoleným v původní trilogii tímto filmem ztrácí smysl a je to vše dokonale zabito a pohřbeno pod nánosem debilních scénáristických pičovin.